Oljig hy?

  - Annons -
  Jag har enda sen jag kom in i tonåren haft väldigt fet hy. Innan det också när jag tänker efter, fick min första finne i 3an. Sen gick det bara utför, haha.
  Har inte problem med finnar längre, men redan en timme efter jag sminkat mig blir jag oljig i ansiktet. Ser ut som en flottig pizza ungefär!
  Men jag börjar få kontroll över det faktiskt. Det var 3 timmar sen jag sminkade mig, har jag slitit i matsalen med kvällsfika till alla på internatet, och nu jag är nästan inte blank alls!
  Det är till och med inte så bökigt som man tror, krävs inga dyra lyxgrejer.

  Tvättar ansiktet med Lactacyd.
  Det är en tvål som vanligtvis förknippas med intimtvätt tror jag? Den innehåller ämnen som kroppen själv producerar och återställer PH-värdet i huden.
  Använder den morgon och kväll. Märker skillnad efter ca en vecka.
  Finns att köpa på de flesta mataffärer som ICA och Coop.

  Efter det smörjer jag in ansiktet med Neutrogena Visible Clear Oil-Free Moisturiser. Har använt den i flera år, ruskigt skön! Huden känns som en blandning mellan varm och kall, om ni förstår hur jag menar?
  Finns att köpa på Apoteket
   
  Sen innan jag sminkar mig lägger jag ett tunt lager av Lumene Mattifying Primer. Den både håller huden matt och gör så att sminket sitter bra hela dagen. Är också bra som primer under ögonskuggan.
  Finns att köpa på tillexempel Kicks.
  Foundationpuder rekommenderar jag starkt! Det täcker lika bra som flytande, men man blir inte alls lika snabbt blank. Så går det så mycket fortare att applicera också.
  Och man behöver inte vara alls lika noggrann med rengöring av borstar, makeup svampar eller vad man nu föredrar till sin flytande foundation. Så + för hygienen med!
  Mitt foundationpuder + borste är från LilyLolo. Färgen heter Balery Buff, och har en gul underton som passar bra för mig som är vädigt röd i ansiktet.
  Finns att köpa för 250kr på t.ex. Eleven.se. Lite dyrt för mig egentligen, det finns säkert billigare märken som är nästan lika bra men har inte vågat testa.
  Har ni några andra bra tips?
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish