Täck finnar med duo-concealer!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  En duo-concealer är bland det bästa jag har i sminkväskan för tillfället! Det är alltså en concealer som innehåller två nyanser. Den jag kommer visa er idag har en ljusare nyans, och en mörkare, fast i samma färgskala.

  Jag har väldigt mycket stress runt mig för tillfället (positiv stress på jobbet, men fortfarande stess) och har fått mycket mer finnar den senaste tiden. Och jag som inte brukar ha så mycket mörkhet under ögonen ser hur det börjar krypa fram också. Jag sover bra men drömmer mycket, har drömt olika stressdrömmar om bilar senaste tiden, oftast röda bilar, drömtydning någon? haha :)

  Hur som helst, en duo-concealer är min räddning just nu för att sminka bort trötthet! Så här använder jag den:

  img_5313_111

  Jag använder gloMinerals Under Eye Concealer, den finns i fler nyanser och jag använder nyansen Golden. Finns HÄR och kostar 289:-.

  - Annons -

  Under ögonen – Jag använder den ljusa concealern när jag sminkar under ögonen. Den både täcker och ljusar upp, och är tillräckligt tunn i formulan att den lägger sig naturligt och fint. Otroligt bra!

  På blemmor och liknande – I resten av ansiktet så blandar jag den ljusa och den mörka concealern för att få en nyans som liknar min hudton, under sommaren så kunde jag ha enbart den mörka men nu behöver jag blanda dom för att få en perfekt ton. Sedan täcker jag finnar och sådana ojämnheter med den.

  img_5240_11_111

  Vilken skillnad va?! Finnarna är borta och mörkheten under ögonen ser nästan retuscherat ut, fast det kan jag lova er att det inte är ;)

  Naturligt resultat
  Jag brukar oftast rekommendera att inte ha en heltäckande foundation om man inte behöver mycket täckning i hela ansiktet. Som ni ser på efterbilden ovan, där har jag bara concealer under ögonen, på finnar och litegrann kring näsan, resten är helt osminkat, vilket gör att helheten blir mycket mer naturlig än om man har en heltäckande foundation som täcker precis allt i hela ansiktet.

  Då kan man istället ha ett tunt lager mineralfoundation eller en semitäckande foundation, och få en naturlig hy som samtidigt är flawless! :)

  img_5227_111_111

  Här ser ni skillnaden på finnarna lite bättre, jag har fortfarande ingen foundation, bara concealer precis på prickarna.

  img_5267_111

  Applicering
  1. Det viktigaste är att man inte stoppar några fingrar i burken p.g.a. hygienskäl. Jag brukar applicera med Concealer & Angle Eco Brush från Eco Minerals, den är platt och riktigt bra till att täcka finnar/fläckar men framför allt under ögonen (visar detta längre ner i inlägget).

  - Annons -

  2. Blanda nyanserna till en bra färg för din hudton, dutta på concealerkrämen på prickarna du vill täcka över.

  3. Sprid ut concealern så att den tonas in i hudtonen.

  Före eller efter foundation?
  Jag brukar applicera concealern efter foundation om jag har en flytande foundation. Dels för att se hur mycket som bara foundationen täcker (annars är det lätt hänt att man använder onödigt mycket concealer, och glömmer att foundationen också faktiskt täcker en del), men också för att man ibland kan pensla bort concealern under foundationappliceringen så att man i alla fall känner att man behöver mer. Och är concealern din egen hudton så funkar det ju strålande även efter foundation :)

  Om man använder mineralfoundation som är en torr produkt så bör man applicera concealern före foundation, och sedan kan man “dutta” på foundationen på områden med mycket concealer för att inte dra bort concealern, utan istället fixera den.

  Puder efteråt?
  På områden med linjer, t.ex. under ögonen eller runt näsan, där rekommenderar jag att pudra efteråt för att fixera, annars kan krämiga concealers lätt lägga sig i veck men en bra concealer gör inte det så länge man pudrar. Jag brukar fixera med puder i hela ansiktet för att verkligen vara säker på att det sitter, eftersom jag dessutom blir oljig i huden efter ett tag, men den håller bra ändå även om man inte pudrar, så det är en smaksak.

  img_5236_11_111

  Här ser ni före- och efter lite närmare!

  Under ögonen
  Under ögonen så brukar jag alltid applicera med Concealer & Angle Eco Brush från Eco Minerals, då den är smal om man vinklar den åt sidan eller använder toppen, och är bred om man använder den platta sidan, vilket är väldigt smidigt:

  glominerals-under-eye-concealer

  1. Applicera med den smala sidan av penseln, och lägg mest concealer där det är lite “insjunket” under ögat, det är där man måste ljusa upp för att fylla ut skuggan.
  2. Sprid ut med den platta sidan av penseln, så att du ljusar upp under hela ögat. Tona gärna ut concealern lite neråt så att det smälter ihop med hudtonen ordentligt, så man inte ser superljus ut under ögonen jämfört med resten av ansiktet.
  3. Avsluta med tunt, transparent puder för att fixera.

  Sen är det klart! :)

  - Annons -

  img_5330_111

  Och så här såg min hy ut efter resten av bassminket också, visst kan man inte tro att jag har så mycket synlig stress under sminket? ;)

  Hojta till om ni har några funderingar! ♥

   

  - Annons -
  Föregående artikelSmycken i roséguld
  Nästa artikelSminkningar på salongen
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish