Min businessvecka v. 16

  - Annons -

  Godmorgon söndag!

  Solen skiner och jag är väldigt nöjd med veckan som varit :)

  Våra Spanien-planer har fått en pusch!
  Jag har nämnt förut att vi vill ha ett boende i Spanien och jobba på distans, förra veckan skrev jag också att vi då precis hade fått idéen att starta en salong i Spanien också!

  I vanliga fall brukar jag inte gå ut med alla våra idéer innan någonting är spikat men det kan bli en rolig följetång tänker jag, att ni fått vara med enda från att vi kläckte idéen och började drömma liksom :)

  - Annons -

  Uppdateringen i ämnet är att attraktionslagen eller universum verkar gilla den här idén!

  1. I måndags pratade jag med en kund som har bott i Spanien (på olika ställen) och sa att Fuengirola är bästa stället att ha salongen på och att bästa boendet (för våra önskemål) är i Mijas Costa som ligger strax utanför. I Fuengirola finns det stor efterfrågan på svenska tjänster och vad hon visste så finns det inte så många skönhetssalonger där heller. Jag hade aldrig hört talas om Fuengirola tidigare, vi har kollat mest på Malaga och Nerja :)

  2. I torsdags började jag snicksnacka med en annan kund som satt i väntrummet medan jag servade med kaffe, gav bedövning (inför bryntatuering) m.m och efter en stund berättade hon att hon köpt hus i Spanien, “var i Spanien?” frågade jag, “vet du var Fuengirola ligger?” sa hon. Jaa! Och vet ni? Hon hade precis köpt hus i Mijas Costa! Fick se massa bilder och filmer :) Hon sa att vi kommer få massor att göra om vi har salong där!

  3. Kunden som har bott i Spanien tidigare mailade mig med tips på en frisörsalong i Fuengirola som jag kunde kontakta, för hon har säkert koll på hur stor efterfrågan är. I samma veva pratade jag och Annika om att man kanska ska börja med att Annika hyr ett rum bara och kolla läget innan vi smäller upp en hel salong, fixar boende till oss och personal m.m. Och vet ni vad frisören svarar? “Jag har ett ledigt rum som jag letar hyresgäst till!” :)

  Annika och den här frisören har inte hunnit prata än så det kanske inte är aktuellt ändå när vi vet fler detaljer. Men ändå kul att bollen är i rullning!

  Så här känner jag mig när jag blir för exalterad, om man kan bli det! Då blir det stirrblick, psykoleende och hjärnan vill att jag springer åt flera olika håll samtidigt haha :)

  En produktiv vecka
  Den här veckan har jag bara haft 7st kunder och inga “avbrott” i arbetsdagen så jag har fått riktigt mycket gjort!

  Bland annat var förra veckan inte särskilt produktiv med blogginlägg men den här veckan har jag bloggat varenda dag och är även klar med morgondagens blogginlägg! Skön start på veckan :)

  Jag har bland annat jobbat hemifrån i sminkstudion, gjort ett beauty guide-inlägg till webshopen med swatchbilder på en av våra brynpennor. Jag har jobbat med kampanjbilderna för maj, event-planering inför vårt sommarevent (bland annat goodiebags-planering), roddat om i schemat inför sommaren då en av våra makeupartister tyvärr är långtidssjukskriven :( och letat efter en hårstylist som kan hjälpa oss i sommar, bestämt och beställt en kul nyhet till webshopen, fixat med före- och efterbilder till salongens sociala medier.

  - Annons -

  Alltså en hel del olika grejer, men mest roliga saker! Och så har jag stått lite extra mycket i receptionen på salongen också, men allt sånt “vardags-göra” känns inte så roligt att återberätta tänker jag :)

  Jag har även testat en eventuellt framtida ögonbrynsbehandling – hennaögonbryn! Har någon av er testat eller hört talas om det? Jag sprang på det av en slump och tycker att det låter galet intressant!

  Det är alltså som en brynfärg som dessutom färgar huden! Så man får ett mer sminkat resultat. Det sitter på huden i upp till 2 veckor, om man har väldigt oljig hy så blir hållbarheten mycket kortare dock.

  Jag är jättenöjd med första försöket! Var lite rädd bara första gången så jag lät det inte sitta jättelänge och tog en väldigt svag färg i innerkanterna, så ska experimentera lite mer i helgen tänkte jag.

  Skulle ni vilja göra behandlingen? :)

  Jag har ju en del strån + bryntatuering så det är lite svårt att bedöma hållbarheten exakt. Så jag testade på armen också! Det syns fortfarande färg och då har jag till och med tagit ett bad i badkaret :)

  Men det är en process kvar innan vi kan bestämma om vi ska börja med detta eller inte. Testa alla olika färger och nyanser, testa på olika personer, få erfarenhet kring hållbarheten o.s.v. Men min förhoppning (och första intryck) är att det kommer funka galant och att vi kan börja göra behandlingen på salongen under sommaren!

  Men det kan lika bra bli en flopp och att vi inte börjar med det alls, eller hittar ett annat märke eller vad som helst. Fortsättning följer helt enkelt.

  - Annons -

  Ta vara på pendlingstiden
  Jag bor ju i Gimo vilket är 5 mil från Uppsala = ca 2 timmars restid om dagen beroende på om vi åker bil eller buss.

  Jag försöker vara duktig på att ta vara på den tiden, så att man inte slänger bort 2 timmar varje dag! Och det betyder inte att jag alltid ska vara lika produktiv som när jag jobbar på kontoret (men ibland är jag det) för jag blir lätt illamående om jag sitter och tittar ner i min dator så länge. Mobilen är lättare för den har man inte i knät på samma sätt.

  T.ex. brukar jag och Miska ha inspirerande samtal om framtiden – också jätteviktigt för utvecklingen! Eller så har vi “möten” om saker som behöver fixas direkt eller diskuterar arbetsdagen. Ibland brukar jag göra sånt jobb som jag aldrig prioriterar annars så som leta inspiration och kolla trender på instagram så att man t.ex. kan hitta nya behandlingar, t.ex. henna-ögonbryn ;)

  Det jag vill säga är att man måste tänka på effektiviteten! Och att vara effektiv behöver inte betyda “jobba superfokuserat” för det är ändå svårt när man sitter på en buss och liknande, utan för mig betyder det att man ska ta vara på tiden och inte bara slösa bort det på att “sitta och ha tråkigt”. Två timmar om dagen blir så extremt mycket tid på ett helt år!

  Eller så fotar jag bilder på min sminkning och lägger ut på min Insta Story, som den här bilden som jag la ut i torsdags ;)

  Om du visste att du inte skulle misslyckas, vad hade du gjort då?
  När jag sminkade mig här om dagen så lyssnade jag på Framgångspodden och senaste avsnittet med Kjell Enhager. Då sa dom meningen “Om du visste att du inte skulle misslyckas, vad skulle du gjort då?” och det kändes så extremt träffande. Förutom Spanien-planerna så har vi en del andra idéer som jag ser mig själv jobba med i framtiden och det är jätteviktigt att inte tänka “jag kan inte” eller “jag vågar inte” och diverse “tänk om-tankar”.

  Jag själv är inte alls särskilt rädd för att misslyckas faktiskt. Jag misslyckas hellre med någonting jag har tyckt om att göra, än att lyckas med någonting jag tycker är tråkigt. Men det är en jättebra tanke att ha i bakhuvudet och våga ställa sig själv den frågan!

  Gör det till er själva, om du visste att du inte skulle misslyckas, vad hade du gjort då? Och sen gör ni det bara! :)

  Kram på er! ♥

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Fuengirola är jättefint och har en stor portion svenskar där, både som semestrar och bor mer eller mindre permanent. Senare år har det även flyttat ner mycket finnar. Jag hade verkligen sett fram emot att läsa om en sån resa då jag själv har hus därnere :) Lycka till med allt!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish