Röda läppar som håller hela kvällen (4 stegs guide)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Julröda läppar, hur snyggt är inte det på en skala? Jag älskar det till allt! På dagen till en stor stickad tröja, på mötet till dom breda svarta fejkglasögonen, och på kvällen till garderobens snyggaste festklänning!

  Men många som egentligen trivs i röda läppar vill inte ha det, för att det är så jobbigt att bättra på hela tiden.

  Här kommer därför ett inlägg med tips på hur du ska göra och vilka produkter du kan använda för ett resultat som sitter som ett smäck, även om du äter och dricker! :)

  IMG_2482_111

  Bra produkter är alltid den bästa utgångspunkten, och sen finns det lite fler knep som gör det hela extra hållbart och så skarpt och snyggt som möjligt.

  - Annons -

  Så här gör jag:

  IMG_2438_111

  Grunda med en genomskinlig läppenna, Paese Colour Adapt Lip Pencil. Jag använder den på hela läpparna som en primer innan läppstiftet. Den ger en slätare yta och får läppstiftet att hålla bättre, speciellt om du har torra läppar. Har du linjer kring munnen så gör pennan så att krämigt läppsmink inte flyter ut utanför konturen.

  Jag tycker främst att den är så himla bra när man som jag alltid målar utanför sin naturliga kontur. Då vill man ha en mjuk övergång så att man inte ser att “här är det läpphud” och “här är det vanlig hud”. Det är ju lite olika struktur. Dessutom har jag lite porisar och sånt som gör att det syns extra tydligt att man målar utanför. Så jag målar med den här pennan på hela läpparna och sen lika mycket utanför som jag kommer sminka, så får man en bra grund :)

  IMG_2455_111

  Använt sedan en röd läppenna och markera konturerna, det är mycket lättare att få en skarp och snygg kontur med en penna än att gå på direkt med läppstiftet.

  Jag använder Benecos Natural Lip Liner i nyansen Red.

  IMG_2463_111

  Pudra med transparent puder på konturerna för att fixera pennan ordentligt, då blir det mer hållbart!

  Jag använder Paese Bamboo Silk Powder som jag sen har i hela ansiktet, det är toppen om man som mig har oljig hy, och eftersom det är transparent så är det bra till många saker, t.ex. fixera pennor :)

  - Annons -

  IMG_2467_111

  Avsluta med gloMinerals Suede Matte Crayon i nyansen Bombshell – här har ni ett hållbart läppstift!

  Färgen är matt, men känns inte alls torr på läpparna. Men eftersom det är både matt och väldigt pigmentrikt så ger det ett väldigt hållbart resultat, eftersom det inte “glider runt” på läpparna när man pratar, äter och dricker.

  Jag la ut en bild på Instagram här om dagen (@helenaamiley) där jag tog en bild 6 (nästan 7) timmar efter att jag målat pennan, och det satt fortfarande lika snyggt! Helt amazing :)

  IMG_2473_111

  Sen är det klart och ser så här snyggt ut!

  Jag vågar inte säga att dom här läpparna håller från morgon till kväll oavsett hur mycket du äter och dricker, för det beror på vad du äter och hur du äter också.

  Men jag kan säga att dessa läppar håller i 5-9 timmar för mig, om jag äter någonting som inte är så slafsigt så behöver jag inte bättra på alls efter, och om jag äter t.ex. tacos så ryker självklart en hel del – men skillnaden är då att jag inte behöver göra om hela läpparna, utan det räcker med att ta upp pennan och dra några snabba drag i mitten närmast munnen så är man lika snygg igen!

  Den stora skillnaden är alltså om man behöver bättra på en gång i timmen som med många andra läppstift, eller 1-2 gånger på hela dagen och kvällen :)

  IMG_2501_111 IMG_2504_111

  Puss på er!

  - Annons -

  - Annons -
  Föregående artikelDiamond Eyeshadow
  Nästa artikelLucka 8 – Trio i läppstift
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jättefint! En fråga.. När man målar på läppstiftet, tar man det innanför läppennans konturer bara eller även på?

   • Jag har inte målat hela vägen ut i kanterna utan bara så att det fint och jämnt går ihop med läppennan, det är därför jag har använt läppenna för att få skarpa konturer utan att behöva använda läppstift till det :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish