Min businessvecka v.39

  - Annons -

  I am back! :)

  Det blir ett kort business-inlägg den här söndagen för vi kom hem från Spanien i onsdags kväll så jag har bara jobbat 3 dagar den här veckan – men det blev verkligen en kickstart efter semestern!

  Om vi haft det bra? Otroooooligt bra! Vilken pangresa det blev!! :) Jag har fått önskemål om att göra ett inlägg om hela resan eftersom flera sett mina insta stories och blivit nyfikna på hur det funkar att hyra bil i Spanien och tips på sevärdheter o.s.v. om man ska göra en liknande resa själv. Så jag skriver inte så mycket om resan här utan ni som är sugna på att läsa mer kommer få ett helt inlägg om det inom kort istället!

  Överlevde företaget vår semester?
  Jag hade så ovanligt extremt mycket katastroftankar innan resan, men vet ni vad? Jag kom hem till en levande katt, ett hus som står kvar på marken och glada kollegor och nöjda kunder! Pjuh haha.

  - Annons -

  Under semestern har jag svarat på dom viktigaste mailen och varit tillgänglig när det behövs men jag har nästan varit 100% ledig faktiskt! Vi har lagt mycket fokus på att den ”dagliga verksamheten” i företaget ska vara självgående utan oss och vi börjar mer och mer se att det ger resultat! Mina kollegor är så himla duktiga! :)

  Jag var bara tvungen att fota Norwegians flyg-tidning när vi satt på planet, jag bläddrade och där dök plötsligt Maria Strömme upp! :) Det är hon som är nanoprofessorn som tagit fram det nya ämnet Upsalite som jag bloggat så mycket om tidigare, det var via henne som jag började göra konsultjobb för Upsalite och jag sminkade henne senast bara några dagar innan detta :) Sån power woman!

  Back på work
  Innan jag tog semester så typ drunknade jag i min att-göra-lista och det var inte främst akuta saker utan jag bara ville verkligen inte ha grejer som släpade efter när jag kom tillbaka. OM jag var tacksam över det nu? Verkligen guld värt!

  Man har mycket att ta tag i som det är ändå efter 2,5 vecka borta från jobbet.

  När jag satt i bilen på väg in till salongen innan första arbetsdagen så kändes det inte jobbigt alls, jag hade koll på läget liksom :)

  Unnade mig en Celsius på väg till jobbet i torsdags – för att kickstarta kickstarten liksom ;)

  Mycket kunder & lördagsjobb
  I torsdags och fredags betade jag av allt ”adminjobb” som behövdes för att komma på banan igen efter semestern. Och så hade jag en del stamkunder också som väntat på att jag ska komma tillbaka.

  I lördags var vår makeupartist Lisa (som vanligtvis jobbar varje lördag) på Hårologi-utbildning, så därför tog jag hennes lördag den här veckan och hade en brudsminkning, en sminkkonsultation och en brynkund. Så det var bara 4 timmar på salongen och sen åkte jag hem och fortsatte jobba vid datorn hemma i sängen.

  - Annons -

  Höstevent!
  Vi kickstartade första arbetsdagen i torsdags med event på kvällen! Vi hade ett skönhetsevent ihop med Art Clinic och några andra företag inom branschen och det var såå lyckat!

  Eftersom det var min första jobbdag så hade jag förberett allting innan jag åkte, med skyltar, packlistor, vinster, erbjudanden, ansvarsområden o.s.v. så jag behövde knappt lyfta ett finger nu för personalen packade färdigt allt det sista så jag bara åkte dit och ställde upp allting, så grymma ♥

  Det kom jättemycket gäster som var pratglada och intresserade och ställde mycket frågor och då är jag i mitt esse, jag älskar att prata med folk! :)

  Jag tog bara några snabba bilder precis när eventet började för jag hade fullt upp sen!

  Här står Annika med lilla bebismagen och pratar om permanent makeup och visar bilder på läpptatuering på skärmen bredvid henne :)

  Vi fick in mycket bokningar och hade en riktigt trevlig kväll! Jag älskar känslan efter event, man är glad och energifylld av alla trevliga människor och härliga skratt – samtidigt som man är helt slut efter allt jobb man lagt ner och den långa och intensiva dagen. Tired but satisfied :)

  Aktiv vila
  Vila och återhämtning är jätteviktigt för att må bra! För mig behövs olika typer av vila, man kan dela upp det i fysisk vila och psykisk vila.

  - Annons -

  Ibland behöver man vila genom att t.ex ligga i soffan och titta på film en hel dag, alltså fysisk vila där man helt enkelt inte gör någonting alls. Men jag har en period nu där jag behöver mer aktiv vila = man är ledig men gör roliga saker som tar bort tankar från jobb och måsten samtidigt som jag rent fysiskt är aktiv!

  Det här kände jag extremt mycket på vår Spanien-resa där vi bodde på 9 olika hotell i 16 dagar och upplevde massor av nya ställen och intryck. Det var helt perfekt tajming just nu! I vintras behövde jag fysisk vila – då var vi i Mexico och bara åt, badade och solade och jag mådde SÅ bra av det då! Och nu behöver jag psykisk vila där min kropp var aktiv men min hjärna hade semester och jag mådde SÅ bra av det nu.

  Jag har jobbat så mycket dom senaste åren att jag varit lite ”besatt” av att vara hemma när jag är ledig. Jag har knappt velat umgås med folk för att ”inte gå miste om helgen”, helt sjukt. Men som företagare har man redan en diffus gräns mellan jobb och privatliv och ett tag kändes allt inplanerat som jobb eller måsten även fast det bara var roliga saker. Det blev liksom ”en till grej på att-göra-listan” oavsett vad det var. Men nu har det där börjat lätta faktiskt vilket jag tycker är jättekul!

  Jag hörde Bert Karlsson prata om det i businesspodden för länge sedan också, han spelar Flipper för att få hjärnan att koppla av och tycker alla borde ha det i personalrummen haha. Underbar idé tycker jag :) Det är lite samma princip, det ger psykisk vila.

  Därför jag har nu ett enormt sug för att planera in saker på helgerna vilket inte är alls likt mig, t.ex gå ut och dansa och åka långt för att träffa gamla kompisar. Så kul! Jag känner mig faktiskt mer pigg efter denna resa än när jag bara låg och latade mig i 2 veckor i Mexico haha.

  Life should have more mountains and less stress – alltså ni förstår inte hur underbart jag mådde i naturen i Spanien! Jag hade inte förstått innan hur extremt bergigt det är i södra Spanien? Bara att titta ut genom fönstret när vi åkte bil vad helt magiskt!

  Igår när jag hade jobbat färdigt så hade jag fysisk vila – tittade på serie i badkaret ♥

  Och idag ska jag ha aktiv vila då jag först ska på smådjursmarknad med Annika som eventuellt ska köpa fler hönor och sen ska jag fortsätta detta evighetsprojektet med ved inför vintern!

  Kram på er! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish