Tatuera läpparna

  - Annons -

  Titta vad jag gjorde igår! :)

  IMG_0152_111Annika på Creative Make Up har tatuerat mina läppar förut, för ca 2 ½ år sedan, och nu ville jag göra dom lite större så det fixade hon till mig! :)

  Egentligen har jag inte stört mig på att mina läppar är små, utan vi började göra lite utanför formen bara för att få en mjukare form, jag hade en lite mer “sur” mun förut. Och ni vet hur det blir när man väl börjar med nått, då fortsätter man “bara för att testa” haha. Det är ju det som är bra med permanent makeup, det håller inte för evigt så man behöver inte fundera på “tänk om jag inte vill ha tatuerade läppar när jag är gammal” o.s.v.

  Jag är supernöjd med formen och det känns riktigt bra! :)

  Dom är väldigt skarpa och mörka nu, men när dom läkt så kommer färgen vara ungefär som innan, fast med lite mer highlighter längre in i munnen – tycker det ser så mörkt ut där när jag gör en “resting bitch face-pose” framför kameran haha.

  - Annons -

  IMG_0154_111

  Så här går det till:
  1. Form – Man ritar upp formen och kommer gemensamt fram till en form som både man själv och Annika tycker ser bra ut. Jag ritade formen själv, men på “vanliga kunder” gör Annika det.
  2. Bedövning – Sedan bedövar man med en salva, den är så sjukt effektiv och det gör verkligen inte ont alls när hon tatuerar! Man känner att det vibrerar lite men ibland är det som att hon knappt nuddar.
  3. Kontur – Annika tatuerar konturerna direkt så att man ser formen ordentligt även om det man målat försvinner eller om man blir svullen.
  4. Ny bedövning – Annika lägger på ny bedövning hela tiden, så att området håller sig bedövat.
  5. Tatuering – Exakt hur man går tillväga sen är lite beroende på vad kunden önskar för resultat, på mig tror jag hon använde en färg för konturen, som hon sedan skuggar inåt, sedan en highlighter i mitten av läpparna, och till sist en mellanfärg också så att övergången blir fin. Men man kan t.ex. tatuera hela läpparna eller strunta i highlighter och bara göra intonad kontur. För eftersom jag hade en kontur sedan tidigare och ville göra läpparna större, så var hon tvungen att “tatuera bort” den tidigare konturen.

  6. Klart – När det är klart så får man en salva med sig hem, som man ska smörja in med hemma. Färgen är då mycket mörkare än slutresultatet.

  7. Direkt efter – Bedövningen släpper efter en stund och då börjar man känna att det är lite ömt. Munnen blir efter ett tag ganska stel och huden känns lite hård.
  8. På natten – Första natten och dagen efter kan läpparna vätska sig lite, jag vakna inatt och trodde jag dregla men på vissa kan läpparna vätska sig ganska mycket, och så blir det för mig haha.
  9. Dagarna efter – När läpparna läker så flagnar dom, det gör inte ont alls men det är lite drygt. Man får absolut inte dra bort huden själv.
  10. Resultat – Sen när den gamla huden försvunnit så kommer de nya fina läpparna fram!

  Så här såg jag ut när jag kom hem igår:

  IMG_0238_111

  Dom är lite ojämna nu men det är bara för att jag är svullen.

  Idag ser dom ungefär likadana ut fast lite mer “kladdiga”, man ser att huden påbörjat läkningsprocessen men dom har inte börjat flagna än. Jag ska fota varje dag har jag tänkt, så får ni se hur det är när dom läker.

  Läppar är den enda tatueringen som är lite jobbig tycker jag, man är så beroende av munnen när man pratar, äter, skrattar, och just nu är det så stelt att jag inte vågar le haha.

  Förra gången jag gjorde det så jobbade jag i kassan på Länsförsäkringars lunchrestaurang, jag tatuerade en lördag så jag hade precis börjat flagna när när jag började på måndagen. Försökte dölja det med två ton färgat läppglans i början (fast man inte får sminka sig). “Le och låtsas som ingenting” var min melodi haha. Tror inte så många tänkte på det, men man känner ju sig lite lustig :)

  IMG_0222_111

  - Annons -

  Längtar tills det har läkt, då ska ni få se före- och efterbilder!

  Hojta till om ni har några frågor, så ska jag svara på allt! :)

  Kramar ♥

  - Annons -
  Föregående artikelFramhäv blåa ögon
  Nästa artikelFrån vardag till fest
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  12 KOMMENTARER

  1. Hej Helena!
   Så glad att jag hittade din blogg och såg detta inlägg!
   Är bara 19 år och jag gjorde själv en läpptatuering för 1 månad sen. Har inte varit nöjd med att mina läppar varit så bleka och ojämna så ville göra något ät det! Men nu när tatueringen är gjord så är jag inte riktigt nöjd, gjorde det hos en annan salong än vart du gjorde. För mig blev överläppen mindre än jag velat och formen inte exakt som jag ville ha de (man vill ju ändå vara 100% nöjd). Så har bokat en ny tid och vi ska fylla på överläppen. Dock fick jag herpesblåsor runt munnen sist, vilket man ju lätt kan få om man har tendens till att få det, så känns jobbigt att behöva gå igenom proceduren igen! Tycker du att de blivit exakt som du velat ha det varje gång? Känns så läskigt att gå igenom det hela igen, fann det rätt obehagligt…. Men hoppas att de är värt de när det nästa besöket är gjort!
   Sen undrar jag…
   Vet du om det finns några risker med läpptatuering?
   Hur länge höll färgen du gjorde sist på dig? Och hur ser de ut när de börjar försvinna? Är så rädd för att de kommer se helt galet ut om det försvinner snabbare på vissa ställen än andra t.ex?
   Och säger din tatuerare att man inte heller får träna på 10 dagar?
   Har du något tips på hur jag skulle kunna förklara till min tatuerare på bästa sätt hur jag vill ha det så de inte blir fel?
   Och vad har du för tips på hur man ska förbereda sig inför proceduren? Typ saker man bör köpa….

   Sorry för långt inlägg!
   Ha det fint!
   Therese

   • Hej! Åh vad tråkigt att inte bli nöjd, jag var supernöjd förra gången och vad jag kan avgöra redan nu innan läkning så är jag supernöjd nu med. Vad gäller formen så ritar Annika upp den tillsammans med kunden, och testar lite olika tills båda är nöjda. Men jag har förstått på andra att alla tatuerare inte ritar upp formen, och att vissa bara går efter den egna formen och inte går utanför konturen? Det är säkert väldigt olika men Annika är noga med att göra en form som båda tycker om, och det ser man ju innan så det blir inga överraskningar efter behandlingen.

    Läkningen är lite dryg och blåsor är vanligt, men annars finns det inga risker så länge du går till en bra person, och jag kan bara tala för Annika så klart eftersom jag inte har insikt i hur andra tatuerare gör.

    Färgen har hållit jättebra, och jag tatuerade för ca två och ett halvt år sen. Har försvunnit jämnt och fint och mycket är kvar, så hade jag inte velat ha större nu så hade jag inte behövt tatuera alls.

    Nej jag har inte hört nått om att man inte bör träna. Sa personen vad det är för anledning?

    Mitt bästa tips är så klart att gå till en tatuerare man litar på, så man slipper fundera på sådana här saker. Men jag förstår att du vill gå tillbaka eftersom du inte betalar fullt pris igen (hoppas jag). Rita upp formen tillsammans, måla lite själv för att visa hur du tänkt dig. Och köp hem Anti eller någon sådan munsårssalva innan. Jag har inte förberett mig med någonting annat, får en bra salva att smörja in med av Annika och sedan är det bara att smörja och vänta på läkning :)

    Vill understryka att jag bara pratar utifrån hur Annika arbetar, jag vet inte hur andra tatuerare gör. Men Annika skulle jag kunna ge 100% fria händer och fortfarande lita på att resultatet blir bra. Det är såå viktigt att gå till en person som man litar på, som både är duktig och noggrann.

    Lycka till! :) Kram!

    • Tack snälla för jättebra svar!!! Jag hoppas att de blir lika bra för mig. Hade det inte varit för att jag får det mycket billigare nu på återbesöket så hade jag bokat on en tid hos din Annika.
     Ja hon jag har sa att man inte ska träna under läkningstiden då det produceras salt när man svettas och att de medför svårigheter för läkningen och att färgen på läpparna då kan blekas…

     Skönt att höra att de läks fint! Förhoppningsvis blir jag nöjd nu nästa gång :) tack igen snälla du för supersvar!

  2. Men gud dom ser ju redan perfekt ut, du kommer bli ännu snyggare när dom ha läkt!! Sen tycker jag de är så kul att du tyckte dom va ojämn medan jag själv tyckte dom såg perfekt ut i formen också men de är väl för att man inte kan sånt där ;) spännande att se resultatet! Hur länge ska dom läka? Kram!

  3. Supersnygga redan:) Vad har hon gjort på dig, jag tänker om man ska boka tid. Är det läppar med intonad kontur eller något mer?

   • Intonad kontur och highlighter :) Det gjorde jag första gången i alla fall, nu fick hon ju tatuera lite mer för att hon “flyttade konturen” och gjorde formen större.

  4. Det ser så snyggt ut redan och jag är så nyfiken på slutresultatet. Älskar sådana här inlägg och skulle så gärna själv vilja tatuera smink men har inte råd just nu. Annika verkar verkligen vara nr ett i landet på det.

  5. Det ser ju redan snyggt ut innan du har lagt ut före/efter bilder.Usch gör det inte ont även om man kanske har nån typ av bedövning? Ska bli spännande att få se bilderna :)

   • Nej inte ont alls! Man är inte så bedövad att man känner noll, men man känner bara att hon rör vid läpparna och att någonting vibrerar, man blir chockad över hur lite det känns. Till och med så att tungspetsen blev lite bedövad :) På vissa områden av läppen tänkte jag “har hon börjat tatuera än?” haha, så lite känns det.

    Läpparna är ju så känsliga att den bedövningen är väldigt effektiv, så jag skulle säga att ögonbrynen kändes mer, även fast det inte heller gör ont på det sättet. Jag har gjort riktiga tatueringar och har jättelåg smärtgräns, så jag förstår vad folk tänker på för smärta när man säger tatuering, men det går inte att jämföra :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish