10 Sminktips till smala glasögonbågar (Steg för steg)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -
  Många tror att smala bågar inte gör någon skillnad för hur man ska sminka sig, eftersom dom är så smala att dom inte direkt gömmer ögonen. Men oavsett storlek så kommer personer du möter alltid se glasögonen före ögonen, och därför behöver man markera ögonen lite extra för att ögonen ska synas ändå.
   –
  Man kan tänka lite “tvärtom” från breda bågar. Med breda bågar bör man vara försiktig så att man inte applicerar för mycket smink – då kommer sminkningen och de breda bågarna bli som en stor blaffa. Men med smala bågar kan man applicera lite extra smink för att få ögonen att synas!
  sminktips till glasögonbågar
  Dessa bågar heter Puebla Gull och finns att köpa på Extraoptical.se.
   –
  1. Mörka skuggor
  Var inte rädd för att ta en extra mörk ögonskugga, t.ex. svart, i ytterkanterna av ögonen. När du sätter på dig glasögonen så kommer du behöva den extra intensiteten i blicken även fast det kanske känns “för mycket” utan glasögonen.
   –
  2. Anpassa efter formen
  Sätt på dig glasögonen och titta rakt fram i spegeln. Vilka delar av ögonen blir gömda, och vilka syns tydligt? På de områden där glasögonbågen tar mycket plats kan det vara en bra idé att arbeta mest med ljusa skuggor för att framhäva, och på de områden där det är helt öppet kan du lägga fokusen med mörkare skuggor.
   –
  På mina glasögon gömmer bågen ögonlocket litegrann, så jag vill hålla det ganska ljust där. Men under ögat, och speciellt åt sidorna, så finns det jättemycket plats – och där lägger jag lite extra mörkt!
   –
  3. Ögonbryn
  Glöm inte att fylla i ögonbrynen, annars försvinner dom lätt bakom bågarna. Gör gärna en hög form till bågarna som jag har, det är snyggt om dom hamnar över bågen så mycket som möjligt, och inte nere i samma höjd så att dom smälter in i bågens överkant.
  4. Primer
  En ögonskuggsprimer är viktigt om du vill få fram pigmenten i ögonskuggorna ordentligt, så att dom syns mer under glasögonen. En ögonskuggsprimer appliceras efter foundation, före ögonskuggor.


  5. Komplementfärger

  Färg kommer alltid få dina ögon att synas mer under glasögon, dessutom är det så snyggt! Ett tips för att framhäva just din ögonfärg, är att använda komplementfärgen.

  Blå ögonGul, orange, guld, bronze.
  Bruna ögonKalla färger så som blått.
  Gröna ögon Lila och lilarosa toner.

  sminktips glasögon
   –
  6. Framhäv ögonen
  Jobba mycket med båda ljusa och mörka ögonskuggor, samt skimriga och matta. Detta skapar kontraster vilket i sin tur kommer drar mer uppmärksamhet till ögonen. De ljusa/skimriga skuggorna applicerar du på de områden du vill framhäva mer – ögonvrån och ögonlocket till exempel. De mörka/matta skuggorna kan du använda för att skapa mer djup i sminkningen, exempelvis längs globlinjen.
   –
  Två detaljer som gör stor nytta för att ögat ska se större och mer öppet ut är först och främst att ljusa upp vattenlinjen med en ljus kajalpenna. Om du har små ögon/hängiga ögonlock så rekommenderar jag även att måla den mörka skuggan i globlinjen lite högre upp än vad din globlinje egentligen sitter – detta ger intrycket av ett större ögonlock och en mer öppen blick.
  7. Balans
  Eftersom jag har ganska mycket fokus på ögon, så bör jag inte glömma läppar och rouge för att få balans i ansiktet. Välj antingen mycket rouge och lite läppar, eller lite rouge och mycket läppar. Får du mycket av både läppar, rouge och ögon så blir inte helheten så harmonisk.
  8. Grundsminket
  Ofta kan grundsminket kladda av sig på glasögonen under dagen, vilket förstör både din snygga grund samt smutsar ner bågarna. Applicera mycket puder kring ögonen när du sminkar dig, och bättra på under dagen också om du har lätt för att bli oljig. Då är ditt grundsmink mer “fast” och kommer inte glida runt och fastna på bågarna.
  9. Närsynt/Långsynt
  Är du närsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se mindre ut – jobba mycket på att förstora ögonen.
  Är du långsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se större ut – detta är oftast inget problem då många av oss gillar stora ögon, då kan man bara följa sina naturliga drag för att framhäva det man redan har. Vill du däremot förminska ögonen så kan du applicera mycket mörk närmast ögonen (ex. mörk kajalpenna längs vattenlinjen och fransraderna) och sedan applicera ljust längs globlinjen.
   –
  10. Steg för steg
  Här kommer en steg för steg-sminkning som innehåller detaljerna jag just ha beskrivit:
  party-och-vardagssminkning-steg-för-steg
   
  1  Ljus ögonskugga i ögonvrån, innerst på ögonlocket samt under brynet, Annikas Favoritskugga.
  2. Brun ögonskugga sotat ytterst på ögonlocket och längs globlinjen, YAG Mineral ögonskugga (Cacao Brown)
  3. Samma bruna ögonskugga sotat längs undre fransraden.
  4. Svart ögonskugga sotat ytterst på ögonen, Emite Makeup Micro Eyeshadow (Dams)
  5. Vit kajalpenna längs vattenlinjen, IsaDora Inliner Kajal (50 Satin White)
  6. Svart eyeliner längs övre och undre fransraden, Yves Rocher Eyeliner (Svart)
  7. Svart mascara på alla fransarna, Pür Minerals Big Look Waterproof Mascara
  LäppglansRituals Lipgloss Longlasting (Bright Coral)
   –
  Hoppas inlägget var till hjälp! :)

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Hej! Jätte bra blogg, massa bra tips :) Skulle du inte kunna lägga ut ett tips på hur man kan framhäva ögonen på ett bra sätt under ett par mörka bågar med?
   Ha en fin dag!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish