Recension – NYX Double Stacked Mascara

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  NYX har en fibermascara, NYX Double Stacked Fiber Mascara (adlink), som precis som Santhilea Magnetic Lash (som jag alltid använder annars) inte har fibrerna iblandade i själva mascaran utan dessa kommer i en hylsa på sidan av. Du lägger först mascara, sen fibrer och sen mascara igen, då lägger sig fibrerna som en förtjockning och förlängning på fransarna.

  Jag fick mascaran i ett pressutskick för ganska länge sedan och nu har jag äntligen satt den på prov! :)

  På en gång säger jag diss till fibrerna, inte att dom är dåliga i sig utan för att jag inte förstår grejen med just vita fibrer! Jag vill kunna fokusera enbart på att måla fibrerna snyggt och inte också behöva tänka på att bädda in dom helt i mascara så att det inte syns någonting vitt. De fibrerna som jag annars använder är redan kolsvarta, så om de inte täcks av mascaran till 100% så ser det fortfarande snyggt ut.

  Däremot är mascaran inte svindyr så man kan ju skippa att använda fibrerna och bara använda mascaran, och själva mascaran tycker jag om :)

  - Annons -

  Så nu tänkte jag hoppa över fibrerna och fokusera mer på mascaran!

  Pris
  Den har rekommenderat utpris 179:- så jag tänker mer att fiberhylsan kan ses som en bonus typ.

  På tal om det så finns mascaran för 143:- HÄR (adlink) och det står “endast fåtal kvar i lager” så det är ett tips! :)

  Utseende & resultat
  Så här ser fransarna ut, utan fibrer bara mascaran :) Fint va? Bra volym och längd men fortfarande separerade och fina.

  Jag har fortfarande lite böj kvar på fransarna efter min ögonfranspermanent (lash lift) så dom är lite böjda trots att jag inte använt böjare.

  Förpackning
  Hylsan är stor men innehåller 8 ml vilket är “normalmycket” för en mascara, så det är bara förpackningen som ser maffig ut.

  Mascaraborste
  Borsten är en ganska “klassisk” mascaraborste och jag tycker att den ger lagom mycket mascara och kammar fransarna bra!

  - Annons -

  Applicering
  Jag tycker att den är väldigt lättmålad! Borsten är inte snål på färg utan man får snabbt mycket mascara och volym, men den ger inte heller för mycket mascara så att det blir svårmålat eller klumpigt. Man kan enkelt bygga på lite mer utan att det blir klumpigt.

  Hållbarhet
  För mig med väldigt oljig hy så är det på den här punkten som de flesta mascarorna fallerar. Det är svårt att hitta mascaror som inte löses upp av olja och kladdar på brynbenet. Den här mascaran är vattenlöslig och varken smular eller kladdar, så den håller toppenbra!

  Den är inte lika lätt att tvätta bort som jag är van vid dock. Det tycker jag är en viktig punkt på en bra mascara och också en svår balansgång – den ska sitta bra hela dagen men försvinna lätt när man väl ska ta bort den! Men den är inte heller svår att tvätta bort så det är inget stort minus.

  Sammanfattning – Jag kommer inte använda fibrerna men själva mascaran ger fin volym, längd och går snabbt att applicera, mycket färg direkt och inga klumpar eller konstigheter! Bra hållbarhet utan att smula eller kladda, inte vattenfast men ändå inte den lättaste att tvätta bort. Prisvärd även om man inte använder fibrerna eller om man bara använder fibrerna till fest då man har mer tid att pyssla med fransarna.

  Om någon av er testat denna vore det kul att höra vad ni tycker :)

  Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish