Sminkkund från Göteborg

- Annons -

I lördags hade jag en sminkkund som flugit enda från Göteborg till Uppsala bara för att bli sminkad av mig, så häftig känsla att det inte går att beskriva :) ♥

Hon ska gifta sig i sommar och hade bokat sminkkonsultation ink. produkter för att lära sig göra sin egen brudsminkning.

Temat på bröllopet är rosa och hon ville ha en sminkning där hon fortfarande ser ut som sig själv. Här är resultatet:

BAS
Vi började med en ansiktsprimer som mattar ner oljig hy. Sedan la vi en semitäckande foundationgel som jämnar ut hudtonen och blir naturlig och hållbar. Den är vattenresistent = perfekt bröllopsfoundation!

- Annons -

Sedan la vi en uppljusande concealer under ögonen och på blemmor och fixerade med puder. Samma puder är även nedmattande så vi svepte ett lager i hela ansiktet för att hålla huden matt. Födelsemärken lät vi vara synliga då helheten blir mer naturlig då.

Contouringen gjordes med både en mörk skugga, en ljus skugga och en lyster-highlighter. Avslutade med rouge på kinderna och fixing mist. Det är viktigt att  inte lägga rougen för högt upp om man ska fota svartvita bilder på bröllopet, för på svartvit bild blir rougen en mörk skugga och då får man intryckta kinder.

Ansiktsprimer  Paese Makeup Base (Mate)
Foundation  Pixi H2O Skintint (2 Nude)
Puder – Paese Bamboo Silk Powder
Concealer – gloMinerals Under Eye Concealer (Golden)
Contouring – Pixi Book of Beauty Contour Creator
Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
Fixing Mist – Pixi Makeup fixing mist

ÖGONBRYN
Ögonbrynen har jag fyllt i med en brynpenna i en ganska ljus ton. Hon hade en fin form som vi följde och gjorde fylligare. Avslutade med bryngel för att få stråna med framhävda och kammade.

Brynpenna + Gel – Pixi Natural Brow Duo (Natural Brown)

ÖGON
Eftersom hon har så fint blåa ögon och att temat var rosa så var ögonskuggspaletten Melba från Paese ett självklart val tyckte jag! Den ljusa skuggan går åt det gula hållet och framhäver blå ögon jättefint, den la vi i ögonvrån och innerst på ögonlocket. Paletten innehåller även en mild ljusrosa ton också som vi la i mitten av ögonlocket och mitten av undre fransraden. Den tredje skuggan är en ljusbrun ton som vi la i ytterkanterna och längs globlinjen som ramar in och förstorar ögonen.

Vi avslutade med en lashliner/fransmarkering som markerar fransraden och lyfter ögonen men är så tunn att den inte tar någon plats av ögonlocket, samt mascara.

Ögonskuggsprimer – Pixi Eye Bright Primer
Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow Trio (Melba)
Ljus kajalpenna –  gloMinerals Eye Pencil (Peach) (Längs vattenlinjen)
Svart lashliner/fransmarkering – Kryolan HD Cream Liner (Ebony)
Svart mascara – Magnetic Lash Mascara

LÄPPAR
Hon har en så fin läppform som jag framhävde med läppenna i konturerna i en nyans som är ganska lik hennes egen läppfärg. Sedan la vi på ett färgat läppbalsam i en jättefin rosa ton. Det är en bra brud-produkt för den ger inte så mycket färg att det tydligt kladdar av sig när man pussas, dessutom pigmenteras läppen lite av det också så när det krämiga börjar försvinna så finns det fortfarande lite färg kvar på läpparna. Och så är det väldigt vårdande också :)

Läppenna – Benecos Natural Lip Liner (Brown)
Färgat läppbalsam – Pixi Shea Butter Lip Balm (Pixi Pink)

- Annons -

Så fin!

Är det någon av er som ska göra er egen brudsminkning? Skulle ni önska ett blogginlägg om det? :) Jag gjorde ett förut som blev väldigt uppskattat, men det var så länge sen.

Kram på er ♥

- Annons -
Föregående artikelLila läppar
Nästa artikelNyheter från Pixi!
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish