Min businessvecka v. 51

  - Annons -

  Du har verkligen blandade arbetsuppgifter” sa min kollega till mig i veckan haha, det säger ganska mycket om hur min vecka har sett ut :)

  Ena stunden sitter jag på knä och skrubbar golv som Askungen, ett samtal senare står jag med en stor skiftnyckel i handen framför en vattenledning och hoppas, hoppas, hoppas att det inte ska börja spruta ur väggarna. Två sekunder efter det gör jag en vacker festmakeup på en kund som ska på julmiddag med jobbet!

  Verkligen snabba puckar nu :)

  Jag har köpt nya TROSOR!!!
  Hur hör denna fantastiska nyhet till mitt jobb (?) tänker ni nu haha. Det här med pengar alltså – det är verkligen inte det som driver mig framåt, hade jag varit girig och pengadriven så hade jag verkligen inte jobbat som jag gör så länge som jag gjort det om man säger så :)

  - Annons -

  Men när man är en ung småföretagare som aldrig haft pengar så betyder en summa mycket mer än siffran på kontot – det betyder att jag gjort någonting rätt och representerar alla känslor och allt hårt jobb som man har lagt ner för att vara där man är idag. Nu låter det som att summan på mitt konto är superhögt, det är det verkligen inte haha! Meen tillräckligt för att jag i fredags gick och köpte en julklapp till mig själv ♥

  Jag har haft företag i 6 år nu och det är bara det senaste 1,5 året som jag tagit ut lön. Den lönen har i sin tur gått till att behålla mitt barndomshem när mamma gick bort. Sen husrenovering på det + övriga stora inköp som måste göras när man är husägare, en dag betalade jag 17000 för bara ved och fastighetsskatt! Sen husräkningarna för den månaden också, det var det sparkontot det :)

  Men nu bor vi i en liten, liten stuga och det nya året är snart här och jag har ingen aning om vad 2019 kommer föra med sig då mitt liv verkligen ser annorlunda ut nu. Jag hjälpte Annika att handla och hade sedan en timme ensam i stan medan hon och Miska tränade innan vi skulle åka hem – och när jag gick där så kände jag att idag är dagen då jag ska unna mig själv en ny trosgarderob!

  Det låter banalt men det har varit en stor grej för mig, lägga pengar på ett plagg som bara jag ser (och Miska hehe) men samtidigt är det ju såå härlig med fina, matchande underkläder! OBS jag pratar inte lyx-trosor nu utan det blev vanliga ”2 för 3” på Gina Tricot och Kappahl men jag jämför med min tidigare trosgarderob som fortfarande inkluderar snobben-stringtrosor som jag köpte när jag gick i 6:an.

  Här är en konversation som startade av min slitna trosgarderob haha:

  Men som sagt! This is the day! Nu är dagen äntligen här då jag sitter i ny bh, trosor och till och med nya strumpor och skriver om den gångna jobbveckan! Och jag har inte sparat ett enda fult par, allt gammalt slängdes! Förutom mina tur-strumpor med ugglor på ;)

  Okej nu måste jag sluta babbla om detta, jag har redan skrivit ett halvt blogginlägg och det handlar bara om mina nya trosor hahaha!

  Nya salongen är redo för inflytt!
  Dom stora renoveringsgrejerna blev färdiga redan förra veckan, men det kvarstod lite småsaker att måla och även bygge av ny kassadisk. Bättre att återanvända gamla lådor och skivor än att köpa en helt ny :)

  - Annons -

  Men nu är kassadisken på plats, hela lokalen är skinande ren och städad från byggdam och färgfläckar och nu är det bara att börja bära dit grejer.

  Jag är såå imponerad av Miska som gjort en så fin kassadisk!! Han var inte ett dugg händig när vi träffades men sen efter 3 år med egen salong + husflytt så blir det mycket ”learning by doing” och nu är han nästan en fulländad snickare i mina ögon haha :)

  Själv står jag för all målning – lite mer på min nivå ;) Krävs inga muskler men mycket tålamod!

  Jag fotade lite snabba före- och efterbilder, det kan säkert vara kul för er att se tänkte jag!

  Förebilden är fotad efter spackling, det var tusen hål och pluggar i väggarna innan också!

  Nu är det mer kritvit färg på väggarna (innan var den mer krämvit) och golven är målade i ljusgrått. Och så skymtar ni kassadisken framför entrédörren :)

  Under fönstret ser ni också en förstärkande konstruktion, där ska vi nämligen ha produkthyllor och butiksdelen sen :) När man har en liten lokal så behöver man spara på all golvyta!

  - Annons -

  Dessa bilder är fotade från ena behandlingsrummet som alltså är bakom mig på bilden.

  Det är två behandlingsrum totalt och här ser ni före- och efter utanför den andra rummet. Det var bara ett smalt lager innan (och väldigt slitet golv som ni ser) men nu är väggen flyttad så att det är ett ordentligt rum!

  Jag ha inte fotat inuti rummen, dom är just nu bara två tomma rum med vita, fräscha väggar och ljusgrått golv :)

  Sen är det en liten köksdel och ett fint badrum med klinker och kakel i ljusgrått också. Men just nu har vi massa verktyg och grejer där inne så det får ni inte se haha.

  Visst blev kassadisken fin? :) Mitten-delen är en spårpanel där vi ska sätta upp ett hyllplan med broschyrer sen. Och bakom finns det mycket lådor och förvaringsplats. Vi ska även ha en hylla bakom med lådor och förvaring.

  Liten lokal kräver smart förvaring ;)

  Yes! Efter att jag målat sista lagret lackfärg på kassadiskens ovansida så fick jag den spontana idéen att sprinkla över glitter haha! Oj vad nervös jag var för Miskas reaktion sen, men han blev jätteglad :)

  Vi hade egentligen tänkt göra alla ljusgråa golv glittriga, men efter att ha gjort en testskiva så insåg vi att det inte var en bra idé alls. Alltid viktig att testa först haha!

  Det är mycket som ska bäras till salongen så varje gång man ska dit och fixa någonting så får man inte gå tomhänt! Här står jag med påsar och presentkort som ska packas upp i kassadisken :)

  Loppis & Blocket
  Ni anar inte hur mycket prylar vi har samlat på oss under de 3 år vi haft vår stora salong, 367 kvm och tusentals ”bra att ha-grejer” haha. När man har en stor salong så måste man ju också fylla den för att det inte ska se tomt ut, så vi har massor av möbler och grejer som vi egentligen inte behöver bara för att det ska vara fint.

  Men det har faktiskt gått lättare än jag trott och nästan allting som vi inte behöver är sålt nu! Det är tråkigt att sälja fina, nya grejer för struntsummor men bättre att det kommer till användning än att slänga.

  Våra stora sminkbord och lite små-möbler är kvar men så länge majoriteten är borta så är det ingen panik för vi har kvar lokalen till 14 mars innan vi behöver flytta :)

  På tal om att sälja grejer: Vi sålde vår frisörschamponering på Blocket och p.g.a. flera små missförstånd så var inte Miska på plats när han som skulle hämta den kom hit med släpkärra – och den satt fast i golvet med både lim, fog och skruvar och även i vattenledningar och avloppsrör i väggen!

  Dom gick med på att gå och äta lunch så länge och då hade jag 40 minuter på mig att få loss schamponeringen och alla kollegor var fullbokade med kunder. Första steget var att bara få loss skiten från golvet, sen fick jag springa till nya salongen för vår verktygslåda var där, sen var det bara att försiktigt skruva loss rören och hålla tummarna för att det inte skulle börja spruta vatten!

  Det var ett stresspådrag och ett tufft jobb för lilla ohändiga jag, men när kunderna sedan kom tillbaka och frågade om jag hade fått loss den så svarade jag självsäkert ”jaa absolut, det gick rätt så enkelt” och kände mig så stolt hahaha.

  Ingen av er som behöver ett stort vitt sminkbord? Dom behöver ju inte vara just för makeup utan en fin hallbänk eller nått? Vi har två stycken. Dom är specialgjorda av en snickare med inbyggd lampknapp och eluttag och bara plexiskivan som ligger ovanpå kostade 1000 kronor så dom är verkligen påkostade. Speglarna ingår inte, dom ska vi spara, men dom finns att köpa på sminkspegel.se :)

  800:- styck eller 1200:- för båda! Maila mig på helena@creativemakeup.se!

  Fullspäckat med kunder innan jul
  Jag har även haft en hel del kunder som passar på att bli fina innan jul och hela salongen har varit fullbokad denna vecka, så kul! :)

  Mestadels har jag tagit emot stamkunder men jag gjorde även en festmakeup på en kund som skulle på julmiddag.

  Gulligaste kollegorna
  I torsdags innan första kollegan gick på julledighet så fick jag, Miska och Annika en julkorg med godsaker från alla fyra makeupartister med ett sött kort till ♥ Jag smälter!!!

  Dom är verkligen dom bästa medarbetarna, man önskar att man hade mer tid om dagarna att stå och snicksnacka och ha trevligt för dom är verkligen så himla goa och omtänksamma!

  Den här godingen ska vi hugga in på snart ;)

  Lite udda veckor är det verkligen med flyttande och fixande, men det är inte långt kvar nu förrän allting är färdigt! Nu tar vi lite julledighet och samlar energi sen tar vi nya tag den 27:e och börjar flytta in i nya salongen på riktigt!

  Önskar alla en strålande 4:e advent idag ♥ Kram!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish