Symmetri i ansiktet

  - Annons -

  Stör du dig på att dina ögon är olika stora eller att du aldrig kan få sminket likadant på båda ögonen?

  Assymmetri i ansiktet är någonting som är väldigt enkelt att störa sig på, men det ska man inte göra för alla är mer eller mindre asymmetriska! Det gäller bara att först och främst se charmen i det, och sedan också lära sig att ”arbeta” med det. Dessutom så kan man i princip inte bli helt symmetrisk för när du ler, pratar och rör på dig så blir du automatiskt inte exakt likadan på båda sidorna av ansiktet.

  När jag säger att man kan arbeta med det så menar jag att om man studerar ansiktet och vet vilka delar som är olika, så kan man med hjälp av smink få t.ex. näsan att se rakare ut och ögonen att se lika stora ut. Och om man ofta är med på kort (som jag i mitt jobb exempelvis) så kan man också studera de två ansiktshalvorna för att se vilken av dom man tycker är snyggast – den sidan kan man försöka att alltid ha mot kameran.

  Jag tog en bild rakt framifrån på mig själv idag när jag ler pyttelite, och har lagt ihop ansiktshalvorna med varandra så att ni får se hur jag hade sett ut om jag hade varit helt symmetrisk:

  symmetri-ansikte

  - Annons -

  Det ena är min personliga snyggsida, och den andra är sidan som jag aldrig kan få bra på kort. Jag menar ju självklart inte att jag tycker att min ena sida är ful, det är bara ett sätt att förklara :)

  Detaljerna som gör min fulsida till, enligt mig, mindre attraktiv är för att min näsa är sned åt det hållet (så om jag fotar från den sidan så ser min näsa jättelång ut) och dessutom är mitt öga lite plattare på den sidan och jag föredrar mitt stora, öppna öga mer.

  När jag ler så blir dessutom ena ögonbrynet mycket rakare än det andra.

  Så här ser bilden ut egentligen:

  IMG_0662_111

  fulsida  snyggsida

  Intressant va? Vet ni vilken sida som är er snyggsida respektive fulsida och är det någonting ni brukar fundera på? :)

  Som sagt, ingen är helt symmetrisk och jag själv tycker bara att det är charmigt med asymmetri i ansiktet, det är ingenting man ska gå runt och grubbla över! Det här inlägget har jag skrivit mest för att jag tycker det är intressant, dessutom hoppas jag att ni som har någon osymmetrisk detalj ni stör er på kan se det charmiga med det istället – eller använda mina tips på att arbeta runt det med smink och vinklar så att ni känner er supersnygga i alla fall, för det är ni!

  Kramar,
  Helena

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish