Snart utbildad hårolog!

  - Annons -

  Idag var det första dagen med Hårologis utbildning som jag, Jeanette och Miska ska ta för att bli utbildade hårologer :) Hårologi = läran om håret, och är även ett svenskt hårvårdsmärke med ett stort utbud med hårvårdprodukter som man skräddarsyr för kundens behov.

  Jävlar vad mycket jag har lärt mig idag! Hade inte med mig kameran men tog några snabba bilder med mobilen.

  hårologi

  Här sitter jag på Hårologis huvudkontor och väntar på att kursen ska starta :)

  Man hör så mycket om hår hela tiden och överallt läser man olika. Man ska borsta håret när det är torrt, man ska borsta håret när det är blött, silikoner är bra, silikoner är jättedåligt, man ska inte använda schampo, man ska tvätta håret med schampo flera gånger per tvätt, den här produkten reparerar håret, det går inte att reparera skadat hår osv. osv.

  - Annons -

  Mycket som sägs går emot varandra, vad ska man tro på? Men nu när man förstår hur håret är uppbyggt och hur mycket faktorer som spelar in så förstår man allting på ett helt annat sätt. Och att alla svar inte alltid är svart eller vitt :) Exempelvis ska Miska borsta sitt hår när det är blött, men jag ska borsta mitt hår när det är torrt.

  Så jag har lärt mig otroligt mycket idag även runt omkring Hårologis egna produkter, sånt man kommer ha användning för oavsett vad man använder.

  hårologikurs

  Här ser ni mitt hårstrå som jag snart skulle testa i test-apparaten!

  Man kan inte vara helt säker på hur ett hår mår genom att bara titta/känna på det, man måste även testa styrka och sträckbarhet för att veta om håret behöver mer fukt, eller mer proteiner.

  Det var så otroligt fascinerande hur mycket man kan se genom att studera hår och hårbotten! Och det är helt sjukt hur mycket kost och levnadssätt spelar roll. Efter testet vi fick ta själva med apparaten så frågade läraren (som inte visste att jag och miska var ihop, vi hade inte pussats eller någonting) om vi bodde under samma tak, för hon såg att vi åt samma kost för att hon såg det på våra värden. Vi äter väldigt bra mat, men jag dricker för lite vatten sa hon. Och det stämmer på pricken alltså!

  Jag har väldigt känsligt hårbotten som klias och är väldigt irriterat, vilket jag tror mest beror på torrschampo då det var ett tecken på att det inte tvättas ordentligt (använder man så mycket torrschampo och produkter som mig så behöver man ett mer djuprensande schampo mellan varven för att få bort allt, annars bildas bakterier i det) men framför allt så beror det på att jag dricker för lite vatten. Dricker man lite vatten så kommer det ut urinämnen i nacken, och det är framför allt i nacken som jag har klåda! Vidrigt!!! Här ska det tvättas och drickas hahaha.

  kurs

  Nu ska jag gå igenom dagens alla miljoner anteckningar, jag är en riktig pluggis och ställer alltid frågor när jag inte förstår, men det här var så himla mycket att hålla reda på med vitaminer, olika fetter, aminosyror, hårets uppbyggnad och allt man ska tänka på med olika hårtyper o.s.v. att det faktiskt var riktigt krångligt. Ska bli riktigt intressant med en heldag imorgon också, då ska vi även få gå ner i fabriken där alla produkter tillverkas! Sen blir det att plugga på, så att det sitter ordentligt, för allt det här är inget man lär sig på en kvart kan jag säga :)

  Hur som helst så kommer det nog garanterat komma mer blogginlägg om hår och hårvård framöver, är det någonting specifikt ni funderar på så hojta till så ska jag fråga extra mycket om det!

  Hoppas ni har en trevlig söndagskväll ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Så spännande med hår, då kan du få döma mitt när jag kommer till dig om två veckor för att bli sminkad:) Har verkligen problemhår som är tunt, platt, glanslöst, torrt i botten osv. Inga produkter får det att bli mer volym o se tjockare ut men kanske du, hihi. Dessutom börjar det bli grått, men det finns ju hjälp för det.
   Camilla

  2. Hej! Tack för en jättebra blogg, blir alltid så glad när jag kollar in här! Hur är det egentligen med fett hår (som blir fett i hårbotten), vad ska man göra åt det? Mitt hår blir fett på typ en halv dag och att försöka tvätta det mer sällan har inte hjälpt och inte heller att tvätta med vanligt schampo. Nu kör jag istället på balsammetoden vilket passar mitt hår väldigt bra då jag fått finare lockar och glansigare hår och slipper släppa ut en massa dåliga ämnen. Dock har det inte blivit mindre fett. Överallt hittar man olika bud om vad som ska hjälpa, men allt är så motsägelsefullt så man bara blir förvirrad. Har du något tips? Tröttnat på torrschampo…

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish