Min businessvecka v. 18

  - Annons -

  Den här veckan har gått strålande bra!

  Min hals har dock krånglat exakt hela veckan och energin har varit på halvfart, men inte lika illa som vanligt så jag är nöjd och tänker inte lägga fokus på det i detta inlägg :)

  Like old times men ändå inte
  Jobbet har nu återgått lite till det normala igen, det kändes i alla fall så när jag i veckan var en hel del på salongen och gjorde både kontorsjobb (i personalrummet) och stod i receptionen i några timmar.

  Annika har börjat jobba två dagar i veckan nämligen så vi kommer vara på salongen mer igen från och med denna vecka :)

  - Annons -

  Arbetskläderna på! ;) Klart Mileya har en fin Creative Makeup-body ♥

  Det har gått bra med bebis och bokningar! Två timmar med kunder, en halvtimme för amning och sen två timmar med kunder igen.

  När Mileya är vaken så brukar Miska ha henne mest, när jag har henne ser det ut såhär:

  Bra fördelning ändå tycker jag haha, då kan jag jobba både när hon är vaken och när hon sover :)

  “Nu får vi sätta igång och tjäna pengar”
  Det märks tydligt nu att jag haft en lugn jobbperiod ett tag, för drömmandet har satt igång ordentligt igen! “Nu får vi sätta igång och tjäna pengar” sa Miska i fredags morse när vi startade dagen men en tidig kopp kaffe i sängen och tittade på Spanien-hus. Inte för att vi tänker köpa någonting nu, utan för att göra research på områden m.m. Meeen tror ni inte att vi hittade värsta drömhuset och för ett rimligt pris!!! Jag tror vi måste skjuta fram våra livsplaner för detta ställe haha.

  Vi snackar charm deluxe! Utsikt över bergen, pool och jacuzzi. Vi snackar att man går på en hängbro över ett vattenfall (!) för att komma till vårt hus! Yes, jag säger vårt hus redan hahaha. Fick cravings utan dess like och blev lika exalterad som en normal person skulle bli först när man skrivit på papperna.

  Den enda nackdelen är att det inte är i det varmaste området (nära Granada) så vi måste göra lite efterforskning på hur klimatet är. Uppe i bergen så kan det ju skilja sig mycket. Någon av er som har erfarenhet av Granada-området?

  OBS det är väldigt typiskt mig att gå igång till 100% så fort jag ser någonting jag blir förälskad i, detta betyder absolut inte att vi bestämt oss för att köpa det och flytta dit direkt ;) Men jag vill! Man kan ju kanske åka och kolla på det i alla fall ;)

  - Annons -

  Sen blev jag så exalterad av drömhuset att jag knappt kunde sätta igång med arbetsdagen haha. När man är en energifull person så är det inte alltid bara positivt, man kan också bli för speedad för att sitta på rumpan och jobba ;)

  Min överexalterade sinnesstämning blev inte bättre av att jag insåg “idag har hönsen ruvat på ägg i 21 dagar” och sprang ut i hönshuset för att hitta TRE kycklingar! Alltså ni förstår inte min glädje och direkta kärlek till dessa små sötnosar ♥ Älskar att bo på landet!

  Mjiiiiiiiiiiiiih vad söt!

  Möte med Fortnox
  I måndags hade vi möte hos företaget som sköter vår bokföring m.m. Dels hade vi en del frågor och fix som skulle ordnas men framför allt var vi där för att gå igenom Fortnox och om det är någonting för oss – och det tyckte vi att det var så nu ska vi fixa det!

  Det var bara några veckor sedan som jag sa till Miska “det är så konstigt när företag vill maila sin faktura “för att spara på papper och miljö” för man måste ju ändå skriva ut det till bokföringen.” Dessutom har vi massor av lådor och kassar med bokföringspärmar eftersom skiten måste sparas i 7 år. Är det inte uråldrigt?

  Svaret är tydligen – jo det är uråldrigt, haha! Med Fortnox så får man in alla underlag (kvitton, räkningar, fakturorna vi skickar) i samma system.

  Ska bli så nice att komma igång med detta! Det tar alltid lite tid innan man får in rutinerna med någonting nytt, men det kommer vara så skönt när det är klart. Nästa räkenskapsår är bokföringen papperfri! Wihoo!

  - Annons -

  Här sitter dom och går igenom systemet och hur det fungerar. Galet smart! Jag har hört om Fortnox innan men jag trodde det bara var en faktureringstjänst?

  Jag lät verkligen som en ytlig beauty bransch-person när jag kläckte frågor som “är det fin design på fakturorna i programmet?” haha, sånt tycker jag är viktigt!

  Hårstylingsmodell
  Vår nya makeupartist Shafiee gör även hårstyling och i veckan fotade vi bilder till hemsidan på olika varianter.

  Tidigare har vi bara haft “hårstyling 45 min” i prislistan men nu testar vi att specificera vilken hårstyling man vill boka och erbjuder “hollywoodlockar”, “lockigt & halvuppsatt” samt “snyggt slarvig knut”. För vill man boka en avancerad uppsättning så rekommenderar vi att boka hos frisör istället, men det kan vara svårt för kunderna att veta vad som är avancerat och inte, så därför fotade vi exempelbilder på det :)

  Jag ställde upp som hårmodell!

  Här är resultatet:

  Visst blev det bra? :)

  Jag som inte kan locka mitt eget hår tyckte det var så synd att vi gjorde det en tisdagskväll. Då kunde jag inte ens få nytta av det i en bloggsminkning. Men som tur var så höll dom ganska bra under natten (trots att vi inte sprayade hårspray på mig) så i fredagens blogginlägg ser ni hur håret såg ut dagen efter :)

  Det var den veckan det! Nu ska jag nog sätta mig och skriva lite på min bok tror jag. Finns inte någon tid till det i veckorna längre.

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Jag vet inte riktigt vad ni har för önskemål om väder, men själva Granada brukar vara kokhett under högsommaren, de gånger jag varit där har det ofta varit över 40 grader. Jag har mest rört mig runt Fuengirola/Malaga övrig tid och de som kuststäder kan bli ganska råa stora delar av året på grund av fukten, ett problem som Granada-regionen troligen inte har lika mycket av. Det kommer ju ytterst sällan snö på vintern, men man kan nog räkna med en del regn.
   Men Granada är en otroligt vacker stad, dock full av turister under sommaren, kan man ju tänka på om man stör sig på sådant :)

  2. Jag har varit i Granada (staden) och där var det jättevarmt. Detta var dock i slutet av maj. Jag tog buss dit från Murcia (där jag bodde ett tag) och det var ökenlikt, stenigt och bergigt på vägen dit. Väldigt torrt i allmänhet hela vägen vad jag minns. Granada var fint. Mysig liten stad med kullerstensgator, gamla byggnader etc. Vet dock inte hur resten av regionen är. Åkt dit och kolla! Kul med drömmar oavsett.:)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish