Shading & highlighter vs en solkysst look

  - Annons -

  Ellenor sa…
  ”Men bronspudret, brukar man inte lägga det på näsan och haken…?
  När det står solkysst look, då krockar det ju med highlightern…
  Blir lite förvirrad men man ska kanske skilja dessa två ”baser” med varandra…?”

  Jag blev också galen på det där förut, förstod inte alls logiken. När man lägger shading så lägger man det mörka pudret i de djupa delarna i ansiktet, men när man pratar enbart solpuder så applicerar man helt tvärtom. Whats up with that? :)

  För att forma ansiktet så att det inte ser lika platt ut, så applicerar man en mörkare nyans än hudtonen i ansiktets djupa delar, så som tinningarna och under kindbenet. Och sedan en ljusare nyans än hudtonen på de utstickande delarna så som mitt på näsan, hakan och mitt på kindbenen.

  Men för en solkysst look så säger man ofta att man ska applicera solpuder på de ställena där solen träffar först – vilket är de utstickande delarna som man annars lägger highlighter på.

  Jag brukar aldrig göra så, eftersom det ger en illusion av ett plattare ansikte. Men vill man ha den solkyssta looken, så tycker jag det är snyggast att solpudra kinderna, mitt på pannan och hakan, men ändå highlighta mitt på näsan och precis ovanpå kindbenen så att man får lite mer form i alla fall.

  - Annons -

  Sedan kan man ju vända på steken också – när man har solat så försvinner färgen snabbast på de mer utstickande delarna av ansiktet, och då stämmer plötsligt solpudret överens med shading och highlight. Frågan är helt enkelt om man vill se nysolad ut eller bara allmänt mer solbränd ;)

  solkysst look shading och highlighter

  Hoppas ni blev lite klokare!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish