Min businessvecka v. 8 & 9

  - Annons -

  Denna vecka har jag bara jobbat måndag och tisdag, för i onsdags tog jag semester och är ledig i två veckor! Så ledig som man kan vara som egen företagare i alla fall ;)

  Därför väntade jag med förra söndagsinlägget till denna vecka så att måndagen och tisdagen fick plats i samma. Så förra söndagsinlägget blev ett temainlägg om meditation, healing och obalans i halschakrat istället haha, hoppas ni gillade det!

  Hur som helst så var det en fullspäckad vecka + 2 dagar för att hinna med allting innan vi reste bort, men också så extreemt skönt när det äntligen var färdigt!

  Tömma gamla lokalen
  Gud vad jag tjatar om lokalflytten men den 14 mars ska vi vara ute ur gamla lokalen och det är exakt den dagen vi kommer hem från semestern. Så vår deadline flyttades fram och nu är lokalen äntligen tom. TOM!!! Ni anar inte lättnaden!

  - Annons -

  Det kanske inte låter som värsta stora jobbet, men för att illustrera litegrann hur det har varit så hade jag en kund som var sugen på att köpa möbler och när hon kollat runt i alla rum så vände hon sig mot mig med sympati i blicken och sa “huur ska ni få till det här?” hahaha.

  Våra tre största problem har varit:

  1. Vi vill inte slänga saker som är för fina för att vara skräp. Så vi har sålt och gett bort MASSOR vilket är otroligt tidskrävande
  2. Det är mycket vi inte velat göra oss av med ifall vi i framtiden vill flytta till en större lokal. För vår nya är i det minsta laget. Och allt som sparas till framtiden måste ha en plats någonstans!
  3. Rensa, rensa, rensa. Mycket förvaring innebär att man samlar på sig mängder med grejer. Jag fattar inte ens varifrån allt kommer? Misstänker att Annika är en hemlig hoarder hahaha. Vi snackar inte några lådor utan hela garderober, byråar och förråd fulla med prylar! Hur hamnade allt på vår arbetsplats haha!

  Det enda som är kvar i lokalen nu är lite möbler som en kille köpte och sen åkte till Afrika i flera månader … Och vår stora massagefåtölj som vi letar någon som kan hyra. Är ni sugna på att hyra en värsting.massagefåtölj så hojta till! :) Men detta håller Annika på att lösa medan vi är borta.

  Räddaren i nöden är Annikas kompis Per-Magnus som dels är jättesnäll men som dessutom äger en lastbil. Han hjälpte oss med det sista – slänga på soptippen och köra grejer till olika ställen med slutdestinationen Annikas växthus, vedbod och hem där vi tryckt in saker. Pjuh!

  Här lastar dom grejer på rullande band :)

  Finslipa nya salongen
  Det har varit en del grejer på nya salongen som varit halvfärdiga, dels p.g.a. tidsbrist men också för att alla behövt boa in sig och skapa rutiner innan man inser vilka lösningar som är dom bästa.

  I förrförra söndagsinlägget skrev jag om vår kommunikationslista där vi pratade om allt som ska fixas. Och i söndags blev det äntligen gjort, såå skönt! Pjuh!

  Det har krävt en hel del planering:

  - Annons -

  Och mitt i allt detta så stöter man på diverse problem som t.ex. att en stor byrå går i tusen bitar mitt ute på gatan. Att jag är för svag för att bära stora tavlor så Miska får springa dubbelt och komma och rädda mig för att jag är så rädd att råka tappa dom i backen. Att tv-skärmen är så tung att Miska måste leka hulken för att få upp den på väggfästet medan jag ska “vara ögonen” underifrån och guida honom samtidigt som han helt glömt bort att berätta hur fästet fungerar så jag sabbar alltihopa och det rinner svett i pannan på honom av tyngden (som han absolut inte får tappa) och jag står och säger “vad ska jag titta efter då jag fattar ingenting!!!”. Så såg vår söndag ut ;)

  Här står Miska och hänger upp tavlor! :) Vi höll på med allt detta i 7 timmar i streck i söndags och hade fullt upp så jag fotade inga fler bilder på när vi höll på.

  Lite bilder på salongen
  På vår hemsida så är det nu gamla bilder på salongen vilket stör mig. Men jag har väntat på att fota nya tills vi fick färdigt i nya salongen och i måndags så gjorde jag ett försök men insåg att jag måste fota när det är ljust ute (jag väntade till efter stängning) så det var jättesvårt att få bra ljus.

  Men några halvbra har jag för att visa er här i bloggen i alla fall! :)

  Direkt till vänster när man kommer in så har vi “butik & sminkstudio” med två sminkplatser varav ena ni ser här ovan :)

  På väggen bakom har vi tre butikshyllor med produkter:

  Paese-hyllan kom inte med på bild :)

  - Annons -

  På sminkplats-bilden skymtar ni en dörr som leder till ett behandlingsrum med två britsar och bakom mig när jag tar denna bild så har jag en till sminkplats som är likadan som ute i sminkstudion :)

  Direkt när man kommer in så har vi kassadisken! Det är den där skärmen bakom som vi satte upp i söndags.

  Och till höger när man kommer in så har vi en liten vänthörna med tre fåtöljer och kaffemaskin :)

  Sen finns också ett till behandlingsrum efter väntrummet som jag inte fotade för där låg Annika och fick sina fransar fixade. Och så har vi en köksdel och badrum också.

  Det är nästan så man borde filma istället, för mitt kameraobjektiv går inte att zooma ut så mycket och eftersom rummen inte är jättestora så kan man mest ta närbilder. Så man får ju ingen helhetskänsla alls utan det ser ganska kalt och tråkigt ut på bilderna här? Men det är mysigt där inne faktiskt! :)

  Konsultjobb och eventuell poddmedverkan
  Det är kul med samarbeten där man kompletterar varandra! Tommy från Peragenda jobbar med företagsutveckling och vårt företag hade inte varit lika framgångsrikt som det är idag om det inte vore för Peragenda som hjälpt oss. Men man är bra på olika saker och nu är det ombytta roller – nu är det vi (framför allt Miska) som hjälper Tommy! :)

  Tommy kan allt om företagsstruktur, ledarskap, kommunikation och framför allt jättemycket om hjärnan, beteenden m.m vilket är användbart i alla olika situationer, både att förstå sin egen hjärna och sina medarbetares.

  Vad kan vi då? Jo vi är lite mer insatta i kommunikationen ut mot potentiella kunder så som sociala medier, en intressant hemsida m.m. Sånt som delvis kräver teknisk kunskap (där Miska kommer in i bilden) samt intresse för hur sociala medier fungerar. T.ex. håller Miska på att göra om Tommys hemsida och hur han kan göra den mer intressant så att den går att sprida på sociala medier.

  Dessutom tycker jag att Tommy ska starta en podd! Jag kom på det eftersom jag tänkte att om Tommy hade varit gäst i en podd så hade jag verkligen velat lyssna, man kan snacka med honom i timmar och det är fortfarande lika intressant! Men vad är bättre marknadsföring för hans tjänster än en egen podd? Jättekul ju! :) Inget är bestämt alls, men vi pratar litegrann om att Tommy ska ha en egen podd där han oftast har gäster men att jag ibland är hans sidekick och pratar om olika entreprenörsämnen. Vi får se om den idéen får vingar :)

  Miska och Tommy hade möte i veckan och Miska sa efteråt att det var tur att Tommy hade ett inbokat möte efteråt så att dom blev tvungna att avbryta, annars hade dom kunnat sitta och diskuterat hur länge som helst :) Ett positivt problem!

  Den här bilden ser ut som en pose men är faktiskt ett smygfoto av Miska haha. Han hade precis gjort en del konsult-grejer som han skulle skicka till Tommy och jag sitter och ger input jag också. Läser från hans dator och skriver på mig egen, så inte superavancerat men jag ser ut som värsta business woman ;)

  Blogginlägg under semestern
  Det var så skönt när jag tryckte på “tidsinställ-knappen” för sista inlägget innan semestern. Jag vill verkligen inte att bloggens standard ska gå ner bara för att jag är ledig, så då får man jobba ikapp i förväg!

  Jag har inte hunnit göra sminkningar till alla dagar, men då får ni en produktrecension istället! :) Här recenserar jag en brow pomade! Jag målade ett bryn på handen också för att testa om hållbarheten var så bra som produkten utlovade.

  Detta är sista businessvecka-inlägget på två veckor, nästa söndag har vi fortfarande semester och söndagen efter det så har vi kommit hem torsdagen före så då har jag inte material för ett helt inlägg ;) Och den 15 mars publiceras sista tidsinställda sminkningen, sen kommer en mer solbrun Helena att dyka upp här i bloggen!

  Lash lift-lärling
  I måndags gjorde jag nytta med nöje då jag lånade ut mina ögon till vår nya makeupartist Shafiee som just nu går under upplärning och börjar ta kunder från april och framåt om allting går som det ska!

  Hon gjorde ögonfranspermanent (lash lift) på mig och det blev hur bra som helst :)

  Jag får fina fransar inför semestern samtidigt som jag får proffsig personal, me like ;)

  Här är resultatet! Mjuk och naturlig böj vill jag ha :)

  Kunder på rullande band!
  Dagen innan semestern så hade jag en fullbokad eftermiddag med kunder som passade på att få fina fransar innan min semester. Plus en kund som åkte hela vägen från Åland för att få produkttips av mig specifikt, så, så kul! Tänk att folk åker båt över Östersjön och sen tar sig till Creative Makeup i Uppsala bara för oss, hedrande!

  Så himla roligt när Annika följer med till salongen också, hon jobbar inte med kunder än men nu var hon också ögonfransmodell för Shafiee som lär upp sig. Annikas dotter är snart 7 veckor och har fått sitt namn nu, Mileya ♥ Det uttalas Mileja :)

  Miska underhöll Mileya under tiden:

  Haha så gullig!

  När jag kom hem på kvällen i tisdags så kunde jag somna med en skön känsla i kroppen. Gamla lokalen är tom och måndagen efter vi kommit hem så lämnar vi tillbaka nycklarna till hyresvärden. Nya lokalen är färdigställd. Sommarplaneringen är klar och upplärningen av vår nya makeupartist går framåt med en strålande fart.

  Läget är under kontroll.

  Nu ska jag vila upp mig, meditera och läka :)

  STOR kram till er alla! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish