Ögonbrynstatuering – Permanent Makeup

  - Annons -

  Igår var jag på återbesök för ögonbrynstatuering som jag gjorde för ett tag sedan. Så jag tänkte förklara lite mer exakt hur man går tillväga när man gör permanent make up på ögonbrynen :)

  1. Diskussion om hur man vill ha din ögonbrynstatuering, utifrån hur man själv brukar fylla i dom, och vilken form de naturliga stråna har. Många tror att man måste raka bort sina ögonbryn för att göra en tatuering, detta stämmer inte alls!

  2. Sedan målar man formen med en brynpenna, och bestämmer exakt hur ögonbrynstatueringen ska se ut. Annika som jag går hos brukar rita två lite olika ögonbryn först, och sedan får man bestämma vilket man tycker är snyggast. Det är en bra metod då många inte vet själva vilka specifika detaljer de vill ändra, utan att ha någonting att jämföra med :)

  3. Efter det bedövar man ögonbrynet med en bedövningskräm i 15 minuter.

  Ögonbrynstatuering - Permanent Makeup

  - Annons -

  4. När området är bedövat börjar man med att göra en kontur utan färg. Detta gör man  för att kunna tvätta bort det man har ritat upp, men fortfarande ha kvar formen att tatuera efter.

  5. Sen får man ännu mer bedövning, som tar på djupet då man stuckit hål i huden.

  6. Förut tatuerade man hela ögonbrynet så att det gav ett väldigt målat intryck. Detta görs väldigt sällan idag, istället använder man sig av en “hårstråteknik” där man tatuerar små streck för att få ett naturligare resultat. Creative Makeup (Annika Söderlund) har dessutom utvecklat en förbättring av denna teknik för ögonbrynstatuering, som ger ett superfint resultat!

  7. Man är väldigt mån om att kunden ska ha så lite ont som möjligt (inte alls som en riktig tatuering). Därför växlar man mellan brynen och tatuerar som i flera omgångar, så att bedövningen hinner verka på ena brynet medan man pysslar med det andra.

  8. När ögonbrynstatueringen är klar så ser dom mycket mörkare och skarpade ut än vad de gör efter de har läkt (vilket tar från 3-6 dagar) Man kan även vara röd och lite svullen i några timmar efteråt.

  9. När ögonbrynstatueringen har läkt så ingår ett återbesök i priset, då ser man om färgen känns rätt, samt om det är något som behöver korrigeras eller fyllas i. Detta sker inom 3 månader.

  10. Sedan bleks tatueringen succesivt. En ögonbrynstatuering håller vanligtvis 1-5 år beroende på hur mörk färg man använt, men även ålder, hudtyp, ämnesomsättning, väder, hudvårdsprodukter och sol påverkar. Man kan fylla i ögonbrynen för ett billigare pris innan de har bleknat bort helt.

  Här ser ni bilder på före och efter ögonbrynstatuering eller permanent makeup:

  Ögonbrynstatuering - Permanent Makeup före och efterÖgonbrynstatuering - Permanent Makeup före och efter
  Jag återkommer med en ny bild när de har läkt “igen” :) 

  Hos Creative Makeup kostar en ögonbrynstatuering fr. 4700kr, och ifyllnad fr. 2000kr. Annika håller främst till i sin salong i Uppsala, men är tatuerar även i Stockholm och på Åland.

  Ögonbrynstatuering känns ungefär som att plocka ögonbrynen. Det gör lite ont men det går bra ändå. Jag har gjort två vanliga tatueringar också, och det går liksom inte att jämföra med permanent make up!

  - Annons -

  Till sommaren är jag riktigt sugen på att tatuera eyeliner och läpparna också!! :)

  Har någon av er gjort permanent makeup och ögonbrynstatuering? Hur kändes det för er? Kommentera gärna. :)

  - Annons -
  Föregående artikelJordnära nyårssminkning
  Nästa artikelJulfin
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Hej! Gjorde 3d ögonbryn,men bedövningssalvan hjälpte inte.Vad är det för sort ni andvänder er av.Ska ju tillbaks om fyra veckor,men vilken salva är bäst..tacksam för svar Med vänlig hälsning susanne

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish