Smokey eyes och glasögon

  - Annons -

  Någonting man kan ha i bakhuvudet när man sminkar sig och har glasögon, är att en partysminkning som känns ”väldigt sminkad” utan glasögon kan kännas helt lagom när man får på sig ett par bågar som tar över lite fokus.

  Och enligt mig så finns det nästan inget snyggare än smokey eyes och glasögon, så himla fint! I mitt inlägg Smokey eyes – Teal som jag visade här om dagen så fotade jag utan glasögon för att sminkningen syns bättre då, men faktum är att jag hela dagen på salongen faktiskt hade polotröja, glasögon med svarta, markerade bågar och den sotningen. Älskar kontrasterna! :)

  Man kan nästan ha hur mycket smink runt ögonen som helst, och det ser ändå ut som en vardagssminkning med glasögon och en vardaglig outfit.

  smink-glasögon

  Undersidan av ögonen
  Någonting annat jag brukar tänka på också (som delvis beror lite på vad man har för form på bågarna, men det passar in på nästan alla) det är att man gärna får lägga ganska mycket fokus på undersidan av ögonen.

  - Annons -

  Om ni tittar på mina ögon med glasögon så försvinner ovansidan av ögonen lite bakom bågarna, så vill man ha en sminkning som syns och ”poppar fram” så var inte rädd för att sminka på ögonens undersida där bågarna inte täcker :) Det som ser mycket ut utan glasögon blir perfekt när man får på sig glajjorna.

  Färg
  Här har jag dessutom grönt på undersidan, en färg hjälper till att framhäva ögonen ännu mer effektivt!

  Läppar
  Det finns massvis man kan prata om när det gäller smink och glasögon, men den sista saken jag vill säga är att om ni har en stark ögonmakeup och mörka bågar så glöm inte att reflektera över läpparna också. Det är inte fel att inte sminka läpparna, men vill man ha mer balans i ansiktet så lägg en färg på läpparna också så att all fokus inte hamnar på samma ställe i ansiktet.

  Vill du inte ha någonting på läpparna så kan du lägga lite extra rouge på kinderna istället (inte heller ett måste) för att skapa mer balans och harmoni i ansiktet :)

  IMG_2306_111 IMG_2311_111

  Nu ska jag, Miska och Annika gå ut och äta middag på stan, efter en hård arbetsdag :) Hoppas ni alla får en trevlig kväll också!

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Väldigt snyggt! Och riktigt snygga glasögon! Önskar att jag använde mina mer, men jag trivs bättre i linser då jag känner att jag måste vara så försiktig när jag har glasögon, annars blir det bara en massa jobbiga fingeravtryck på dem som ska putsas bort i tid och otid…

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish