Svar om dålig ögonfransperiod

  - Annons -

  “Hej Helena!
  När jag läste att du skrev att du va inne i en dålig fransperiod just nu blev jag nästan lite… lättad? För det är nämligen såhär att jag har typ tappat ALLA mina fransar just nu, och dom jag inte har tappat har gått av så jag har så fruktansvärt glesa fransar just nu att jag vill bara lägga mig ner och gråta. Jag får så himla dåligt självförtroende av det här för mina ögonfransar har lixom varit min ”grej” innan, låter säkert jättetöntigt men jag har riktigt fina fransar egentligen! Snälla vet du vad det är? Jag brukade alltid älska att testa nya mascaror men häromdagen ville jag bara gråta då jag knappt kan se mina fransar längre, ber till gud att detta bara är en period men vet du vad det beror på? :’( Kram <3″

  Ja det stämmer, jag har haft en dålig ögonfransperiod ganska länge nu faktiskt och börjar tröttna lite på dom haha, men jag märker att det är på väg åt rätt håll så det känns skönt!

  Det finns många olika anledningar till varför man har sådana här dåliga perioder, och det vanligaste är helt enkelt att fransarna naturligt faller av och byts ut och även fast det inte sker med alla strån samma dag så kan det av den anledningen ibland vara många som är borta/korta på en gång.

  Det har också med hälsan att göra, exempelvis dålig sömn och/eller stress. Jag märker alltid på min kropp att jag är stressad innan mitt huvud har förstått det. Många tänker inte på att stress inte bara handlar om att ha mycket saker att göra, inre stress över t.ex. privatlivet kan ge likadana symptom som när man har en lång att-göra-lista. Att tappa ögonfransarna och få många småfinnar är klassiska tecken för mig när jag känner inre stress!

  Jag har faktiskt fått ovanligt många frågor om detta den senaste tiden, specifikt personer som tappar sina fransar, kan det ha med årstiden att göra också tro? Folk kanske är deprimerade över att sommaren i princip är slut hehe :)

  - Annons -

  IMG_4464_111-670x817

  Jag och mascara från Paese.

  Vad kan man då göra i sminkväg för att rädda dessa bad-lash-days? Här kommer några tips!

  Mascara
  Mascaror kan vara hur bra som helst, men hur bra dom än är så trollar dom tyvärr inte dit fler fransar – nästan tvärtom tycker jag i detta fall, ju längre dom få fransarna blir desto mer syns det att dom andra fattas, för att det blir sådana stora kontraster! Välj därför en mascara som separerar bra och gör så att dom få strån du har åtminstone är snygga.

  Lashliner
  Istället för att måla fransarna fylliga (vilket nästan känns omöjligt dessa perioder) så får man fejka ett fylligare intryck – och det gör man med en fransmarkering, eller lashliner som det också kallas. Kortfattat, måla en eyeliner precis i ögonfransarnas hårbotten och inte så mycket upp på själva ögonlocket. Ju bredare eyeliner desto kortare ser dina fransar ut.

  lash-liner-765x1024

  Läs mitt tidigare inlägg om detta här!

  Ögonskugga
  Man kan ju hålla på att böja fransarna, använda längd- och volymmascaror och mixtra en massa för att få bukt med detta problem, men det allra bästa och skonsammaste är att “gömma fransarna” tills dom har återhämtat sig! Under dessa perioder så kan du passa på att göra lite mörkare sminkningar :) Sminka ganska mörkt på ovansidan av ögonen, alltså en mörkare ögonskugga än din hudton (exempelvis brun om du har en ljus hy, eller en svart om du har mörkare hy) därför att ögonfransarna syns mycket mer mot en ljus bakgrund och då kommer det synas mer att du har slitna fransar.

  Hoppas att mitt svar var till hjälp! Håll ut, dina fransar kommer att komma tillbaka! :)
  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikelPermanent makeup imorgon!
  Nästa artikelOmbré
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Hej!
   Jag har ett problem som vill få mig att gråta, mina ögonfransar har gått av!! Men det konstiga är att det är bara på ett ställe lite längre in imot tår kanalen på övre ögonfransarna, dom är som avklippta på mitten på samma ställen, lika mycke ungefär på båda ögonen elr vad man ska säga. Jag vet inte vad felet är, om det är min mascara (jan använder sky-high den icke vattentäta o telescopic, alltså inga vattenfasta), eller om det beror på min ögonfrans böjare, eller hur mycket jag böjer mina ögonfransar, jag använder fransförlängnings serum som heter lash sensa tional av maybelline o använder Garnier vleansing water, snälla någon hjälp mig, jag vet inte vad jag ska göra elr vad jag har gjort fel

  2. Jag har också en dålig fransperiod. Det har hänt någon gång innan också men nu är den värre och har varat längre. Trodde först att det var Lumenes mascara men fnular på om det är för att jag färgade fransarna 2 ggr i sommar (hemmafärgning). Tror att de tog stryk av väteperoxiden. Nu använder jag ögonfransserum och hoppas på att de snart växer ut igen! Håller med om att man blir fånigt ledsen över något så litet och ytligt..;)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish