Sminka utanför läppkonturen

  - Annons -

  Att sminka läpparna större än dom är genom att måla utanför läppkonturerna, är en sak som många tycker är ”big no no”.

  Men det tycker inte jag! Inte om man gör det på rätt sätt, då är det jättefint och effektfullt!

  Om man tar en läppenna och målar utanför runt hela munnen, ja då får man en clownkänsla som ser väldigt onaturligt ut. Knepet är att måla utanför på vissa utvalda delar av läpparna, och anpassa formen efter sin egen mun.

  Jag har redan tatuerat lite utanför mina riktiga konturer, så på före-bilden är inte mina läppar lika små som dom var från början. Men ibland när jag sminkar så brukar jag fuska till formen ännu mer (och jag är faktiskt sugen på att tatuera lite större igen om jag ska vara ärlig)

  - Annons -

  Läpparna är ju lite utåtbuktande från ansiktet, även om man har små läppar, och ofta är det området faktiskt lite, lite större än vad läppen är färgad. Detta kan man börja kolla på när man ska måla läpparna större. Det är när man kommer över det som buktar utåt som det ser konstigt ut, men på många läppar kan man måla ganska långt utanför innan man kommer ”över kanten”.

  Precis i amorbågen i mitten på överläppen brukar jag inte måla utanför, men ”höjderna” bredvid målar jag lite högre. Då blir läppen större samtidigt som amorbågen blir djupare, och det ger ett fylligare intryck.

  Jag brukar måla lite utanför på sidorna också, både på överläppen och underläppen. Det ger munnen en mjukare form som automatiskt känns mer fyllig. I mungipan målar jag inte utanför alls, då blir det clownkänsla. Inte heller i mitten av underläppen.

  Läppglanset på bilderna är Too Faced Color Bomb, i nyansen Bigger Berry.

  Hoppas inlägget var till hjälp! :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish