Min businessvecka v. 35

  - Annons -

  Det här veckan har jag mestadels försökt hinna med så mycket smågrejer som möjligt så att jag inte har saker som “släpar efter” nästa vecka. För nästa vecka har jag mycket mer inbokade saker och sen åker vi till Spanien, woop woop!

  Jag hade dock önskat att jag hade varit mer effektiv denna vecka när jag för ovanlighetens skull haft ett otroligt tomt schema vad gäller tidsbestämda saker (to do-listan har varit allt längre dock). Men det har varit en specifik kaos-grej som tagit både tid och energi och även en hel del lust om jag ska vara ärlig, jag har varit ganska ledsen. Så jag har inte varit den mest effektivaste kniven i lådan vilket jag fick sota för i slutet av veckan istället då jag jobbade till klockan 12 på natten i fredags och även en del under lördagen.

  Men nu är läget under kontroll och jag mår bättre också, so no worries :)

  Höstkänslor
  Varje höst säger jag samma sak – hösten är mer nyår för mig än vad nyårsafton är. Känslan när skolorna börjar, ingen har semester längre och man kan gå runt hemma i tjocka myskläder och dricka te.

  - Annons -

  Jag har nu tagit upp en rutin som jag fick sätta på paus under sommaren – tända doftljus när jag sminkar mig! Så mysigt och jag piggnar verkligen till när rummet fylls av en fräsch och ren doft :)

  Ett tips som jag verkligen vill ge er alla är att ta tillvara på höstkänslorna som någonting positivt! Se det som en härlig nystart, kicka igång rutinerna och känn er inspirerade!

  Bli spådd över telefon
  Jag tror mycket på andlighet, energier och sådant som inte är vetenskap (än i alla fall) och känner att jag är lite medial själv, fast på ett icke utforskat sätt. Jag hade en ny kund i måndags som sa “jag måste bara säga att du har så himla fina energier, jag ser såå mycket färger, jag var bara tvungen att säga det!” såå glad jag blev! Hon är medial och har jobbat med änglahealing och sånt och frågade mig om jag är medial, för hon kände dom energierna :)

  Annika ringer en spåkvinna regelbundet och jag har ringt henne en gång tidigare också – och nu var det dags igen!

  Det är någonting otroligt lugnande med att få bekräftelse på att man är på rätt väg. Även om hon inte säger chockartade saker utan mycket som man egentligen redan vet, så blir man så lugn och trygg efteråt för man får liksom extra stöd.

  Dessutom fick hon kontakt med mamma och det var helt oväntat hur hela den diskussionen började handla om mitt jobb. Hon sa att mamma är och hälsar på hos mig men hon är mer hos andra för att “jag klarar mig så himla bra själv”. Men också att mamma var väldigt bestämd mot mig om en specifik sak, om jobbet. Mamma hälsade att jag inte ska oroa mig om pengar, jag kommer tjäna mina pengar och det kommer vara stabilt. Och det är ganska mitt i prick på vad som tar upp mycket av min tankeverksamhet – oro över ekonomin och känslan av att jag måste bygga en säker buffert ifall nått skiter sig! Speciellt privat just nu. Och den här bestämdheten känner jag såå igen hos mamma, alltså mamma var inte alls en bestämd person överlag, men just när jag pratade jobb så kunde hon få den där extremt bestämda inställningen så att jag nästan trodde hon skojade. Typ när det gällde att ta ut pengar åt sig själv och sånt som handlade om företaget men indirekt om att jag skulle vara snäll mot mig själv, eller typ tvingade mig att ta ett bad och serverade mig med saft och glass för att jag skulle ligga där och ta det lugnt :) Det går inte att förklara exakt i text, men jag vet precis vad hon menar ♥

  Och det här nya företaget vi ska starta (som jag bloggat lite om tidigare) fick hon fram innan jag ens frågade om det. Att det varit en idé som legat i träda men som nu tas upp igen. Och i oktober kommer vi enligt henne ha jättemycket jobb kring detta, allting håller på att formas nu och hon såg hur jag ligger i sängen och funderar på alla olika sätt och alternativ. Och precis så är det haha!

  Jaa hon sa massor, det är typ en hel uppsats :) Och allt stämmer och hon är så himla säker, det går inte att inte tro på det. Det är verkligen inte info som “passar in på vem som helst”.

  Men hur som helst så ser allt med företagets framtid positivt ut, så jag kan andas ut!

  - Annons -

  Jag har hittat flera fyrklöver denna sommar och det ser jag också som ett tecken från mamma! Hon hittade alltid massor :) Fast man kan ju se allt som “tecken” om man vill. Jag sa samma sak här om dagen när vi körde förbi höbalar som det var flera målade fyrklöver på och jag utbrast “Kolla! Det där är en hälsning från mamma!” och Miska svarade “det där är väl Centerpartiets logga?” haha!

  Planering av höstevent med Art Clinic
  För två år sedan höll Art Clinic i ett event som vi var med på som samarbetspartners och det var såå lyckat! Jag minns att jag hade kö runt mig av folk som ville få svar på frågor och prata, så himla roligt :) Snart är det dags igen och år blir det ännu mer storslaget, Art Clinic har jubileum samtidigt och det kommer upp till 200 gäster!

  Datumet har varit inbokat jättelänge och min och Miskas Spanien-resa är planerad just så att vi hinner hem dagen innan detta. Detta innebär alltså att vi måste förbereda allting nu innan vi åker till Spanien (1 vecka kvar!) för vi hinner inte så mycket mer sen, vi kommer hem och då är det dags att packa med sig allt till eventlokalen.

  Här är en del av min förberedelse-lista! Dom blåa @namnen är sättet vi markerar vem som ska göra vad eftersom det är ett delat dokument. Rubriken längst ner är utvärderingen som alla på salongen skrev tillsammans efter förra eventet och det är verkligen ett tips till er som jobbar med liknande saker – direkt efter en sån här grej så har man alltid massor av förbättringar som man ska komma ihåg till nästa gång. Men när “nästa gång” väl kommer så minns man dom inte. Skriv upp direkt efter och spara! Det är verkligen guld värt, vi fick jättemycket bra hjälp från det dokumentet med tips som vi skrivit till oss själva utan att vi minns det haha.

  Jobba på morgonkvisten
  Jag börjar jobba tidigt på morgonen med att fota sminkbilder till bloggen, så att allt det är färdigt innan den “riktiga” jobbdagen börjar på salongen sen.

  I fredags dock så låg jag så mycket efter med allting att jag struntade i att sminka mig helt och låg istället kvar i sängen, drack kaffe och jobbade med datorn i famnen. Det var så mysigt faktiskt!

  Jag gjorde då färdigt alla kampanjbilder för september, med bland annat erbjudanden på tandblekning och när man handlar glo Skin Beauty-produkter.

  - Annons -

  Här är en av kampanjbilderna som ligger på hemsidan. Tips om vårt nya naturliga glitter! Sen har vi en plugin på hemsidan så att man kan lägga till en länk-knapp någonstans t.ex. “läs mer”, så jag har lämnat plats för det under texten på bilden.

  Jag gör oftast 4 olika bilder som alla görs i 3 eller 4 olika format: en kvadratisk till sociala medier, en avlång till vår avlånga skärm i butiken, en smal och bred till hemsidan och under dom mörkare månaderna har vi en skärm i skyltfönstret också som är ett 4:e format. Så det kan bli upp till 16 bilder.

  Lite klippande och klistrande blir det i photoshop :)

  Och här håller jag på med månadens “get the look-sminkning” gjord av mig :) Samtidigt som jag ligger i sängen och dricker kaffe, jag har det bra jag!

  Glitter-tips till personalen
  Jag försöker hela tiden komma ihåg att förmedla min kunskap vidare till alla makeupartister på jobbet, för jag tänker alltid att dom är lika duktiga som mig (det är dom ju!) men jag glömmer lätt bort att jag experimenterar mycket mer i och med bloggen – så det finns ju självklart massor av småtips som jag kan dela med mig av. Jag utvecklas ju hela tiden jag också :)

  Jag föreslog därför att vi skulle leka loss lite med glitter och Ida nappade direkt!

  Så vi hade en snabb mini-utbildning där jag visade olika appliceringstekniker för glitter som t.ex. vilken typ av borstar jag väljer för att det inte ska hamna glitter under ögonen, att Pixi Makeup Fixing Mist är suverän att fukta borsten med om man vill få skimriga skuggor mer metalliska men den är inte så bra att fästa glitter med – det går men det släpper lätt om man råkar komma åt med fingret eller så, så Kryolan Cake Liner Sealer är det enda jag kör med. Och tvärtom, jag använder inte Kryolan Cake Liner Sealer för att fukta borsten till vanliga ögonskuggor. Samt hur man kan tänka för att glittret inte ska kännas stramt och obekvämt på ögonlocket vilket är extra viktigt för kunder med ganska lös hud på ögonlocket.

  Ni fattar grejen, dom där små pricken över i-tipsen som man lär sig när man använder glitter typ varje dag på sig själv :)

  Mer glitter åt folket!

  Nu denna vecka blev jag dessutom färdig med alla blogginlägg som publiceras när vi är i Spanien, såå skönt :) Nu är jag redo för semester!

  Tack för att ni läser och tack för att ni finns, ni är bäst! ♥ Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish