Sminka olika stora ögon

  - Annons -

  Jag fick detta mail här om dagen och tänkte svara i ett inlägg:

  “Hej! undrar om du har några tips på sminkning till mig som har olika stora ögon, har ungefär som ashlee simpsons. är inte alltid man ser på henne att de är olika antagligen då hon vet hur man ska dölja det så undrar om du har några tips att få det mindre ögat att se större ut eller tvärtom att få de större se mindre ut? Kan inget om smink och är 22 men vill börja lära mig nu :) Brukar kika in hos dig då och då och gillar alltid dina sminkningar :)”

  Denna bild vad bifogad:

  Ashlee+Simpson+Makeup+Lipgloss+owvMxVBddtzl

  Asymmetri i ansiktet har i princip alla, jag personligen tycker att det är charmigt men du ska absolut få tips på hur du får ögonen att se mer jämnstora ut! :)

  Först och främst, det är superbra att definiera sitt utseende/detaljer i utseendet med en kändis som du gör, då kan man studera massor av bilder på hur dom sminkar sig för att själv få tips!

  - Annons -

  Just Ashlee Simpson brukar ofta ha mörka och ganska markerade ögon, vilket framhäver olikheter då ögonformen blir så skarp. Därför ser man så tydligt på henne vilka sminkdetaljer hon främst gör för att få ögonen att se lika stora ut.

  Titta noga på denna bild:

  Ashlee Simpson’s New (1)

  På sitt vänstra större öga så har hon en bredare eyeliner längs övre fransraden vilket förminskar ögonlocket lite.
  På sitt högra mindre öga så har hon sotat ner det svarta på undre fransraden lite mer vilket förstorar ögat.

  Det är det allra smartaste sättet att få ögonen att se jämnstora ut – att göra små förändringar på båda ögonen istället för att enbart sminka det ena större eller det andra mindre, då får man snabb effekt samtidigt som sminkningarna i sig inte ser speciellt olika ut!

  Andra detaljer som man kan göra mer eller mindre på ögonen:

  Förstorande effekter:
  Ljus kajalpenna längs vattenlinjen.
  Ljus ögonskugga i ögonvrån.
  Ljus ögonskugga under ögonbrynet.
  Ljus ögonskugga innerst på ögonlocket – och ev. applicera den högre upp än vad globlinjen egentligen börjar, det ger intrycket av ett större ögonlock.
  Skimmer.
  Mörk ögonskugga längs globlinjen – fast högre upp än vad globlinjen egentligen sitter, det ger intrycket av ett större ögonlock.

  Fördjupande effekter som får mycket fokus:
  Mörk kajal längs vattenlinjen (som ev. suddas ner längs fransraden)
  Mörk eyeliner.
  Mörk ögonskugga, var som helst runt ögat.

  Jag vill inte kalla de mörka detaljerna för förminskande, för de kan även ha en förstorande effekt beroende på hur det appliceras. Det är de mörka detaljerna som gör det stora jobbet för ögonformen.

  den perfekta sotningen ögonformer

  - Annons -

  Här är ett exempel, det vänstra ögat ser mer avlångt ut för där har jag lagt fokusen med det mörka på sidorna och liksom “dragit ut” ögat. Det högra ögat är mer öppet och runt för där har jag “dragit ner” fokusen på undersidan och “dragit upp” fokusen med mörkt på ovansidan.

  Tycker man att det är svårt att göra små skillnader på båda ögonen för att få dom lika, då kan man istället göra så här:
  * Börja sminka ena ögat (ex. det stora) så som du vill anpassa ögonskuggorna efter den ögonformen.
  * Titta rakt fram i spegeln och tänk dig en rak horisontell linje mellan ögonen.
  * Markera ut var på det lilla ögat de mörka detaljerna ska sitta för att vara precis i samma höjd som på det stora ögat – du kommer antagligen få sminka ut det mörka en bit för att hamna på samma nivå.

  På det här sättet så gör du helt enkelt exakt samma sminkning på båda ögonen vilket i sig kommer få dom att se mer lika ut, istället för att fokusera på vilka delar av ögat du ska förminska/förstora.

  ashlee-simpsons-olika-stora-ögon

  Slutligen, uttonade och ljusare sminkningar kommer göra din ögonform lite mer “otydlig” vilket gör att ögonen inte ser lika olika ut eftersom du inte lägger fokus på någon viss del av ögat. Det kan också vara bra att ha i åtanke, är det tex. en vardagssminkning du ska ha så kanske en uttonad brun eyeliner är ett bättre val än en skarp svart. Du kan även lägga lite skimmer i ögonvrån – fast lägga lite mer på det mindre ögat.

  Om ni har några frågor så hojta till, men jag hoppas att ni förstod allting! :)

  Kram,
  Helena

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish