Recension: Brow Tattoo Peel-off från Maybelline

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Förra veckan publicerade jag en recension på Maybellines Brow Pomade, här kommer ännu en recension på en produkt ur samma tattoo-serie, Maybelline Tattoo Brow Brow Peel-off (reklamlänk) som både färgar brynstrån och huden under och håller i upp till tre dagar!

  Vad är Maybelline Tattoo Brow Peel-off?
  En flytande kräm som både innehåller brynfärg + DHA som man har i brun utan sol-produkter. Det gör att man både färgar brynstrån samtidigt som brynen blir ifyllda som en skugga på huden. Som en bryntatuering som håller i några dagar bara.

  I locket finns en pensel-applikator för enkel applicering. Formulan är som en tjock gel i konsistensen. När det torkar är det som gummi typ.

  - Annons -

  Hur gör man?
  Appliceringen är väldigt enkel, det enda som är jobbigt är att verkningstiden är 2 timmar.

  1. Lägg på ett ordentligt lager i önskad brynform. Finslipa kanterna med tops, krämen torkar inte direkt så det är ingen stress.
  2. Låt verka i 2 timmar
  3. Dra bort färgen med fingrarna (ska ej sköljas bort)

  Det står inget om det i beskrivningen men jag rengjorde området med oljefria produkter innan och sen undvek jag vatten på brynen i 12 timmar ungefär. Rent logiskt så borde det göra att hållbarheten blir längre tänker jag.

  Några timmar efter detta så kände jag att det pirrade i huden på ögonbrynen och blev lite orolig att jag skulle få en allergisk reaktion. Det gick över sen men vill ändå skriva det så att du som är känslig vet att du bör göra ett litet allergitest först :)

  Färgen ser jättemörk ut under verkningstiden, jag använde nyansen Light Brown.

  Att dra bort var väldigt enkelt! Det fastnade ingenting i stråna och sitter inte hårt alls. Man behöver inte vara rädd för vax-effekten om man säger så ;)

  Resultat
  Jag är nöjd med att färgen är jämn! Jag har testat henna-bryn tidigare men det fäster olika mycket där huden suger upp pigmenten mer. Men denna blir jämn och fin.

  Däremot tycker jag inte att nyansen är så fin, jag har använt Light Brown och den var väldigt rödvarm i tonen direkt efter. Jag trodde det skulle lägga sig men tyckte tvärtom att det färgen blev ännu rödare när det började försvinna.

  Jag har bara testat en nyans ska tilläggas, den finns i Medium och Dark också och dom kan ha en schysstare ton det vet inte jag :) Tänker mig att det är lättare att göra snygga mörka toner i den här typen av produkt än en fin ljusbrun?

  - Annons -

  Här ser ni att färgen är ganska varm. Men annars fint eller hur? :)

  Hållbarhet
  Jag har väldigt fet hy så mina förväntningar var inte stora. Jag kan tänka mig att detta är en produkt som sitter bättre på torr/normal hudtyp.

  Men till min förvåning så höll det i hela tre dagar och till och med lite till! Vilket jag personligen tyckte var synd eftersom jag inte gillade färgen och ville försöka gnugga bort det haha. Men jag testar ju hållbarheten för er skull så jag tvättade ansiktet precis som jag  brukar, morgon och kväll och hade rengöring på ögonbrynen men gnuggade inte runt mer än vanligt.

  Det försvann på ett ganska diskret sätt också, inte flammigt, fläckigt eller så utan det blev lite ljusare dag för dag bara.

  Vad gäller hållbarheten på själva stråna så måste jag säga att det är riktigt svårt att bedöma, eftersom det är en ljusbrun färg och jag har typ ljusbruna strån redan. Men när färgen från huden försvann så såg brynen ut som innan igen.

  Syfte
  Jag tänker mig att det här är en perfekt produkt inför en weekendresa eller så. När man ska boka in en spahelg? :) Jag tänker bara att två timmars verkningstid var 3:e dag, är det värt till vardags? Om det hade varit en salongsprodukt så hade jag förstått det mer för då får man ju hjälp med formen också, eller om det hade hållit i en hel vecka kanske. Men om du redan kan forma dina bryn så går det ju väldigt fort med en penna eller liknande, det går ju betydligt snabbare med smink än med denna tjocka gel med tops och verkningstid.

  Sammanfattning: Jag har lite svårt att förstå syftet med att krångla med detta för så kort hållbarhet, men om du känner att det är en produkt för dig så är det värt att testa tycker jag! För mig blev färgen jämn och hållbarheten höll vad det lovar! Dock förstörde den rödvarma tonen hela resultatet och gjorde att jag ändå ville sminka över brynen. Men om du antingen vill ha varma bryn eller vill testa någon av de mörkare färgerna så det är stor chans att du blir nöjd!

  Maybelline Tattoo Brow Brow Peel-off (reklamlänk) kostar 159:- på t.ex. Lyko.se och där kan ni läsa 27 kundrecensioner också för ännu mer info! Jag har inte läst igenom men den ligger i genomsnitt på 3 av 5 stjärnor.

  - Annons -

  Har någon av er testat så vore det kul att höra hur det blev för er!

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish