Stylistutbildning – Lektion 1

  - Annons -

  Jag har förstått att det är flera som vill veta lite mer om stylistutbildningen som jag går på, kul att ni är intresserade!

  Eftersom jag inte har haft några bilder från utbildningen så har jag heller inte bloggat så mycket om det. Släpar inte med mig stora systemkameran dit.

  Men nu när intresset finns så jag tänkte göra ett inlägg för varje lektion! Vi har redan haft 5 av 12 lektioner, så de inläggen publicerar jag snarast. Därefter blir det ett inlägg i veckan.

  Kort Fakta: Jag går alltså Helene Falks Stylistutbildning. Den äger rum på Östra Reals Gymnasium i Stockholm på torsdagkvällar, 12 lektioner samt 3 praktikdagar. Utbildningen kostar 25 000kr, värt varenda öre!

  Lärare är Helene Falk (bland annat lärare/jury i programmet Stylisterna) och hennes två assistenter som också jobbar som stylister – Isabelle Håwi och Lotten Breitholtz.

  Hittade faktiskt några bilder från utbilningen på Isabelles Twitter!

  - Annons -

  I priset ingår även kursmatrial – Bok, pärm, block och penna.

  Första lektionen var mest en introduktion av kursen. Presentation av elever samt Helene, Lotten och Isabelle.

  Vi gick igenom kursplanen, vad det innebär att vara stylist och vad som krävs för att man ska bli riktigt duktig.

  Det är det som hela utbildningen går ut på, mycket praktiskt som man har hjälp av i det riktiga arbetslivet. Exempel på olika problem som man kan stöta på, och hur man lättast löser dom.

  I slutet av lektionen så fick vi i uppdrag att tillverka en egen accessoar, som skulle hjälpa oss att lösa ett specifikt “problem” på ett stylistjobb.

  Vi hade en halvtimme på oss att tillverka accessoaren, och skulle sedan motivera vad det var för slags jobb, vilket problem som har uppstått och hur accessoaren skulle hjälpa till.

  Lite kortfattat så tillverkade jag ett skärp med fjädrar inför en bohemisk fotografering. Modellen dök inte upp, så vi fick ta en annan modell – som var för smal för shortsen!

  Jag syns inte på bilden, men här är iallafall vi när vi pysslar!

  Jag är superglad att jag sökte till den här utbildningen, ingenting på kursplanen som inte lät roligt!

  Efter den allra första lektionen så längtade jag redan till nästa!

  Nöjd tjej :)
  - Annons -
  Föregående artikelSvar om läppstift
  Nästa artikelPiffa till din sotning
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish