Snygg eyelinervinge

  - Annons -
  Fick för bara några minuter sen frågan om jag kan göra ett inlägg om hur man gör en snygg vinge då man lägger flytande eyeliner.
   
  Absolut :) Jag skrev ett väldigt ingående inlägg om detta förut, och då säkert många fler har snubblat in i efterhand och missat detta så publicerar jag det helt enkelt igen!
   
  Så har ni någonting att läsa medan jag gör dagens sminkning ;)
   
   
  Jag använder en Cake eyeliner från Kryolan.
  Det är en hård ”kaka” som blandas med vatten (ungefär som vanlig vattenfärg)
  (Finns på Creativemakeup.se)

   
  Och en jättesmal pensel med långt skaft.
   
  Bra produkter är en stor fördel! Jag har testat en hel del olika eyeliners, men det är denna ”kak-form” som jag tycker är allra bäst (så länge man även har en bra pensel)
   
   
  Men mitt främsta tips är öva, öva, öva! Testa innan du tvättar bort sminket på kvällen, så behöver du inte gå runt med en misslyckad eyeliner under ”övningsperioden” (det är dock svårare med mascara på, så orkar man tvätta först och sen igen, så är ju det ett plus)
  Så här lägger jag min eyeliner, steg för steg:
   
   
  1. Doppa penseln i vatten.
  2. Blanda med cake eyelinern.
   
  Jag föredrar ganska mycket vatten då jag tycker det är lättare att få en jämn linje då, men inte för mycket för då blir färgen inte lika stark.

   
  4. Lägg en svart lashliner. (Mellan fransarna) för att slippa mellanrummet som kan uppstå mellan mascara och eyeliner.
  3. Måla eyelinern från mitten av ögat ut till yttre ögonvrån.
  Se till att hela tiden följa franskanten.
  Man kan få ett ganska stort mellanrum mellan fransraden och eyelinern utan att det syns framifrån. Kolla från sidorna också!
   
  5. Måla eyelinern hela vägen in mot ögonvrån.
  Vissa säger att man inte ska dra hela vägen in, då det ger ett mer ledset uttryck.
  Men enligt mig gäller det mest kajalpennor o.d. som inte är så skarpa. Lägger man inte eyelinern hela vägen in så tycker jag bara att det inte ser färdigt ut.
  Men det är en smaksak!
   
  6. Måla en vinge ytterst på eyelinern.
    
  Mina bästa ving-tips:
  • Vingen ska lyfta ögat naturligt, så man inte ser en fin eyeliner och sen oj nu sticker det upp någonting här!”
  • Om vingen bara ser ut som en ”konstig grej som sticker upp” testa dra en ny linje från vingens spets till vingens början (innan ögonfransarna slutar) och gör en mjukare mer avrundad linje.
  • Måla den inte för långt ut, så att den först åker ner, sen upp. Utan låt den börja innan ögonfransarna slutar, och ta slut där ögonfransarna slut.
  • För att veta i vilken vinkel man bör måla vingen, så kan man föreställa sig en förlängd linje i samma riktning som undre fransraden. Att man alltså följer undre fransraden och utåt.
  • Titta på bilder när du ska lägga en eyeliner! Man kan tycka att man förstår precis hur det ska se ut, sen när man står där själv med penseln i handen så är det inte alltid lika lätt.
   
  Övriga tips:
   
  • Om man gör en tjock eyeliner och har ganska små ögonlock, så ser lätt hela ögonlocket svart ut när man tittar rakt fram. Försök att göra en så smal linje som möjligt istället, och kanske även fuska till ett större ögonlock med ögonskuggor (ljus skugga på ögonlocket och på globlinjen, och en ny fejkad globlinje över den riktiga med en mörkare skugga)  
  • Har man mycket skinn på ögonlocken, så kan det ”vecka sig” där eyelinervingen ligger. Då bör man bortse från den ”rätta vinkeln” att måla, och lägga vingen så att det ser bra ut istället.
  • Känner man sig snygg i den formen man målar, så är det oftast (enligt mig alltid) rätt form!
    
   
  Mycket är svårt att förklara med ord
  men hoppas ni förstod allt! :)
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish