Min fotorutin

- Annons -

“Vart redigerar du dina bilder som du lägger upp på bloggen? Har du några tips på redigeringsprogram / appar som både är gratis och som man måste betala för som man kan använda sig av att redigera i? Och till sist vilken inställning på kameran använder du när du fotograferar ansiktet? Tacksam för svar! Kram!”

Jag får ganska ofta frågor mina sminkbilder nu, och det gör mig jätteglad för jag försöker verkligen utvecklas inom foto och hela den teknik-delen. Förut var det inte riktigt lika kul att blogga för jag ville alltid skriva “sminkningen är tusen gånger finare i verkligheten” för jag fick aldrig den att se lika bra ut på bild.

Nu känns det så skönt varje gång jag får komplimanger för själva bilderna, för man blir ju aldrig 100% nöjd själv. Helbilderna blir hyfsat snygga tycker jag förutom att shading, highlighter och rouge knappt syns ett smack, men närbilderna när jag gör steg för steg skulle jag vela förbättra. Vet inte hur dock, ny kamera?

Hur som helst, nu redigerar jag mina bilder i Photoshop CS5 och använder grundinställningarna som finns i “Mini Bridge” där man kortfattat kan ändra ljus, färger, kontrast. Och det jag gör där är helt enkelt att försöka få sminkningen att se mer ut som i verkligheten – det blir alltid lite grådassigt på bild.

fota porträtt

- Annons -

Min kamera är en systemkamera (Canon EOS 550D) och jag använder standardobjektivet som följde med kameran när jag fotar närbilder på ögonen, och 50 mm objektiv från Canon när jag fotar helbilder. Helbilderna är fotade med fjärrutlösare och ett litet stativ.

Inställningarna på mina helbilder är AV, ISO 800, Bländare 5,6 och exponering 2, och jag står i dagsljus mitt emot ett stort fönster. Ni foto-kunniga kanske tycker mina inställningar är knäppa (I don’t know) men jag har kommit fram till dom efter att ha testfotat, testfotat och testfotat, och det är så jag tycker att det blir bäst :)

Sedan ändrar jag ibland också vitbalansen, är det “vanligt ljus” ute så kör jag på auto, men när det är riktigt grått ute så ställer jag in kelvintalet på 6000.

fota-porträtt
Fotade en mobilbild så att ni får se min proffsiga fotostudio ;) Fast jag fotar med persiennerna uppdragna såklart!

Jag har gått Emelie Ohlssons webbkurs i foto, som riktar in sig på nybörjare. Så jag är absolut inte duktig på att fota men jag förstår tillräckligt om kameran för att kunna testa mig fram och det är suuuperskönt, så nöjd med kursen! Emelie förklarar så att till och med jag förstår, som är både oteknisk och tycker grunderna inom foto är astråkigt. Så fort någon nämner ISO så slutar jag automatiskt lyssna haha.

Innan kursen trodde jag helt ärligt talat att TV-inställningen var till för när man skulle fota en bra bild på en TV-skärm utan att det blir såna där “flimmer-ränder” ni vet? Jag har även testat detta och det funkade inte haha. Varför skulle det finnas en specifik inställning för just det liksom? Helt ologiskt.

Jag är också sugen på en ny webbkurs hon håller på att filma nu, som riktar in sig på porträtt! Kanske tar den också sen när den är klar :) Vore kul!

Har ni fler frågor om detta så är det bara att hojta till, så får vi se om jag klarar av att svara ;)

Kram!

- Annons -
Föregående artikelTropical makeup
Nästa artikelTävling med Yves Rocher!
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

5 KOMMENTARER

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish