Sminkning 20-talstema

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  “Heeej!
  Ska på middag om ca 2 veckor där temat är 20-talet.
  Hade uppskattat om du skulle vilja knåpa ihop en sminkning (kanske frisyr?) med detta temat? :) Gärna hyfsat enkel men tydligt 20-tal! Kram!”

  Fick detta mail precis nyss och eftersom jag redan har två sådana sminkningar i arkivet så tänkte jag publicera dom igen. Den ena är jättegammal vilket syns tydligt på bildkvalitén men inspirerande ändå :)

  Hoppas dom är till hjälp!

  20tals-sminkning

  IMG_1972

  - Annons -

  IMG_1983

  Läpparna ville jag ha lite diskret ombré på, men inte jättetydlig utan lite mer diffus. Sedan har jag fifflat lite med formen också som ni säkert ser, för att få den plutiga känslan som var populär på 20-talet! Jag har lagt foundation i kanterna för att göra den mer plutig :)

  Läppstiftet jag har använt är Yves Rocher Grand Rouge Lipstick i nyansen 23. Violet pro fond. Det mörka i konturerna är en svart kajalpenna bara – samma som jag använt till ögonen.

  20talssminkning-steg-för-steg

  1. Svart ögonskugga på hela ögonlocket (lite högre i innerkant), gloMinerals Eye Shadow (Sable)
  2. Sudda kanterna.
  3. Svart kajalpenna längs undre fransraden (+lite ögonskugga ovanpå), Yves Rocher Ögonpenna (01 Noir)
  Vit kajalpenna längs vattenlinjen, IsaDora Inliner Kajal (50 Satin White)
  4. Svart kajalpenna längs övre fransraden (samma som innan)
  Ljus skimrig ögonskugga under brynet och i ögonvrån, Annikas Favoritskugga.
  5. Svart mascara på alla fransarna, Oriflame The ONE Volume Blast Mascara.

  IMG_2015_111

  Och här är en nyare variant som jag hade på Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015:

  En rund sotning som var lite högre på insidan av ögat – a la 20-tal :)

  Svart ögonskugga på hela ögonlocket, Paese Kashmir Eyeshadow (602)
  Vit ögonskugga i ögonvrån, Yag mineral eyeshadow (star white)
  Lite blå ögonskugga ytterst på ögat, Paese Kashmir Neo Eyeshadow (661)
  Vit kajalpenna längs vattenlinjen, Paese eye pencil white.
  Svart mascara på överfransarna, Paese Adore 3D Lash Mascara.

  1429270844-7902 1429270846-7902

  - Annons -

  Jag kände mig jättetantig i den här frisyren dock haha, meeen jag låtsades som att det var meningen ”20-tal är ju lite tantlook” :)

  Man kan göra den här looken fast mildare också om man t.ex. inte trivs i så här mörka ögon, man behöver ju inte ha kolsvart skugga heller utan kan välja en grå. Med markerade ögon och plut på läpparna tillsammans med sin outfit, pärlor och kanske en fjäder i håret, så kommer man långt!

  Kram ♥

  - Annons -
  Föregående artikelNyfriserad
  Nästa artikelHöstig look
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Snyggt! Jag ska ha Halloweenfest med 70-talstema! Jag ska ha en bodysuit som skriker disco och Farrah Fawcett-frisyr, men jag har noll koll på sminket! Vore guld om du ville ge mig lite inspiration!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish