Svar på kommentar – Foundation

  - Annons -

  Lovisa sa…
  “Hej! Hittade din blogg för ett tag sen och tycker att du är otroligt duktig! Det är så att min foundation är på upphällningen och jag vill hitta något nytt, men har lite fundering kring huruvida jag ska välja foundation eller satsa på endast ett mineralpuder. Har egentligen ingen problemhy, det jag vill täcka är enstaka finnar och främst ojämnheter i huden som mörka ringar eller svarta porer. Använder nu en budgetvariant, maybelines mousse foundation. Den ger rätt typ av täckning, men är fel nyans och smular sig snabbt. Dessutom satsar jag hellre på någon dyrare variant som är mer skonsam mot min hy… Nu blev det här jättelångt haha, men det jag undrar är egentligen vad som är skillnaden på resultatet av foundation/puder? Vad rekomenderar du? Om du har tid att svara skulle jag bli jätteglad för lite råd!”

  Hej Lovisa, vad kul att du gillar bloggen! :)

  Om man ska ha en “klassisk” foundation i flytande form (ev. kräm, mousse) eller en mineralfoundation beror väldigt mycket på smaksak – vad man gillar att jobba med mest helt enkelt. Man kan få bra resultat av både flytande foundation och mineralpuder

  Men det finns en del andra saker som spelar roll också. Samtidigt får man inte glömma att det även beror på vilket märke man använder och vilken slags hy man har. Men här kommer kortfattad info där jag dragit alla märken över en kam:

  flytande foundation vs mineralpuder

  - Annons -

  “Klassiskt foundation”
  En krämig/flytande foundation smälter in i huden mer och minimerar därmed också synligheten av porer och sådana ojämnheter. Den är lämplig för de med torr och/eller mogen hy, eftersom den också återfuktar.

  Dock tar det lite längre tid att applicera, och dessutom är det svårt att variera täckningen, alltså om man behöver mer täckning på vissa delar av ansiktet och mindre på andra.

  Mineralpuder
  Mineralpuder går snabbt och enkelt att applicera, och det är enkelt att variera täckningsgraden genom att lägga mer/mindre på olika ställen i ansiktet. Det innehåller oftast inte onödiga tillsatser och täpper inte till porerna vilket är bra för personer med känslig hy. Dessutom absorberar pudret fukt vilket är bra om man blir oljig i hyn under dagen.

  Jag rekommenderar därför mineralpuder till dig, eftersom du bara ska täcka vissa områden men annars bara applicera tunt för att jämna ut. Då kan du enkelt dutta på lite mer puder på de områdena som du vill täcka mer, och bara svepa över med en mjuk borste i resten av ansiktet för att jämna ut!

  Min favorit är mineralpuder, nudh mineral är det jag använder. Jag gillar det just för att det är så lättapplicerat och dessutom för att jag är väldigt oljig i hyn och behöver lite torrare produkter.

  nudh mineral grundsmink före efter

  Just nudh mineral är ett så bra märke eftersom det inte innehåller några onödiga tillsatser, och det ger ändå ett så fint resultat som både är täckande och naturligt med mycket lyster!

  Hoppas inlägget var till hjälp :)

  - Annons -
  Föregående artikelSmokey Burgundy
  Nästa artikelSmink & Kläder
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  7 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish