Min businessvecka v. 40

  - Annons -

  Dom flesta säger “äntligen fredag” i slutet av veckan men min reaktion var “vaa är det fredag igen?” haha :)

  Veckan har gått ovanligt fort, det kan i och för sig bero på att jag haft noll koll på veckodagarna efter semestern eftersom torsdagen (första jobbdagen) kändes som måndag och sen jobbade jag ju på lördagen också så det blev helvirrigt i huvudet.

  Men idag är det söndag och jag har koll på läget igen!

  Påminnas om sin målbild varje dag
  Det har varit en del privata saker som dränerat mig på energi den senaste tiden och då är det extra viktigt att ta tillvara på alla stunder i vardagen, och som tur är så är jag expert på det ;) Jag älskar små-grejer som betyder saker och sprider lite extra värme och glädje.

  - Annons -

  En sådan sak är att jag nu börjat med tända ljus och kaffe varje morgon när jag sminkar mig (har haft ett uppehåll med den rutinen under den varma sommaren) och nu har jag även ännu en pricken-över-i-faktor i sminkrummet: snäckor från Tarifa!

  Vi älskade Tarifa i Spanien och kände båda två att “det är HÄR vi ska ha vårt utomlandshus i framtiden!” och det är såå kul, nu har vi hittat det liksom!

  På stranden fanns det många stora och helt platta snäckor, jag brukar aldrig ta hem snäckor från stränder men det här blev ett undantag eftersom jag dels fick lite “mamma” i mig som alltid tänkte “men den här kan ju komma till användning till nått” och sparade på allt haha, men också för att det kändes betydelsefullt med någonting från favoritstranden där vi kommer bo i framtiden ;)

  Ganska snabbt kom jag på vad jag ska använda dom till – att blanda smink på! Många använder ju en gammal kakelplatta eller liknande när dom blandar t.ex. eyeliner men nu kör jag mina Tarifa-snäckor och blir varje dag påmind om mitt nya life goal – köpa hus i Tarfia. Så bra!

  Den är självklart rengjord ordentligt och jag har spritat av dom också. Var rädd att det skulle börja växa maskar i ögonen eller nått haha. Vi får hålla tummarna ;)

  Kanelbulledagen & visa sin uppskattning till kollegorna
  I torsdags hade vi personalmöte (eller krammöte som vi kallar det = konstruktivt, roligt, alla medarbetare) på morgonen och eftersom det var Kanelbullens dag så bjöd jag och Miska alla på kanelbullar :)

  Innan vi startade med salongen och anställda så sa jag “jag kommer vara en sån där bra chef som bjuder på tårta varje fredag!” haha. Men i praktiken så blev det inte så för i början var vi så få personer så alla jobbade olika tider och “försökte vara nyttiga” o.s.v. och nu när vi är fler så är man så inne i alla rutiner att man glömmer bort alla små extradetaljer som man tyckte var viktigt i början.

  Jag tycker att det är jätteviktigt att visa uppskattning till kollegorna och jag gör det mycket men jag ska försöka göra det ännu mer, för det blir mest småsaker som att “jag kan fixa din disk” om jag äter lunch samtidigt som någon samt små positiva kommentarer/feedback i förbifarten som “vad fin sminkningen blev på din första kund!” och sånt. Ja och sen stora viktiga saker såklart men nu pratar jag små “extragrejer” :) Men jag skulle vilja vara en chef som lägger ännu mer tid på sånt.

  En idé som jag frågade alla om i veckan är att vi borde införa ett “månadsbrev” som jag skriver varje månadsslut. Där kan jag dels sammanfatta praktisk info men framför allt positiva saker och pepp! Jag tänker mig att alla hjälps åt att regelbundet skriva upp bra saker som man ser någon annan göra och i slutet av månaden så sammanställer jag alla dessa och skickar ut en liten kärleksbomb!

  - Annons -

  Vore inte det härligt? :)

  M-utveckling
  Jag skrev förut att vi är i startgroparna att starta vårt eget sminkmärke, det är en speciell nish/koncept kan man säga. Men det tar otroligt mycket tid och jag har insett att jag måste fysiskt boka in tid för att jobba med det för att det ska bli av lika mycket som jag vill och behöver – för jag har alltid en lång to do list och sånt som “skriker” vill gärna komma före.

  Men nu har jag bokat in bestämda tider där jag kommer sitta med detta oavsett om jag har annat viktigt på min att-göra-lista eller inte! Sen kommer jag såklart jobba mer med detta än så men då vet jag att det åtminstone blir av ett visst antal timmar i veckan :)

  Namnet på märket kommer börja på M (det är i alla fall vårt working name just nu) så M-utveckling är nu inlagt i schemat minst 2 timmar nästan varje dag!

  En detalj som är både positiv och svår är att när det går bra så blir jag så överexalterad att jag inte kan fokusera längre haha. Hjärnan börjar gå på högvarv och jag säger plötsligt saker som “designa fötter” istället för “designa förpackningar”. Så 2 timmar åt gången är ganska lagom, då hinner jag komma igång och göra mycket men sen blir det för roligt och då är det dags att sluta ;)

  968 MILJARDER i kortbetalning
  Den här veckan har väldigt mycket gått ut på att komma igång efter semestern samt fixa “månadsslut-grejer” så som lönelistor och ekonomirapporter. Jag har en hel check-lista med saker som jag gör i början av varje månad.

  När jag satt med statistiken över september så satt jag plötsligt med öppen mun och stirrande ögon på rapporten. En av dagarna när vi var på semestern så har det skett ett stort misstag i kassan haha.

  Det stod att månadens kortbetalningar var över 968 miljArder! Det går bra för oss men inte SÅ bra ;) Hur kunde det bli fel? Och det stod inte ens en notering om det på dagsavslutet sen haha. Svaret på frågan var inte så komplicerat som jag först trodde (en streckkod som råkat bli inslagen som en summa) men det är ju tur att vi dubbelkollar grejerna innan dom skickas in till vår ekonomi-tjej haha :)

  - Annons -

  Hade ju inte varit helt fel med så långa summor på månadsrapporten, i framtiden kanske mihihi.

  Pussmöten & att släppa ansvaret
  Efter krammötet så hade jag även pussmöten med personalen (puss = personliga utvecklingssamtal) där jag alltså pratar med en person i taget. Vi påbörjade ett arbete kring personlig utveckling förra året och har kommit långt med att alla ska utvecklas med eget ansvar över olika områden, lära sig nya arbetsuppgifter, följa upp varje månad m.m.

  Men ju mer tiden gått desto mer inser vi (och det är ju rätt logiskt) att personlig utveckling betyder olika saker för olika personer. Om du ska utvecklas mer, vad innebär det för just dig? Och wow redan efter första mötet så har det kommit så mycket bra idéer!

  Jag har tidigare tänkt mycket “hur kan personalen utvecklas mer?” och pepprat med idéer men jag har verkligen lärt mig att jag måste släppa tyglarna.. Jag tror jag är lite rädd för att folk ska tycka att jag kräver för mycket. Jag vill att alla ska ha roligt på jobbet och utvecklas så att dom inte står som robotar och gör samma sak varje dag och blir uttråkade, men så har jag tänkt att det är mitt jobb att dom ska utvecklas och liksom försökt “göra det åt dom”. Jag känner mig duktig som serverar alla idéer, förslag och rutiner på silverfat men det tar också bort en del av det roliga för alla andra.

  Det är lika mycket deras salong och för att dom ska känna det så måste man få lite frihet och ansvar själv. Alla blir mer peppade och jag får mer resultat fast jag gör mindre haha. Så det är verkligen win-win ju! :)

  Miska tog en bild på mig (och Olga i bakgrunden) när jag precis har hämtat kaffe och är på väg till kontoret. Den får illustrera mig när jag släppt tyglarna och går runt i mystofflor och dricker kaffe medan kollegorna jobbar självständigt haha!

  Förutom detta så har jag t.ex. haft 7st kunder, försöker göra en långsiktig lösning med bättre scheman och receptionstid, kampanjbilder för oktober och nya bilder till vår skärm i väntrummet, mailat massor hit och dit och ändrat lite info och bilder på hemsidan.

  Jag har även fortsatt jobbat hemma i sängen dom flesta kvällarna och fått mycket saker gjort tack vare det, men det har också resulterat i att jag inte orkat gå upp lika tidigt på morgonen för att göra steg för steg-sminkningar så på den punkten har jag inte varit den flitigaste personen den här veckan. Alltid är det nått ;)

  Nu ska jag fixa massor hemma i huset denna söndag! Hoppas ni har haft en strålande vecka ni också!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Föregående artikelHöstsminkning steg för steg
  Nästa artikelGolden brown makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish