Nyhet! Konjac Sponge på Byher.se

- Annons -

Äntligen en nyhet på Byher.se – ett helt nytt märke som jag verkligen tycker är gryymt bra – nämligen Konjac Sponge!

Konjac Sponge är ekologiska natursvampar med flera positiva egenskaper, och det finns för både ansiktet och kroppen.

Vill minnas att även Helen “Hiilen” Torsgården har skrivit positivt om detta märke och kallade det för “magisk svamp” :) så det är inte bara jag som gillar dom!

konjac-sponge

Konjac Sponge är spa-svampar med tillsatt lera som har olika egenskaper, och mina favoriter har jag nu tagit hem till Byher.se :) Det är två svampar för ansiktet, en för känslig hy och en för fet och oren hy, samt en för kroppen.

- Annons -

Jag använder svampen för oren hy varje morgon, och det är för mig nästan lika underbara som att starta dagen med en kopp kaffe! Den masserar ansiktet så himla skönt, och med lite dagkräm sen så känns huden helt underbar!

Svamparna är hårda när dom är torra, men blir otroligt mjuka när man blöter ner dom. I ansiktet känner man att den nätliknande strukturen i svampen skrubbar huden, utan att irritera  , men på kroppen har man ju lite tjockare hud så den svampen fungerar mer som en vanlig tvättsvamp, en otroligt lyxig sådan då den röda leran har så positiva egenskaper :)

Konjac-Sponge-Website-Master-Developed-MASTER_03

Konjac Sponge är spa-svampar gjorda av konnyaku – en potatisväxt från Asien som är rik på vatten och mineraler. Det är av dessa rötter man tillverkar konjacsvampar som får en nätliknande struktur som exfolierar huden. Dessa natursvampar är ekologiska, och även nedbrytbara i naturen!

Egenskaper:
* 100% naturliga vegetabiliska fiber.
* 100% biologiskt nedbrytbar.
* 100% Fri från färgämnen.
* Mjuk & mild.
* PH balanserad.
* Naturligt djuprengörande.
* Snäll mot dig & snäll mot miljön.

IMG_3953_1.jpg11

Konjac Heart Facial Sponge – Pink Clay är en gullig spa-svamp idealisk för att rengöra trött och känslig hy på djupet. Den balanserar hudens pH-värde samt exfolierar och avslägsnar orenheter och döda hudceller på ett milt och skonsamt sätt, går även att använda efter solexponering.

french-pink-ing

Svampen innehåller rosa fransk lera som är en blandning av vit och röd lera, den mildaste av alla franska leror. Rosa lera har en mjukgörande effekt, den förbättrar blodcirkulationen och reparerar vävnaden i huden.

Användning: Kan användas dagligen som komplement till bomullsrondeller och tvättservetter, med eller utan rengöringsprodukt. Kan även användas med bara vatten istället för en peeling. Blöt svampen med varmt/ljummet vatten och massera ansiktet med cirkulerande rörelser, häng sedan upp den i snöret och låt den torka.

- Annons -

Perfekt även som en fin present!

IMG_3964_111

Konjac Facial Sponge – Bamboo Charcoal är idealisk för att rengöra fet och oren hy på djupet. Den balanserar hudens pH-värde samt exfolierar och avslägsnar orenheter, olja och döda hudceller.

bamboo-ing

Svampen innehåller bambukol, vilket är en miljövänlig resurs då bambu är otroligt snabbväxande! Bambukol är naturligt antibakteriell och svampdödande, och absorberar toxiner och överflödigt fett från porerna där vanlig rengöring har svårt att nå.

Användning: Kan användas dagligen som komplement till bomullsrondeller och tvättservetter, med eller utan rengöringsprodukt. Kan även användas med bara vatten istället för en peeling. Blöt svampen med varmt/ljummet vatten och massera ansiktet med cirkulerande rörelser, häng sedan upp den i snöret och låt den torka.

IMG_3959_111

Konjac Bath Sponge – Red Clay är idealisk för att rengöra torr och mogen hy på kroppen. Den balanserar hudens pH-värde och har lugnande och föryngrande egenskaper. Svampen är även bra för blodcirkulationen, solskadad hud, bristningar och synliga blodkärl.

french-red-ing

Svampen innehåller röd fransk lera som är rik på järnoxid som är känt för att stimulera blodcirkulationen för en frisk lyster. Röd fransk lera rensar huden från döda hudceller och påskyndar regenereringsprocessen.

- Annons -

Användning: Kan användas dagligen i duschen/badet. Kan antingen användas med bara vatten, eller med rengöring som en vanlig tvättsvamp. Blöt svampen med varmt/ljummet vatten och massera kroppen med cirkulerande rörelser.

PinkKonjac

Jag googlade runt och hittade detta fina kollage på Konjac Heart Facial Sponge på zoenewlove.com, fint va? :) Superfin att ge bort i present också!

Efter bara några användningar så märkte jag skillnad på huden, den känns mycket renare och porerna är finare också. Det allra skönaste är att starta dagen med att massera huden och sedan ha ansiktsmask efteråt en stund också, då mår man!

De små ansiktssvamparna kostar 99 kronor, och den stora för kroppen kostar 129 kronor. Ni hittar alla här.

Kram på er!! ♥

- Annons -
Föregående artikelMellomys!
Nästa artikelColorful Eyeshadow Tutorial
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

6 KOMMENTARER

  1. Är de mest för bara vatten eller tvål, eller även för att applicera krämer och ansiktsmasker med?

    • Det beror självklart på hur väl man tar hand om dom! Man ska alltid skölja ur dom noggrant och låta dom torka hängandes, inte låta dom ligga på handfatskanten i en pöl av vatten. Man kan även ha den i kylskåpet för att hålla den fräsch :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish