Sminka små ögonlock

  - Annons -

  Nora sa…
  “Hej Helena! Har du några sminktips för mig som har så ”små” eller tunna ögonlock att även en väldigt tunn eyeliner fyller hela ögonlocket? Dessutom har jag svårt att måla precis intill franslinjen eftersom mina ögonfransar börjar ganska långt upp.”

  Det är svårt att säga exakt utan att se dina ögon, men titta rakt fram i spegeln och titta på exakt vilka områden som faktiskt syns, och lägg fokus där istället!

  Exempelvis om du lägger en ögonskugga på ögonlocket, titta då på hur högt upp du kan applicera ögonskuggan så att den inte hamnar för nära ögonbrynet så att du känner dig obekväm, men ändå hamnar ovanför ögonlocket och globlinjen så att den syns även när du tittar framåt. Då gör det ingenting om din eyeliner är det enda som syns av ögonlocket, för ögonskuggan syns också fast lite längre upp!

  Och sminkdetaljer som du vill ska synas mer, en fin färg t.ex, det kan du istället applicera på undre fransraden eller i ögonvrån, då slipper du “bråka” med ögonlocket och din sminkning syns hela tiden :)

  images

  - Annons -

  Bildkälla (innan jag ritade på bilden själv). Här är en ögonform som inte heller visar ögonlocket förutom när personen blinkar. Sedan hur stort/litet ögonlocket är när personen blundar har inte lika stor betydelse i detta sammanhang.

  På vänstra bilden har jag visat att om du applicerar ögonskuggan på hela ögonlocket och fortsätter en bit uppåt, så kommer ändå din ögonskugga att synas när du tittar rakt fram.

  På högra bilden har jag lagt den fina färgen på ögats undersida istället, för då syns det ju hela tiden :) Här har jag även visat att sådana här ögonformer passar jättebra i sotade ögon!

  Nu fick du lite grundläggande tips, men undrar du mer om någon specifik detalj så är det bara att hojta till.

  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikelMakiash Perfection Eyeliner
  Nästa artikelBlack & white
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish