Min businessvecka v. 44

  - Annons -

  Den här veckan mår jag mycket, mycket bättre än förra veckan! Jag åt sista antibiotika-tabletten igår och nu får ni hjälpa mig att hålla tummar och tår för att jag håller mig frisk! Vill inte åka på samma halsfluss- och feberhärva om en månad igen! :)

  iPhone X
  Vad enkelt det var förr i tiden när man visste att om man köpte en ny telefon så började man på ett “tomt blad”. Man bara satte i gamla simkortet och fortsatte som vanligt, ingen säkerhetskopiering, apple-ID eller abonnemang med olika GB surf som man ska ta beslut om. En ny telefon betydde 100% glädje!

  Nu är det ca 50% glädje och 50% “jag skiter i den här jävla telefonen jag kör med min gamla istället!” haha. Jag har inte alls dåligt tålamod överlag förutom när det kommer till just teknik.

  När det inte går att säkerhetskopiera för att telefonminnet är fullt, och sen går det inte att säkerhetskopiera till datorn heller utan att först behöva uppdatera till nya versioner på iTunes hit och dit. Jag får spader alltså :)

  - Annons -

  Men nu är det klart! Jag köpte alltså en ny telefon nu i veckan för att min krånglade både med kameran, när man prata i telefon och med högtalarna. Men nu har jag en iPhone X med mycket bättre kamera och det är ju roligt bara en sån sak!

  OCH så fick jag en liten egoboost av att jag lyckades lösa allt teknikstrul på egen hand. Det är så lätt att be Miska om hjälp men jag försöker bli lite mer självständig. Det är ju alltid nyttigt att lära sig saker själv men framför allt tänker jag ur en feministisk vinkel, att det inte bara är Miska som ska sköta allt som rör teknik, bilen och laga saker som går sönder i hemmet. I somras lagade jag t.ex. låset på vår altandörr och satte upp en trasig skåplucka i köket, långt utanför min comfort zone but I did it och blev så jäkla nöjd! :) Samma nu med telefonen! Go girl!!

  När jag kom hem på kvällen så hängde jag i sminkrummet i säkert en timme och testade mobilkameran, jättekul! Det finns lite olika inställningar man kan använda så att det blir blurrigt i bakgrunden som med en riktig systemkamera, sånt gillar jag att leka med!

  Helenas Horoskop
  Tror ni på horoskop, andlighet och sånt? Jag gör! Jag tror också att många sådana saker är vetenskap egentligen bara det att vi inte har forskat fram bevis än.

  Jag följer Helenas Horoskop som är en astroblogg på Amelia och hon blandar även in mycket detaljer kring framgång och drömmar, jag älskar det! :) Jag tror mycket på att sånt hänger ihop, attraktionslagen t.ex. I veckan köpte jag till och med ett pepp-paket som hon gjort med dels horoskop och turhoroskop men också övningar och tips med fokus på att förverkliga sina drömmar.

  En grej som jag fått av henne är att siffran 8 står för pengar och om man städar sin plånbok och lägger i en lapp med siffran 8 så kommer ekonomin att förbättras. Detta gjorde jag inte bara i min plånbok utan även i receptionen på salongen OCH i dörrkarmen på Annikas gamla lokal som hon ska sälja eller hyra ut.

  Snabb avkastning fick vi på lokalen direkt, det hade gått lite trögt men efter bara 2 timmar så kom hon och sa att två stycken hört av sig redan! Hur sjukt är det? :)

  Jag tänkte först skriva ut en bild på en fin 8 men jag tror det ger mer energi att skriva den själv. Jag la även på lite småblad och visualiserade hela tiden medan jag ritade att vi på nästa krammöte kommer se mätetalen på rapporten att skjuta i höjden och allt är tack vare denna åtta haha! Fortsättning följer får jag väl säga ;) Nu sitter denna fint på vår kvittoskrivare ♥

  - Annons -

  Ny företagspresentation
  Vi vill ju starta ett eget sminkmärke och i veckan satt jag jättemycket med presentationen som vi ska maila ut till producenter. Vi kommer nog kunna göra det nästa vecka! Jag har bara några smågrejer kvar :)

  I onsdags jobbade jag hemifrån och då satt jag nästan bara med detta.

  Jag fixade prototyp-bilder i photoshop för att ge en bild av vad vi är ute efter och för att illustrera storleken så klippte jag in en bild på vår prototyp som om jag höll den i handen. Men för att få rätt mått på handen (alltså hur jag skulle hålla fingrarna) så gick jag igenom min sylåda för att hitta diverse knappar och grejer och mätte vilka prylar som jag rätt storlek. Så fotade jag dom och sen i photoshop så bytte jag ut prylen mot vår prototyp :)

  Det blev väldigt bra faktiskt!! Jag längtar tills jag kan berätta för er om vårt koncept!!

  Jag har jobbat med detta varje kväll och gjort en mysig stund av det med te, brasa och kattmys i soffan!

  Poddpaus & Rensa tankarna
  Jag har aldrig sett mig som en av dom som är “mobilberoende” som lägger massor av tid på att scrolla och scrolla. Jag gör inte det. Däremot har jag insett att jag hela tider tränger bort mina egna tankar för att jag jämt lyssnar på podd!

  Podd är min grej för det kan jag lyssna på fast jag gör nytta. Jag lyssnar nästan konstant faktiskt, till och med när jag tvättar bort sminket och borstar tänderna så är det för tråkigt om jag inte lyssnar på någonting samtidigt.

  Jag gillar det! Jag blir inspirerad och blandar allmänbildning, humor och jobbrelaterat (både kring entreprenörskap & beauty) men det är faktiskt inte så bra i längden har jag märkt… Så nu har jag tagit en poddpaus!

  - Annons -

  Varför? Även fast jag tycker att det är trevligt och inte ett dugg jobbigt att lyssna så kräver det ju fokus, det är inte som att lyssna på musik. Jag har det aldrig tyst och min hjärna är ständigt igång – vilket resulterar i att den blir mycket segare och tröttare än vad den borde vara.

  Jag började med poddpausen förra veckan och jag känner redan skillnad! Dels är jag mer fokuserad när jag jobbar men också har jag fått bättre minne. Men också så är jag lite mer i kontakt med “mig själv” om ni förstår vad jag menar? Jag lyssnar på mina egna tankar och det blir nästan som meditation :)

  Dom flesta lyssnar nog inte på lika mycket podd m.m som jag gör men om ni gör det eller gör någonting annat som hela tiden tar fokus så kan jag verkligen rekommendera att unna er lite tystnad och låta hjärnan vila. Vi är inte gjorde för att stimulera hjärnan exakt hela tiden.

  Det här är en typisk bild av hur jag alltid sett ut förut, alltid hörlurar i öronen. Vi får se hur länge till jag kör denna podd-detox, men jag kommer aldrig lyssna så mycket som jag gjort innan. Jag märker ju stor skillnad, det är inte värt det!

  Nya behandlingar på hemsidan
  Jag har också uppdaterat hemsidan eftersom Helene har nya behandlingar på gång! I dagsläget gör hon carboxy, lymfdränage och massage men nu har hon även utbildat sig vidare med microneedling (märket BCN), djuprengöringar samt ansiktsbehandlingen dermaOXY som slussar ner hyaluronsyra i huden. Så kul!

  Det är inte publicerat på hemsidan än men jag har förberett allting klart så publiceras det nästa vecka :)

  Jag känner mig alltid så smart när jag sitter med html-koder haha! Det är inte ett dugg svårt men det är ändå lite coolt att man skriver tecken och sen blir det en snygg rubrik med banner-bakgrund liksom :)

  Jag fotade dermaOXY-behandlingen också så att vi har lite bilder på hemsidan!

  Ny månad
  Nu är oktober över, det är ny månad och det innebär rapporter och statistik, fakturor, lönelistor som ska fixas, kampanjbilderna byts ut, kvitton och underlag ska lämnas in till vår ekonomitjej med mera, med mera.

  Början av hösten är alltid lugnare för oss, så vi har snittat på 71% beläggning (alltså att personalen är 71% bokad och 29% obokad) vilket är helt ok men under sommaren så låg vi över 90% så det märks skillnad i rapporterna. Men vi har vuxit så mycket så en lugn månad för oss nu hade varit en drömmånad när vi startade med anställda!

  Man slipper ha den där klumpen av oro när man drar ut rapport-kvittot ur kassan om man säger så :)

  Vi får ut rapporterna från kassan på ett långt kvitto som jag sedan går igenom och skriver in i våra statistik-dokument m.m. Det är superviktigt att ha koll på ekonomin! Vi omsätter mycket men har också enorma kostnader så det finns fortfarande månader då vi går minus.

  Sminkfilmer
  Eftersom jag har en ny telefon med mycket bättre selfie-kamera testade jag för skoj skull att filma två sminkfilmer med den!

  Kvalitén går ju inte att jämföra med systemkameran men jag tänkte ändå bara använda dom på Instagram, som en liten bonus till många sminkningar, så det behöver inte vara någon hd-kvalté ändå :)

  Jag fotar alltså mina steg för steg-bilder precis som vanligt men samtidigt står mobilen uppställd och filmar, så det blir inte bilder eller film utan både och!

  Sen har jag iMovie i telefonen så på bussen in till jobbet så har jag klippt ner filmen till 1 minut. Går snabbt och smidigt! Jag skulle vilja kunna ändra ljus och färg också, men det går inte i mobilversionen tydligen. Så det är helt oredigerat men tycker det blev hyfsat ljus och sånt ändå. Resultaten kommer på min Instagram @imakeyousmile.se inom kort!

  Arbetsveckan avslutades med att jag jobbade hemifrån på fredagen för att sedan åka till Stockholm med Frida för hotellnatt och klackarna i taket! Vi hade så, så kul! Jag älskar att dansa! :) Och nu ska jag göra lite nytta i hemmet och ladda om batterierna för en ny arbetsvecka imorgon.

  Ha en fantastisk söndag allihopa! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish