Mineralpuder och torr hy

  - Annons -

  Många har lärt sig/lär ut att personer med fet hy bör ha mineralfoundation medan personer med torr, mogen och känslig hy bör ha en flytande foundation eftersom att puder ser väldigt pudrigt ut på en torr hy. Men jag vill spräcka hål på den “myten” här och nu!

  Denna regel grundar i att många puderfoundations kan bli så, men enligt mig gäller detta absolut inte när man pratar om en bra mineralfoundation! (Observera att det finns puderfoundations som inte är mineralfoundations).

  foundation-without-titanium-dioxide-1024x853

  En flytande foundation kan innehålla mer återfuktande ämnen o.s.v. som hjälper huden under dagen, men en bra mineralfoundation med 100% rena mineraler är jättebra för känslig hy som lätt blir irriterade av produkter i ansiktet. Och masserar man in produkten i huden med en mjuk borste så får man inte alls det pudriga resultatet, utan det smälter ihop bra med hyn och ger ett täckande och naturligt resultat.

  Med andra ord, en mineralfoundation fungerar galant på alla hudtyper, sedan handlar det om smaksak vilken foundationform man föredrar att arbeta med.

  - Annons -

  Har man så torr hy att man har mycket hudflagor eller ändå tycker att man har fått ett pudrigt resultat (eller bara vill ha extra fukt ändå), så kan man bara spraya en face mist över ansiktet så återfuktar man samt får pudret att lägga sig ännu mer naturligt på huden! Jag använder Sanctums Face Mist, den är superbra :) Faktum är att jag själv tycker att många flytande foundations får hudflagorna att synas mer än en mineralfoundation!

  Jag har fått många recensioner på Yag minerals foundation (som tidigare hette nudh mineral) av personer med torr och känslig hy – som älskar Yag mineral! Så där har vi ett bevis på att det jag skriver nu stämmer :) Senast igår fick jag denna kommentar på Modernmom.se:
  recension yag mineral foundation

  Så ni som är sugna på att testa mineralsmink men inte har gjort det p.g.a. er hudtyp, testa! :)

  - Annons -
  Föregående artikelGolden
  Nästa artikelPink & Brown
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jag har både mogen och torr hud och har använt Tromborg mineral (puder) foundation i flera år och är mycket nöjd. Jag bara använder min vanliga dagkräm före.

  2. Det sägs ju att man ska “återfukta väl” innan man applicerar mineralpuder på en torr hy & då undrar jag hur det menas med återfukta väl? Ska man ta mer ansiktskräm än vanligt? Eller ska man återfukta som vanligt & när detta torkat in, återfukta igen? Ska man låta ansiktskrämen torka in helt innan applicering av mineralpudret eller ska ytan fortfarande vara fuktigt? Jag tycker att det är jättesvårt att få till det

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish