Poddavsnitt – Corona, uppsägningar & omorganisering

  - Annons -

  Nu har vi publicerat ett nytt avsnitt av Tommys podcast Effektiv på riktigt, där jag är sidekick! Detta avsnitt handlar om corona, uppsägningar & omorganisering.

  Sofie Skaränger gästar detta peppande och matnyttiga avsnitt! Sofie är VD och grundare till rekryteringsbolaget jobbet.se.

  Det kan låta deppigt med corona, uppsägningar & omorganisering men känslan när man lyssnar på Sofie och Tommy är tvärtom väldigt peppande och motiverande. Det är NU många företag har chansen! Utveckla och omorganisera, hur gör man? Hur säger man upp personal, hur tar man beslutet och går det ens p.g.a. “mjuka värden”? Varför har Tommy själv fått sparken innan han blev egen företagare?

  Och framför allt, använd tiden under denna kris på bästa sätt och passa på att se över din verksamhet!

  Vi pratar bland annat om:

  • Uppsägningar är alltid ett aktuellt ämne, men inte minst nu i coronatider. Hur tar man beslutet? Vad är dom vanligaste anledningarna?
  • Hur säger man upp någon på bästa sätt, både för företaget och den anställde?
  • Går det ens, rent lagligt, att säga upp någon p.g.a. “mjuka värden” när det inte är så allvarliga saker som att personer förskingrat pengarna eller liknande?
  • Varför Tommy själv fått sparken från ett riktigt bra jobb, innan han blev egen företagare.
  • Har du svårt att hitta bra personal? Nu finns det massor av otroligt kompetenta personer som söker jobb, passa på!
  • Om man bortser från alla kris-branscher så har många företag verkligen en chans att utvecklas nu! Att se över sin affärsmodell och göra en välbehövd omorganisering. Hur gör man det?
  - Annons -

  Corona, uppsägningar & omorganisering

  Tommy söker också en gäst från något annat företag till kommande poddavsnitt, för att prata om det här med att utveckla företaget och använda tiden rätt nu i krisen. Vad är skälet till att man inte gör detta just nu när man har möjlighet, eller vad är skälet till att man börjat göra det? :)

  Maila tommy@peragenda.se om du är intresserad av att vara med!

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish