Mineralsmink och torr hy

  - Annons -

  Jag fick denna kommentar på mitt inlägg om mineralsmink och torr hy här om dagen:
  ”Det sägs ju att man ska ”återfukta väl” innan man applicerar mineralpuder på en torr hy & då undrar jag hur det menas med återfukta väl? Ska man ta mer ansiktskräm än vanligt? Eller ska man återfukta som vanligt & när detta torkat in, återfukta igen? Ska man låta ansiktskrämen torka in helt innan applicering av mineralpudret eller ska ytan fortfarande vara fuktigt? Jag tycker att det är jättesvårt att få till det”

  Du behöver inte använda mer ansiktskräm än vanligt och inte heller fler gånger, men det kan vara bra att sminka dig innan den har hunnit gå in i huden helt och hållet. Men du behöver inte sminka dig direkt efter du smort in dig heller, huden behöver inte vara kladdig, men på en snustorr yta så är det svårt att få torra produkter så som mineralpuder att fästa och det är därför man brukar säga att det är bra att återfukta väl.

  Exakt hur länge du ska vänta och inte vänta efter insmörjning beror lite på din hy, många har vissa områden som suger åt sig krämen snabbt och är man torr på bara vissa områden så blir resultatet inte lika jämnt. Det beror också på din kräm, vissa går in snabbare i huden än andra. När huden känns jämnt återfuktat utan att vara kladdig eller ”blöt” så kan du börja sminka dig!

  Med andra ord, smörj in hela ansiktet med en kräm som innehåller mycket fukt, och sminka dig innan huden har hunnit suga upp allting. Du kan även komplettera med en face mist för att ge huden ännu mer fukt, och för att vara på den säkra sidan så är det alltid ett plus med ansiktsprimer under också för då får du i princip alltid ett jämnt och fint resultat :)

  IMG_6078_111 - kopia

  - Annons -

  Kram, kram!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish