Svar på frågor om gellack

  - Annons -

  Jag har fått en hel del frågor om gelnagellacket från Depend som jag skrivit om tidigare i detta inlägg.

  Nu har jag haft det så pass länge att jag kan svara på alla frågor i ett inlägg, för det är säkert fler av er som undrar!

   

  Sara sa…
  Håller det så länge som dom lovar? 

  Ja det håller i 2-3 veckor. Jag hade mitt lack i 1½ vecka, men det hade kunnat sitta mycket längre. Främst ville jag testa en ny färg, och dessutom fick jag ett hack i tumnageln när jag slant med en kniv.

  - Annons -

  Dessutom hade vissa naglar vuxit ut så snabbt, att det var flera millimeter mellan nagelbandet och nagellacket. Har aldrig fattat att naglarna växer så fort! :)

  Lotta sa…
  Kan man måla annat ovanpå sen? Och ta bort fast gel lacket blir kvar?

  Absolut! Vill du ha en annan färg en dag, eller kanske måla ett glitterlack över, då går det bort med vanlig remover utan att förstöra gellacket under.

  Line sa…
  Hur var det att ta bort det gamla lacket tycker du? Enkelt? Smidigt? Krångligt och tidskrävande?
  När jag kikat runt lite på andra bloggar så var det jättemånga som tyckte att just biten med borttagning tog bort det bra med idén, för att det var så omständligt etc. , och därför inte rekommenderade det överhuvudtaget, även om applicering och hållbarhet var bra. Så vore kul att veta vad du tyckte! Och nya lacket var skitsnyggt :)

  Det var superenkelt, gick på en minut! Dock blev mina naglar under inte superfina så jag fick polera dom lite, jag har väldigt sköra naglar som lätt delar sig.

  Jag använde inte removern, om man pillar upp en “flik” så kan man dra av hela lacket i en bit. Dock måste man nog ha haft lacket ett tag då, så det börjat släppa lite. Mitt hade inte släppt så att det syndes, men jag kände när jag drog fingrarna genom håret att stråna fastnade lite i kanterna.

  Om man däremot använder removern så är det lite tidskrävande då man packar in naglarna (med remover) i folie, och får sitta så i ca 10 minuter. Sedan lossnar nagellacket i bitar, precis som det gjorde för mig utan remover.

  Anonym sa…
  Kan man göra fransk manikyr me de ?

  - Annons -

  Ja det går! Det finns två olika nagellack, french pink (nr.136) och frech pink pearl (nr.000). Välj ett av dom samt ett vitt nagellack.

  Börja med baslacket och härda det under LED-lampan som vanligt. Applicera sedan det rosa lacket, härda. Måla det vita lacket på tipparna, härda. Applicera ytterligare ett lager med rosa nagellack, härda och avsluta med topplack som vanligt.

   

  Det är bara att ställa fler frågor om ni undrar någonting mer! :)

  - Annons -
  Föregående artikelPartyfredag?
  Nästa artikelPratar om smink i dagens podcast!
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej fina, har precis köpt ett shellac set via Ali-express, fick med ett fult nagellack som jag inte gillade, min fråga är om man kan använda vanligt lack och sätta naglarna under uv-lampan?

   Tack på förhand och tacksam för snabbt svar :)

   mvh/Nazire

   • Hej! Men de flesta nagellack så funkar det att “bygga in” vanligt nagellack i gellack, men du måste ha gel-underlack och gel-överlack för vanligt nagellack härdar inte under uv-lampa. Alltså ta underlack, härda i lampa, måla nagellack och låt torka, måla överlack och härda i lampan. Kram!

    • Åh vad gullig du är, tack för svaret, googlade och hittade inte denna information. Bra då kan jag använda alla mina “vanliga” lack och göra som du skrev….ha en fin dag, kam

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish