Tack för hjälpen!

  - Annons -

  Jag har sån tur som har så kunniga läsare, som dessutom är villiga att hjälpa till! :)

  Nämnde i mitt inlägg igår att bilderna blir gråare i bloggen än när jag redigerar dom, varpå jag fick svaret att eftersom jag fotar i RAW så bör jag spara bilderna för webben och inte som vanligt för att behålla färgerna.

  TACK Athena! Nu blev det ju mycket bättre! :)

  Igår

  - Annons -

  Idag.

   

  Nu när jag ändå är igång så kan jag passa på att klargöra en annan sak som jag ibland får frågor om. Om jag nämner Photoshop när jag pratar med folk om bloggen och sminkbilder, så får jag ganska ofta reaktionen ”vaa, redigerar du dina bilder?!

  Ja det gör jag, fast bara för att det ska se mer ut som det gör i verkligheten. Mina ögonbilder fotar jag fortfarande som vanligt med mitt gamla objektiv, helt enkelt för att det är det lättaste när man gör steg för steg. Jag kan liksom inte gå bort och ställa mig framför stativet och fota med fjärrutlösare efter varje steg :)

  Men på dom bilderna så får jag alltid en rödlila nyans som blir som en mask över hela bilden, och ofta blir huden mörkare och sminkningen ljusare.

  Bjuder på två bilder, föra och efter redigering så ser ni skillnaden!

  Visst är det galet? Kan ni tänka er att när jag började sminkblogga så hade jag varken Photoshop eller systemkamera haha. Men alla dom bilderna ligger nog kvar i gamla bloggen :)

  Men ännu bättre bilder ska det bli förhoppningsvis.

  - Annons -

  Övning ger färdighet!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish