Mina tänder gör mitt leende unikt!

  - Annons -

  Tänderna är ett typiskt område som många har komplex för. Och det blir inte bättre av att alla ungdomar får sina tänder fixade med tandställning, så att man känner sig lite ensam om man har sneda tänder även fast det är hur vanligt som helst.

  Jag förstår att personer mer jättesneda tänder får hjälp, för det är såklart inte roligt och dessutom kan man få mycket problem med tänderna i framtiden. Men samhället har blivit så himla petnoga när det gäller tänder, bara för att det är accepterat och gratis så ska man rätta till precis alla småfel.

  Det är fortfarande samma sak som ett skönhetsingrepp – och där har plötsligt alla hur många åsikter som helst!

  Jag har en kompis som dom med hjälp av tandställningen även ändrade käken på litegrann när dom ändå var igång, och sa att det bara var för att hon skulle få en snyggare profil. Hon blev så klart glad, men samma sak där, en accepterad skönhetsförändring som egentligen är helt onödig. Hon hade inte stört sig på sin haka det minsta innan, men höll med om att det blev snyggare efter.

  IMG_7324

  - Annons -

  När jag var ca 14 år och skulle till tandläkaren så tänkte jag hela vägen dit ”hoppas jag inte behöver tandställning, hoppas jag inte behöver tandställning”. Och vad sa han sen när jag kom dit? Jo, jag behövde tandställning.

  Väl hemma sedan så funderade jag över det där, varför ska jag ha tandställning när jag inte vill? Själva tandställningen skulle ha stört mig mycket mer i över ett år, och dessutom tyckte jag inte själv att mina tänder var fula. Det frågade inte ens tandläkaren om.

  ”Du kommer ångra dig om du inte tar det!” sa precis alla när jag berättade att jag funderade på att tacka nej. Men jag tackade nej till slut ändå, och jag har aldrig ångrat mig! Så sneda har jag ju liksom inte!

  Jag tycker att man tar bort lite av den personliga charmen om man ska rätta till precis allas munnar så att alla får raka ideal-tänder. Har du problem och verkligen inte gillar dina tänder, ja då är det upp till dig, men att ge alla tandställning p.g.a. att tänderna inte är 100% som tandläkarna ser som perfekt, det tycker jag är onödigt och skapar bara mer utseendefixering.

  Mina tänder gör mitt leende unikt! Och det är dit jag vill komma med detta inlägg, må inte dåligt över hur dina tänder ser ut, håll inte för munnen när du skrattar, visa att du är stolt över hur du föddes och dela med dig av ditt fina leende! :)

  IMG_7350_111---kopiaa

   

  Kramar,
  Helena

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish