Recension: Garnier UV Water

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Det är väldigt många som slarvar med solkräm, man tänker lätt att man är duktig för att man smörjer in sig när man glassar på stranden men i den här värmen så är det viktigt med solkräm varje dag oavsett om man är ledig eller inte! Även om man inte ligger på stranden så vistas man mycket utomhus när man är ute och går, tar en kaffe i solen m.m.

  Varför är det då så jobbigt med solkräm? För jag tycker det också! Det är ju att det är ett evigt smörjande, jag tycker det är såå tråkigt att smörja in kroppen, den är ju så stor haha. Ansiktet går ju på en sekund men att smörja kroppen är boooring!

  Till alla er som tycker precis som jag så vill jag nu rekommendera Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30 (adlink) som även finns i SPF 20 men minst 30 använder jag.

  Jag fick denna som pressprov för ett tag sedan och nu använder jag den dagligen och är SÅ nöjd! Plötsligt så tycker jag inte att solskyddsrutinen är en pina längre :)

  - Annons -

  Vad är Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30?
  Solskydd i vattenform som enkelt sprayas på kroppen, typ som en body mist! Inget kladd och inget smörjande, spraya på och sen är du färdig!

  Den är tvåfasig och det är olje-delen som innehåller solskyddet, så det är jätteviktigt att skaka den före användning.

  Produkten lovar följande:
  • Både UVB och UVA-skydd
  • Berikad med aloe vera för att verka fuktgivande i 8 timmar. Aloe veran har sitt ursprung från plantor odlade i Mexiko enligt ekologiska principer.
  • Känns inte klibbig utan ger en silkeslen känsla
  • Vattenfast

  Pris
  Rekommenderat pris är 179:- och innehåller 150 ml. Finns att köpa HÄR.

  Förpackning
  Om formen på förpackningen är bra eller dålig finns det inte ett enkelt svar på, för mig med små händer så är den egentligen lite för bred för att vara jätteenkel att hålla i när man sprayar – men samtidigt gillar jag att den är platt för den tar nästan ingen plats alls i handväskan! Och den sistnämnda punkten värderar jag högre faktiskt :)

  Själva sprayfunktionen fungerar utan problem för mig, det blir en fin spray-dusch och ingenting strular.

  Som ni ser på bilden så har jag redan använt den en hel del – och när den är slut så kommer jag nog absolut köpa påfyllning!

  Applicering
  Det är på just applicering-punkten som den här är klockren! Spraya överallt där du ska ha solskyddet och sen är det färdigt. Man behöver inte ens smörja in med händerna efteråt, spraya på sen är det klart!

  Det är till och med superenkelt att spraya överdelen av ryggen själv och nederdelen klarar jag också av! Och om du behöver be någon om hjälp för rygg-delen så slipper man få en besvärad min till svar (om man t.ex. som jag också har en partner som tycker det är jobbigt att få kladd på händerna) eftersom det är så enkelt och kladd-fritt :)

  - Annons -

  Med vanliga spray-solkrämer så sprayar man oftast en del av kroppen i taget och smörjer in med händerna emellanåt. Detta resulterar i att flaskan till slut blir väldigt kladdig eftersom man har solkräm på händerna och fingret bara glider på spray-knappen. Men det problemet slipper man med denna för du kan spraya över hela kroppen på en gång och behöver inte ens smörja in med händerna alls!

  Om man råkar spraya för mycket eller med kort avstånd så blir huden lite oljig, men den blir ändå inte kladdig utan känns bara som en väldigt återfuktande torrolja. Så för min del gör det ingenting men man kan känna att man vill smörja in lite med händerna då.

  Mängd solskydd
  Det enda jag är fundersam över är om man verkligen kommer upp i SPF 30 när man bara sprayar på och inte ens behöver smörja in med händerna. Dom säger ju att man behöver en ganska stor mängd solkräm för att få det skydd som står på flaskan.

  Jag har inget exakt svar på det men kan säga att jag bränner mig väldigt lätt och efter en hel dag i bikini på stranden så hade jag inte det minsta tecken på rödhet på kvällen sen – och då hade jag enbart använt denna förutom att jag hade spf 50 i ansiktet och dekolletaget. Jag hade inte missat någon fläck och hade inte blivit röd någonstans.

  Dessutom badade jag emellanåt och även fast den är vattenfast så ville jag bättra på på områden som är extra utsatta som axlar, armar och dekolletage – och det gick ju på en sekund att spraya på :)

  Doft
  Den doftar typ “klassisk solskydd” fast väldigt milt, jag var tvungen att dofta på den innan jag skrev detta för jag har typ inte ens tänkt på om den har en doft.


  Det är få produkter som får 5/5 i betyg av mig men den här tycker jag verkligen jättemycket om! :)

  Sammanfattning – På stranden kan jag stå ut med en kräm som smörjs in som vanligt och då har jag helst spf 50 överallt också. MEN som en vardags-spf så ÄLSKAR jag denna! Såå smidig – inget kladd och inget tidskrävande!

  - Annons -

  Ha en fortsatt fin dag allihopa – och kom ihåg att använda solskydd ;)

  Kram! ♥

   

   

   

  - Annons -
  Föregående artikelMin businessvecka v. 28
  Nästa artikelBlue glitter makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej! Denna blev jag nyfiken på. Men jag hittar ingen innehållsförteckning när jag gogglar på den. Har du möjligtvis kvar innehållsförteckningen? Mvh/Mia

  2. Den här ska appliceras i två lager för att komma upp i spf 30, då kände jag att det blev lite kladdigt. Sen fick jag även små plitor på överarmarna när jag använde den här i början, de försvann och flaskan är slut sedan länge, men tror inte att jag kommer köpa någon ny flaska

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish