Ögonskuggsprimer under eyeliner?

  - Annons -

  “Fint! När du bara använder eyeliner, vad har du under då? Använder du fortfarande ögonprimer på ögonlocket utan att ha ögonskugga på? Eller har du det bara där du ”klickade” grönt? Vad har du under för att ha eyelinern på plats, särskilt om du ska sota den? :)”

  På just den sminkning som du kommenterade på så har jag inte använt ögonskuggsprimer under, bara foundation. Men det är bara för att sätta hållbarheten på prov ordentligt, recensionsnörd som man är :)

  Det är nämligen så att en ögonskuggsprimer gör även eyeliners mer hållbara! Oljiga ögonlock kan få eyelinern att kladda av sig runt ögat, även om det är en vattenfast eyeliner (vattenfast är inte oljefast), och därför blir eyelinern mer hållbar med primer eftersom ögonlocken hålls matta.

  Och eftersom det är viktigt att mätta ögonskuggsprimer ordentligt med ögonskugga, så att den fixeras och slutar vara fuktigt, så brukar jag bara dutta på lite puder istället om man inte vill ha ögonskugga.

  Ögonskuggsprimer + puder är även en bra idé om man har problem med att mascaran kladdar av sig på ögonlocket/brynbenet under dagen, för det beror också ofta på oljiga ögonlock.

  - Annons -

  Med andra ord, ögonskuggsprimer + puder (om man inte vill ha ögonskugga) är aldrig en dålig idé! :)

  IMG_2966_111

  - Annons -
  Föregående artikelSomriga naglar
  Nästa artikelPür Minerals Chateau Cheek Stain
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Hej, tack för svar! Så du tar i princip hela ögonlocket med primer ändå, och sedan foundation. För tar man det bara där det används, alltså vid fransraden, så kan det fortfarande kladda där det inte finns primer?

   Och en fråga om sotad eyeliner som jag gärna vill testa. Antar det helst ska vara utan någon ögonskugga först? Jag menar, om man tar på eyeliner och sen suddar lite med svart ögonskugga, blir det väldigt blandad färg om det varit ögonskugga under eller blir det fortfarande snyggt svart? :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish