Min businessvecka v. 43

  - Annons -

  Jag som var så peppad förra veckan och skulle få så mycket gjort nu, så fick blev jag sjuk igen (!) och har haft en ganska låg vecka. Typiskt!

  Jag har inte varit den mest produktiva kniven i lådan men här kommer ett litet söndagsinlägg om veckan ändå! :)

  Sjukling igen
  Jag höll mig frisk under hela september men nu slog halsflussen och febern till igen. Alltså för 4:e gången på 5 månader! Jag haft exakt samma i juni, juli, augusti och nu i oktober.

  Jag har haft hög feber, 39-40 grader och det värsta var under helgen, så jag har ändå kunnat jobba i veckan men det har blivit långa sovmornar, alvedon och varma tofflor på kontoret :)

  - Annons -

  Jag ska understryka att jag varit väldigt duktig på att vila den här gången! Jag har inte varit alls lika effektiv/fokuserad som vanligt när jag jobbat men jag sparkat bort dom tankarna och startar på nytt nästa vecka!

  Nu har jag i alla fall fått penicillin, dom har inte gett det tidigare för att det alltid har gått över av sig själv. Men jag kan liksom inte vara sjuk en vecka varje månad, så för att slippa få det igen så behandlar vi det nu. Håll tummarna för att jag slipper detta sen!

  Dom tog ett blodprov för att kolla lite allmänna värden också, eftersom jag hade feber-problematik redan innan det började visa sig på halsen. Förutom att jag var frisk i september så har jag haft feber varje månad sedan mars!

  Allt med blodprov är så obehagligt dock, usch gillar det inte alls.

  Jag skickade den där bilden till Annika på snapchat och dagen efter kom hon med en sån här liten tröstis till mig:

  Huur gillig? :) Ett mjukt plåster som man kan klappa lite fint på, så sött, jag blev orimligt glad hahaha.

  Jobba hemifrån
  I fredags passade jag på att jobba hemifrån eftersom det var många på plats på salongen ändå och jag behövde fota lite bilder till ett blogginlägg om hudvård.

  - Annons -

  När inlägget var färdigt (ni kan läsa det här) så fortsatte jag jobba vid datorn med ansiktsmask och kattmys!

  Det ser alltid ut som “är det där ett jobb ens?” när jag sitter och jobbar såhär hemma och ser helt ledig ut, men faktum är att jag blir mycket mer effektiv om jag får variera med jobb på salongen och jobb hemma. Om jag får mer gjort när jag är hemma en dag så jobbar jag ju inte mindre bara för att jag har det extra mysigt :)

  Det är någonting speciellt med badrock och ansiktsmask, jag blir avslappnad så fort jag ser mig i spegeln :)

  Trött – Avslappnad
  Det är oerhört ofta man säger att man är trött, framför allt hör man andra säga att dom är trötta hela tiden. Inte alltid på ett negativt sätt utan tex att man sträcker på sig efter en god lunch och säger “åh vad trött jag blev nu”. För ett tag sedan så började jag tänka på hur ofta jag intalar min hjärna att jag är trött och är helt övertygad om att det påverkar hjärnan så att man blir tröttare än man egentligen är. Istället har jag börjat använda ordet “avslappnad” när jag inte är sådär “dåligt trött”. Tex när jag gäspar i bilen på väg in till jobbet och Miska frågar “är du trött?” så svarar jag “nej jag är avslappnad” :)

  Jag tycker det känns riktigt trevligt faktiskt! För ofta är man ju inte trött utan bara lugn och kanske till och med harmonisk, och att påminna sig själv att man är avslappnad är nog väldigt nyttigt i dagens samhälle med all stress och hets. Som en avslappningsövning bara genom att byta ut ett ord till ett annat!

  Dilemma för en snäll chef
  Den här veckan dunsade ett dilemma ner i famnen. Alla makeupartister som var schemalagda kring jul och nyår har frågat om ledighet. Så alternativet var att antingen ha stängt i 1,5 vecka eller behöva välja ut vem jag ska säga nej till.

  1. Jag vill vara en bra chef som ger ledigt, två av personerna har ju barnfamiljer dessutom.
  2. Men när kunderna är lediga + vill vara fina inför högtider så har vi extra mycket bokningar, så egentligen tycker jag att alla ska jobba den här tiden. Helst dom röda dagarna också egentligen, det hade varit värt även fast det blir högre lönekostnader.

  Snäll chef eller bra entreprenör var frågan alltså!

  Nu fixade jag till det så att vår makeupartist Lisa kunde ställa upp och jobba extra länge i mellandagarna + jobba nyårsafton. Så om jag tar bokningar också så är vi åtminstone 2 som jobbar. Då är det inte helstängt i alla fall!

  - Annons -

  Så alla andra 3 makeupartister fick ledigt och jag är en snäll chef, vilket jag hoppas är den bästa långsiktiga strategin. Jag vill ju att personalen ska må bra! :)

  Det resulterade också i att jag själv måste skippa jul-kryssning med familjen, men det är så det är att ha eget företag. Det kommer vara mysigt att piffa till våra goa kunder inför nyårsafton också ♥

  Uppskattning för min snällhet fick jag i alla fall! ♥ När jag kom till jobbet i torsdags så låg denna chokladask på min stol och ett gulligt kort från Ida. Jag blev såå glad!

  Det är så fint med personer som visar sin tacksamhet och som inte tar saker för givet. Det finns ju vissa personer som slukar hela handen och börjar kräva mer om man gett dom lillfingret (obs pratar allmänt nu inte specifikt om personal haha) och då blir det plötsligt energikrävande att vara hjälpsam. Men man kan aldrig vara för snäll mot människor som uppskattar en! :)

  Den här chokladasken ska jag mumsa på med gott samvete någon kväll snart ♥

  Grafisk verktygslåda
  Miska skrattar ofta åt mig för att jag är så extremt dålig på grafisk design haha!

  Annika har gjort en liten “grafisk verktygslåda” med bilder, stickers, banners, bakgrunder m.m. som man kan klippa och klistra med när man ska göra någon typ av reklambild till företaget. Utan den hade mitt liv varit svårare.

  Nästa vecka kommer vi publicera en tävling i våra sociala medier där vi lottar ut 5st brynplock och färg på salongen. Jag öppnade verktygslådan, valde en bakgrund, en stjärnamed vår logga på, skrev TÄVLING stort och sen klistrade jag in bilder på ögonbryn som vi fixat på salongen. Om det blev bra? Miska fick sig ett gott skratt i alla fall ;)

  Titta vad proffsigt det blev (obs jag är ironisk haha) men det får duga :)

  Inte min starkaste sida! Åtminstone inte om det inte ska ta så pass lång tid att jag inte hinner med dom lite mer viktiga grejerna ;) Hade säkert kunnat få ihop nått skitsnyggt om jag fick sitta en halv dag haha med det går ju inte!

  Osminkad hela veckan
  Eftersom jag varit krasslig och tagit sovmorgon varje dag så har jag inte gjort en enda steg för steg-sminkning förrän i fredags kväll. Därför har ni bara fått ett sminkinlägg denna vecka för den looken gjorde jag förra veckan.

  Det tog jag igen i fredags dock då det blev både färg, glitter och lockat hår!

  Min pappa bjöd ut mig på dans så vi slog klackarna i taket! Perfekt avslut på en seg vecka!

  Förutom detta + kunder på salongen så har jag bland annat även fixat kampanjbilderna för november, haft ovanligt mycket mail att svara på och pusslat med schema för en av våra makeupartister som ska gå upp i arbetstid.

  Nästa vecka ska jag vara pigg varje dag och få jättemycket gjort! Och så ska det bli! ;)

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikelMin hudvårdsrutin
  Nästa artikelTurkos partysminkning
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Säger samma som förra kommentaren! På min arbetsplats delar vi på ledigheten/ jobbet vid helger, i år jobbar jag 23-24/12 men är ledig nyaår och tvärtom nästa år! Vi måste finnas när kunderna vill boka🙂

  2. Du får kanske införa något som att dom jobbar vartannat år jul/nyår? Eller antingen jul eller nyår? Och så får dom byta med varandra?

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish