Partysminkning före & efter

- Annons -

I lördags hade jag en sminkkonsultation med en tjej som ville se en partysminkning som var ganska enkel att göra, men som ändå ger mycket effekt :)

Här är några tips som jag brukar ge när man vill att en partysminkning ska vara ganska snabb och enkel:

Tips 1 – Jordnära toner så som beige och brunt är lättast att jobba med, eftersom det är färger som lätt smälter in med hudtonen när man vill ha mjuka uttoningar. Färger som skiljer sig mycket från hudtonen (t.ex. svart på ljus hy eller färgstarka färger) ger skarpare kontrast och är lite svårare att jobba med.

Tips 2 – Många tror att det är enklast att använda sig av så få färger som möjligt, och att det lättaste är att bara ha en färg på hela ögonlocket. Men att applicera en mörk skugga på hela ögonlocket och få helheten att se snygg ut kan många faktiskt tycka är lite svårt, det känns lätt “för mycket”. Att lägga den mörkaste färgen på hela ögonlocket, men sedan ljusa upp genom att dutta på en ljusare skugga i ögonvrån och i mitten av ögonlocket tycker jag är det lättaste sättet att få till en snygg partysminkning.

Och ska man använda flera färger bredvid varandra, tex. ljust innerst på ögat och mörkt ytterst, då är det absolut lättare med fler färger! Att exempelvis ha en mellanmörk färg emellan gör det betydligt lättare att få en fin övergång mellan det ljusa och det mörka.

- Annons -

Tips 3 – Lysterfulla ögonskuggor (inte helmatta, men nödvändigtvis inte superskimriga heller) är lättast att jobba med tycker jag. Med helmatta skuggor så syns ofta ojämnheter mycket tydligare och många tycker det är svårt att få mjuka uttoningar, men är det lite ljusreflekterande pigment i skuggan så är det mycket lättare att få ett snyggt resultat.

IMG_9370_111

Vi trollade bort lite blemmor, gjorde en mjuk smokey eye som markerade hennes ögon så sjukt snyggt, och avslutade med en hallonrosa läppfärg.

Dessa produkter har jag använt:

Ansikte:
Ansiktsprimer –  Paese Makeup Base (Matte)
Foundation – Pixi H2O skintint (1 cream)
Concealer – Pixi Correction Concentrate
Puder som neutraliserar röda områden – gloMinerals redness relief powder
Contouring – Pixi Book of beauty Contour Creator Palette
Rouge – gloMinerals blush (Sweet)
Makeup Fixing mist – Pixi makeup fixing mist

Ögonbryn – Pixi Duo Brow (Deep Brunette)
Läppar – Pixi Shea Butter Lip Balm (Ripe Raspberry)

Ögon:
Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
Ljus kajalpenna längs vattenlinjen – Benecos White natural kajal
Ögonskuggor – Paese opal eyeshadow (Caffe Latte)
Lashliner & tunn sotad eyeliner – Paese kashmir eyeshadow (602)
Mascara – Magnetic lash mascara

IMG_9376_111

Tycker ni fortfarande att det är kul med före- och efterbilder på kunder? Börjar komma in i det här mer och mer nu och tycker inte det är alls lika jobbigt att fråga kunderna om bild längre, bara roligt att kunna visa dom skillnaden också :)

Vi är från och med denna vecka hela tre makeupartister på plats på salongen nu, såå kul! Jag är i princip alltid på plats, och nu kommer Zahra börja jobba tre dagar i veckan (som också trådar) och på fredag börjar en helt ny nykomling som jag ska presentera i ett närmare inlägg inom kort – Ida som kommer börja jobba en dag i veckan till att börja med. Ida kommer eventuellt även börja som lärling för permanent makeup hos Annika, hon är makeupartist i grunden men jobbar för tillfället med att tatuera bröstvårtor.

- Annons -

Det kommer som sagt mer info om Zahra och Ida inom kort, och jag kommer även försöka ta före- och efterbilder på deras kunder så att ni får se hur duktiga dom är :)

Kram på er! ♥

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

4 KOMMENTARER

  1. Jättefint! Men hur har du applicerat detta då, har du tagit den mörka över hela ögonlocket och sen den ljusa lite uppepå eller hur? :D

  2. Du är så duktig! Har kollat in alla dina konsultationer och bestämde mig för att boka tid nästa gång jag är i Uppsala!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish