Min businessvecka v. 20

  - Annons -

  Nu är det söndag igen och dags att sammanfatta jobbveckan som varit! :)

  Jag blir nästan lite rädd över hur snabbt tiden går, om mindre än två veckor har vi vårt sommar-event och sen är det juni. JUNI!

  Fotat reklambilder för tandblekning
  Vi har väldigt många blivande bröllopspar som gör tandblekning innan dom gifter sig, jättekul! Nu har vi öppnat upp massor av tandblekningstider i sommar och även kvällstider faktiskt och är redo att sprida vita leenden på rullande band :)

  Vi ska marknadsföra tandblekning lite extra för alla blivande makar också. Vi har ju barberare också så det är ju en perfekt makeover för alla killar som ska gifta sig i sommar!

  - Annons -

  Först tänkte vi göra en reklambild där bruden har jättevita tänder och brudgummen jättegula, och skriva någonting roligt om att dom ska matcha varandra. Men sen körde vi på temat att killens tänder ska matcha brudklänningen istället.

  Vi har inte mycket tid över för roliga projekt just nu så det var tvunget att gå snabbt – Jag gjorde lite lockar i håret på Annika, sen fick hon och Miska ställa upp på att se superkära ut i några sekunder haha.

  Annika blev färdig på typ en kvart, sen gick vi ut och hittade ett passande fotoställe bara 1 minut från salongen, fotade kanske 15 bilder och sen gick vi tillbaka och fortsatte jobba.

  Vi jobbar efter kiss-principen som Annika brukar säga – keep it simple stupid ;) Snabbt och effektivt!

  Otroligt snabb var jag i photoshop också måste jag säga. Dom bilderna Miska blev bäst på var inte samma bilder som Annika blev bäst på, vi tog ju inte så många och det var lite obekvämt för dom att försöka se kära ut framför mig eftersom Miska är min pojkvän haha. Så den här färdiga bilden är faktiskt ett ihopklipp från två olika bilder :)

  Överraskning till min sambosyster!
  Det här hör inte till jobbet egentligen, men som egen företagare som ibland jobbar från morgon till kväll så påverkas ju jobbet av det privata. All tid är ju potentiell arbetstid. Så sjukt tankesätt av mig känner jag nu haha!

  Jag har nämligen på kvällar, helger och röda dagar de senaste två veckorna smyg-renoverat vårt kök i princip helt ensam! För min syster Mia (som jag och Miska bor med) var i Cypern i 2 veckor och jag ville överraska henne med ett färdigrenoverat kök när hon kom hem. Sister of the year I know ;) ;)

  Sagt och gjort!

  - Annons -

  I måndags fick anstränga mig för att inte tänka så mycket på att dom skulle komma hem på kvällen – för när jag försökte föreställa mig surprise-reaktionen så blev jag så exalterad att jag inte kunde fokusera på jobbet haha.

  Hon blev superglad så klart! Och äntligen jag kan 1. jobba på morgonen och kvällen nu utan att stressa med smygrenovering och 2. har ett fint kök som jag kan ha som hemma-kontor! :)

  Här sitter jag med morgonkaffet och min to do-list i nya köket! Det är Viktorias svans som sticker upp också, hon ville sitta i min famn ♥

  Det som bland annat stod på min to do-list är lite konsultjobb för Disruptive Materials, inget stort men jag älskar när dom mailar mig med frågor! Framtagning av nya produkter är ju någonting jag verkligen brinner för och det här projektet går så extremt långsamt eftersom det är ett helt nytt material (upsalite-pudret jag skrivit om förut) så bara en sån sak som att svara på frågor är kul för att det åtminstone händer någonting :)

  Jobb i hemma-fotostudion!
  Det har varit otroligt värt att jobba hemifrån varje onsdag som jag började med för några veckor sedan. Annars gör jag ju allt fotojobb innan jag åker till jobbet men då hinner man inte med allt man vill.

  Bland annat fotade jag en hel drös med bilder där jag försökte se nyvaken men oförskämt pigg ut haha!

  Dreamer eller doer?
  Att vara en bra företagare handlar inte bara om att slita från morgon till kväll, utan man måste också göra plats för att få in nya intryck, inspiration och idéer så att man kan utvecklas! Därför tog jag nu i helgen fram boken som Miska fick i födelsedagspresent av mig – Framgångsboken av Alexander Pärleros!

  Ännu har jag inte läst så långt eftersom jag haft fullt upp att bära ved i helgen haha, men i början pratar Alexander om skillnaden på att vara en dreamer och en doer – och hur viktigt det är att vara både och.

  - Annons -

  Jag är absolut både en dreamer och en doer, bara en sådan enkel sak som köket jag skrev om ovan. Först såg jag drömscenariot hur glad Mia skulle bli när hon blev överraskad med ett fint kök, få se hennes chockade min – och sen 2 veckor senare så var allting klart!

  Men jag lägger otroligt tung vikt i dröm-biten för det är den delen som gör att hela att-göra-biten blir så rolig! Som det också står i boken “om du springer åt fel håll kvittar det nämligen hur snabb och effektiv du är” det tyckte jag var huvudet på spiken :) Det är SÅ lätt att tappa sitt personliga “varför”. Jag har startat företag för att få jobba som jag vill, helt på mitt eget sätt, och att det är så kul att bygga upp någonting och se det växa. Det är ju inte för att jag en dag ska sitta på ett pengaberg och bara glassa i solen hela dagarna. Det är viktigt att ha mål för att veta vart man ska, men det är inte bara målet som är viktigt för mig, jag vill ju ha roligt varje dag!

  I boken lägger han stor vikt vid doer-delen och det håller jag med om, dels för att dom som köper boken antagligen redan har kommit långt i drömdelen men också för att det är viktigt att våga ta tag i sakerna och inte bara ha dom inne i huvudet. Men rent allmänt så tror jag att det är större brist på folk som vågar drömma, det är såå ofta jag berättar om mina drömmar helt seriöst och får ett skratt som svar för att personer tror att jag skojar haha. Det kan ju vara ett bevis på att drömmen är riktigt, riktigt bra ;) men framför allt så beror det på att folk inte är vana vid att tänka utanför boxen.

  När jag sa till folk att “jag, Miska och Annika är sugna på att slå ihop oss och hyra Vålamagasinet och ha en stor salong där!” så trodde typ ingen att jag var seriös först (Vålamagasinet är den lyxiga möbelaffären som hade den 367 kvm stora lokalen innan). Och nu står vi här 2,5 år senare och är fullbokade upp över öronen! :)

  Perfekt att vårda sin dreamer-sida samtidigt som man samlar krafter i solen! Det kommer nog absolut bli fler referenser till den här boken i mina söndagsinlägg i sommar.

  Creative Magic Dust
  Vi pratar ju så mycket på salongen om att skönhet är friskvård och vill lyfta fram det roliga med smink och känslan man har i kroppen när man t.ex. har varit på en behandling :) Förutom att prata om det som ett rent faktum så har vi funderat på hur vi skulle kunna framhäva själva känslan ännu mer, på ett lite mer kreativt sätt.

  Nu har vi fått idéen att börja med vårt eget uttryck Creative Magic Dust! Creative eftersom salongen heter Creative Makeup, och magic dust är den abstrakta magin som sker hos oss!

  Vi får ofta höra av folk som ser våra före- och efterbilder på t.ex. sminkningar att det blir så stor skillnad även fast sminkningarna inte är värsta partylooker eller liknande. Och absolut gör sminket en jättestor skillnad – men den största skillnaden är utstrålningen på personen! Alltså den inre känslan av att trivas i sitt eget utseende!

  Ibland har man kunder som kommer in med låg hållning, är lite försiktiga i sättet och hela deras aura är lite grådassig typ. Sen är det sån skillnad när dom går från salongen – även fast dom inte har gjort värsta makeovern utan t.ex. bara blivit ompysslade en stund och fått en ny form på sina ögonbryn, så kan det vara en helt annan person som går därifrån med rak rygg, glada ögon och utstrålar självförtroende!

  Det är inte bara de snygga ögonbrynen som gjort skillnaden – utan att vi har spritt lite Creative Magic Dust över dom :)

  En idé är att vi ska börja med sådana här glitter-glow-grejer på våra bilder! Men man kan också filma jättefina reklamfilmer och sådant i det här magic dust-temat. Jag älskar det! Bara att spåna vidare.

  Förutom detta så har det såklart varit allt vanligt jobb också, haft många kunder, publicerat nytt beauty guide-inlägg med dom nya läppstiften i webshopen, testsminkat modellen inför sommareventet, öppnat upp sommarschemat för Mia som är ny hos oss m.m. Olika saker att pyssla med!

  Nu ska jag och min klena, möra kropp fortsätta att bära in ved i vedboden så vi klarar oss i vinter. Det är ett varierat liv jag lever ;)

  Ha en fantastisk söndag fina ni! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelGolden eyelids
  Nästa artikelSommarsminkning – Gult i ögonvrån
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish