I skrivande stund sitter jag i bilen på väg hem från vår kompis Jonny som jag sov kvar hos igår. Jag lånade hans badkar! OM jag känner mig som en ny människa idag!? :) Jag typ ÄR en ny människa! Typ 2 kilo lättare, 1kg psykiskt och 1kg döda hudceller som jag skrubbade bort haha.

Jag packade med mig en hel ICA-kassa med skönhetsprodukter och har skrubbat hela mig, gjort alla möjliga peelingar och inpackningar och även manikyr ♥ Samtidigt som jag hade datorn bredvid badkaret och kollade på romantiska filmer. MYS!

Bästa avslutet på en ganska intensiv vecka och bästa starten inför nästa!

Effektsmink på artisten Kiddo!
Jag kände mig duktig i tisdags, inte duktig för att jag jobbade flitigt (det gjorde jag i och för sig också) utan vet ni när jag tycker att jag/andra är som allra duktigast? När man går utanför sin comfort zone och gör det bra! Det är en såå skön känsla efteråt!

Som ni vet så kan jag kunskapsmässigt göra effektsminkningar, men jag gör det 1. väldigt sällan och 2. bara på mig själv. Dessutom gör jag i princip aldrig frilansjobb längre (förutom för Disruptive Materials) men ibland får jag feeling att tacka ja, då sätter jag ett högt pris och om dom godkänner det så är det värt omständigheterna haha. Det är så meckigt att packa med sig alla tusen produkter och nyanser och med restid m.m så är det sällan värt mödan.

Nu kan ni säkert gissa vad jag gjorde i tisdags ;) ett frilansjobb och effektsminkning på samma gång!

Artisten Kiddo (kolla upp på Spotify, grymma låtar!) släpper en ny låt i oktober och hennes skivomslag är en animerad bild på henne där delar av ansiktet är skelett. Nu skulle dom göra promotion-fotografering och filmer till låtsläppet och hon skulle då vara sminkad som på skivomslaget.

Så eftersom jag hade en tydlig bild på exakt hur dom ville ha det och skelett inte är superhög svårighetsgrad heller så tackade jag ja och åkte till Sony Music i Stockholm!

Jag skulle aldrig tacka ja till ett jobb som jag inte klarar av att göra bra, det hade inte bara varit skämmigt utan också otroligt respektlöst, men eftersom det var skelettdelar ner på halsen och händerna också så ska jag inte sticka under stolen med att jag var utanför min comfort zone.

Men jag testade på mig själv hemma först och fick godkännande av Miska och Annika att det såg bra ut haha så jag behövde inte vara nervös på vägen dit i alla fall :)

Här ser ni en sneak peek! Som sagt så gjorde jag exakt som på bilden på skivomslaget så idéen eller designen är inget jag hade fria händer med.

Men jag vill verkligen slå ett slag för att gå utanför sin comfort zone då och då, man får hög avkastning efteråt när man har lyckats och om man alltid bara gör saker som känns “safe” så är det svårt att utvecklas – och det vill man ju :)

Frilans på Disruptive Materials
Den här veckan blev det frilansjobb två dagar på raken! Den andra frilansdagen var dock 100% i min comfort zone eftersom jag sminkade på Disruptive Materials där jag är ganska ofta och hjälper till med smink till fotografering.

Dom gör porträttfotografering på alla nya anställda till om-oss-sidan på sin hemsida och Disruptive Materials växer så sjukt fort, förut “kände” jag alla där men nu är det alltid massor av nya ansikten när jag kommer dit! Jättekul!

Det är alltså företaget som arbetar med materialet Upsalite som nu börjar bli en ingrediens i kosmetikbranschen :) Hade också ett litet minimöte inför ett större möte inför fler samtida samarbeten kring Upsalite, spännande!

Här står jag och gör sminkningar på rullande band och pratar med alla goa människor som jobbar där! Alltid lika trevligt!

Mycket kunder!
Jag har inte bara haft egna kunder i veckan utan även barnpassat Mileya (som nu är 8 månader) medan Annika hade kunder. Man kan tycka att det inte är jobb att passa en bebis, men för mig är det lite så – för om jag passar Mileya så kan Annika ta kunder och eftersom hennes behandlingar drar in typ 500% mer pengar än mina (obs inte räknat, men ni fattar haha) så är det mer värt för företaget att jag tar hand om Mileya.

Just denna vecka har jag varit på salongen mer än vanligt eftersom Annika har haft tre arbetsdagar och då multitaskar jag med jobb och barnpassning under tiden. Men även fast man är trött efter att man haft kunder flera timmar i streck så är det ingenting om man jämför med hur trött man är efter att ha passat en bebis! Mileya har börjat ställa sig upp mot saker nu så man måste verkligen ha koll och hon är 98% av tiden.

I måndags hade jag hand om Mileya ensam i en timme, Annika tatuerade i rummet bredvid och jag råkade ut för värsta bajs-överallt-katastrofen och var så stressad när jag städade bort allt från golv, handfat, pottan, Mileya själv och bytte hennes kläder samtidigt som hon skrek hysteriskt och jag bara tänkte “Annika och kunden får inte komma ut nu, dom får inte komma ut nu!!“. Jag hade precis hunnit städa bort alla bevis (nästan) när dom kom ut till en glad bebis, en svettig Helena och ett stinkande rum som jag försökte vädra ur. Vilken pärs!

I fredags var det jag själv som hade många kundbokningar istället. Två sminkkonsultationer efter varandra (3 timmar sminkprat i streck) och direkt efter det flera frans- och brynkunder i några timmar till. Men jag var ändå tusen gånger piggare efter hela den dagen än efter en timme med bajskaos haha!

Och i onsdags fick jag detta meddelande på Instagram:

Blir såå varm i hjärtat!!! :)

Kickoff-planeringen är klar!
I torsdags var enda dagen då jag inte behövde åka in till stan utan kunde jobba ostört hemma vilket var extremt välbehövligt!

Jag har ju skrivit tidigare att jag, Miska och Annika haft möten om målbild m.m inför vår kickoff men ingenting har varit renskrivet och siffrorna har inte varit 100% räknade på. Och eftersom kickoffen är nästa vecka så behövde jag bli färdig med presentationen och alla övriga förberedelser vilket kräver att man får sitta ner i lugn och ro utan att bli avbruten, vilket jag då äntligen hade tid att göra i torsdags. Skönt!

När äntligen det var färdigt så hade jag resten av att-göra-listan att ta tag i med sådant jag inte hunnit med när jag flängt runt resten av veckan, men allt gick snabbt och smidigt så jag var alldeles lätt i kroppen och sinnet på kvällen sen :) Underbart!

Man känner sig lite vimmelkantig i huvudet efter en sådan här dag! Satt och jämförde siffror med tidigare år, förnyade rapportmallar och hade mig.

Men fortfarande piggare än när jag tog hand om Mileya i måndags ;) haha!

Mitt i allt detta så har vi även tagit hand om vår sjuka höna Guldlock, hon hade ett sår på foten som trots att vi försökte ta hand om det med desinfektion, bandage m.m så blev det ändå infekterat :( Det var inget som syntes utan vi märkte att hon blev trött, men veterinären sa att hon hade en chans och gjorde rent foten ordentligt och fick salvor och grejer, så vi behövde inte avliva men trots att vi matat ihärdigt med vitaminvatten och m.m så somnade hon in i morse ♥

Jag får såå dåligt samvete över att vi inte avlivade henne direkt. Samma sak var det med min katt Carl-Philip förut, man behöll hoppet in i det sista och gjorde allt man kunde men med facit i hand så önskar man att man hade avlivat direkt istället så att dom slapp lida i flera dagar.. Jag känner mig bara taskig nu! :(

Miska, Mileya och Guldlock innan läget blev kritiskt ♥

Nu ska jag gå ut i skogenoch plocka svamp! Det är bra att vara i naturen när man känner sig lite skör, ska promenera bort mitt dåliga samvete för Guldlock.

Ett 3-timmarsbad och en skogspromenad är nog absolut det bästa sättet för mig att avsluta denna vecka på :) Sen blir det brasa i kaminen och hemlagad mos, vegetariska köttbullar och förhoppningsvis kantarellsås till middag om jag har tur i skogen!

Ha en fortsatt jättefin söndag allihopa! :)

Kram!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here