Sans Soucis All in One 3D-Effect Mascara

  - Annons -

  Sans Soucis är ett märke som främst är känt för sina naturliga men effektiva hudvårdsprodukter (det är i alla fall enbart i sådana sammanhang jag har hört talas om märket) men företaget startade faktiskt enbart med sminktillverkning/försäljning, och hudvården kom flera år senare.

  Märket är över 70 år gammalt (grundades 1939 i Tyskland) och sminkprodukterna relanserades 2007. Jag personligen älskar faktumet att de, utöver smink, dessutom är duktiga på hudvård – det lär betyda att sminket också innehåller genomtänkta ingredienser!

  Idag tänkte jag recensera deras mascara ”Sans Soucis All in One 3D-Effect Mascara” :)

   

  SANSSOUCISMascaraAllinOne3deffect300dpi

  - Annons -

   

  Mascaran ska ha en 3D-effekt, alltså ge både längd, volym och böjda ögonfransar. Borsten är av gummi med kamliknande borst.

  Kostar 169 kr och finns t.ex. på Harmoniq.se

  sans-soucis-mascara

   

  Min första reaktion var att jag gillar borsten, lagom stor, lagom smal och jag som föredrar gummiborstar gillar själva känslan när man använder den.

  Min andra reaktion var att den tar upp liite för mycket mascara på en gång, jag doppar hellre en gång extra om det behövs än ha jättemycket på borsten. Detta kommer dock vara bra när man använt den några gånger, då blir nog mängden lagom.

  När jag sedan började applicera så kändes mascaran lite svår, det kom ganska mycket mascara som sagt och ändå tyckte jag att fransarna såg precis ut som innan fast svarta, alltså dom fick ingen direkt böj. Jag tänkte att konsistensen kanske var lite för tunn så det kändes som att man bara penslade på fransarna, istället för att jobba med dom.

  Men jag gillar mascaror som inte torkar så snabbt, så man hinner jobba lite med den utan att det blir klumpar eller spindelbensfransar, och så var även denna så när jag kammade fransarna en stund så blev resultatet väldigt bra! Fransarna blev separerade, fick en fin böj och såg väldigt långa ut :)

  Dessutom var färgen intensivt svart, vilket jag gillar. Och när jag väl fick fransarna snygga så gillade jag att konsistensen var så tunn, för då höll dom sig fina också eftersom de inte tyngdes ner. Dom kändes lätta!

  - Annons -

  Hållbarheten var också grym! Den smulade inte, och kladdade inte av sig runt ögat trots att man blev oljig i hyn (det kan till och med vattenfasta mascaror göra, vattenfast betyder inte oljefast). Det står inte att denna ska vara vattenfast men jag tycker den höll riktigt bra och var faktiskt ganska svår att tvätta bort också. Inte jobbigt svår, men svårare än många andra, vilket tyder på bra hållbarhet samtidigt som det tar någon minut extra på kvällen. Så det beror på vad man prioriterar.

  IMG_9528

  Med andra ord, ingen mascara som jag föll för vid första ögonkastet men jag är absolut jättenöjd med resultatet och kommer använda den fler gånger!

  Tummen upp!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish