Svar på frågor – Del 1

  - Annons -

  Ni får ursäkta lite dålig uppdatering, det enda sättet att få in nya bilder är att lägga in dom via Instagram.

  Här kommer i alla fall svar på de första frågorna i frågestunden! Resten kommer inom kort, antagligen imorgon när vi har kommit hem :)

  Trist att åka härifrån, men det ska bli väldigt skönt att ha Internet som vanligt igen!

   

  Syster från andra sidan sa…
  När kommer det en bebis? :)

  - Annons -

  Svar: Nej Pia det  är inte aktuellt på ett bra tag :) Jag har liksom beslutsångest om att skaffa katt eller inte, haha!

   

  Moa sa…
  Kan du inte göra ett inlägg där du lägger upp din absoluta favorit mascara, ögonskugga, läppstift, eyeliner osv? Skulle vart askul:D

  Svar: Det finns ett tidigare inlägg om det! :) Du kan läsa det på  Modern Mom här!

   

  Ellen sa…
  Vad är dina bästa tips för att min hud, min hy och mitt hår inte ska torka ut på sommaren? Någon bra produkt? Tvätta mer/mindre?

  Svar: Tvätta mindre! På sommaren duschar man gärna oftare än på vintern, då man känner sig ofräsch efter en varm dag o.s.v. Samma sak med ansiktet. Men vatten torkar ut både hud och hår. Använt istället torrshampo när du känner att du måste duscha (Jag gillar torrschampot från Batiste, finns i olika dofter och hårfärger och du kan köpa det på exempelvis Eleven.se och Kicks)

  Till ansiktet rekommenderar jag att du använder en sminkborttagning som du inte behöver skölja bort med vatten, utan bara gör rent ansiktet med bomullspads eller en handduk. Jag gillar L’Oréal Paris sminkborttagning, som finns på exempelvis Kicks!

  Jag kan även rekommendera hårolja för håret som du masserar in i topparna. Finns många bra, kika vilka märken de har hos din närmaste frisör. Jag gillar även TRESemmés nya hårolja i Keratin-serien. Vad gäller huden kan jag rekommendera hudlotionen MiniDerm från apoteket :)

   

  - Annons -

  Ebba sa…
  hej, nu på sommaren vill jag helst gå utan nå mycket produkter i ansiktet. men jag har lite finnar runt näsan, det är bara nåra styckna. jag brukar ha concealer på, men har du nått tips på nåt annat än smink man kan ha på finnarna?
  Nå bra finnmedel som är billigt och fungerar som man kan köpa på ica?
  Eller nån ansiktsmask som man kan göra hemma?:) btw, älskar din blogg! 

  Svar: Jag rekommenderar faktiskt Lactacyd, en rengöring som finns på de flesta mataffärer för typ 40kr. Den återställer hudens naturliga pH-balans och innehåller mjölksyra. Den fungerar bra för mig! Dessutom gillar jag Neutrogenas nya ”Black head peeling” den skrubbar jag mig med varje dusch!

  Vad gäller smink så tycker jag själv att en vanlig concealer är bäst, fast kanske en mineralconcealer som fortfarande vårdar din hud. Exempelvis från gloMinerals! Cleracil har ett speciellt ”stick” som både ska ta bort finnar och täcka dom samtidigt som man behandlar. Dessa tycker jag dock inte fungerar bra alls, och dessutom så har dom lite konstiga rosaaktiga nyanser som knappt passar någons hudfärg.

   

  Emma sa…
  jag råkade noppa för mycket på mina bryn, hjälp hur ska jag göra nu?? jag råkade noppa över brynen och ja..

  Svar: Just för tillfället finns det inte supermycket att göra, förutom att fylla i så gott som möjligt så att du får en snygg och jämn form. Så fortsätt att plocka resten av ögonbrynet så som du vill ha det. Men dom växer ut! :) Stråna på ögonbrynets ovansida brukar ta lite längre tid på sig men till slut så kommer dom tillbaka. Sen kan du börja om, och är du osäker på hur du ska plocka så gå till någon som kan! Det brukar inte kosta mer än 200kr på salong, oftast ännu mindre, och sedan är det lättare att hålla efter formen på egen hand.

   

   Hoppas ni är nöjda med svaren! :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish