Valborgssminkning

  - Annons -

  Anonym sa…
  Hej! Jag kommer från Uppsala, och som du kanske vet så firas ju Valborg här rätt så rejält. Så jag undrar om du skulle kunna göra en sminkning som funkar till champagnefrukosten och sedan grillhänget på kvällen och håller hela tiden? Tror inget kommer överleva en champagnegalopp, men om du lyckas med det skulle det vara episkt ;)

   

  Om du håller ögonen öppna runt 15-tiden så kanske du ser till mig på stan – Ful, flottig och äcklig efter jobbet, smygandes genom stan för att komma till bussen ;)

  Jag har gjort en sminkning med detaljer som jag förklarar så noggrant jag kan. Så får du göra en egen tolkning om du vill ha andra färger osv!

  - Annons -

   

  Blanda ljusa och mörka ögonskuggor
  Genom att använda ganska ljusa ögonskuggor på och under ögonlocket, men samtidigt lägga till en mörkare nyans någonstans i sminkningen, så får man en icke-vardags-känsla, samtidigt som det inte är en tung partysminkning.

  Lösögonfransar
  Lösögonfransar gör att en sminkning ser mer tillfixad och fin ut. Till en ”lagom” sminkning så skriker det inte fest, utan passar även bredvid grillen när man bara vill vara extra fin.

  Ögonfransarna kan dessutom se lite slitna ut efter en vild dag, då är det ju toppen att man redan har lösögonfransar på! Så länge man har ett bra lim så att dom sitter kvar såklart :)

  Vattenfast smink
  Om man får en flaska bubbel över sig, eller ramlar i ån, så har man räddat en stor del av sminkningen om man förberett sig mig en vattenfast mascara! Det finns flera vattenfasta produkter, till och med rouge, ju fler desto bättre!

  Har du ingen vattenfast eyeliner så bör du skippa det helt, om olyckan är framme så kommer du antagligen annars att se ut som en panda, även om du har en vattenfast mascara.

  Fokusera på ögats ovansida.
  Det är oftast under ögonen man ser sliten ut, när sminkningen har gjort sitt. Skippa mascara på underfransarna, och lägg bara en ljus skugga på fransraden (om du inte använder väldigt bra vattenfast smink)

  Bra grund
  En bra grund kan också rädda en sminkning, det är helt enkelt grunden till en hållbar makeup.

  Använd både ögon -och ansiktsprimer. Ha en Foundation som passar din hudtyp. Och slarva inte när du applicerar produkterna, utan jobba noggrant med concealer  o.s.v. för att få en bra täckning.

  Läppglans eller matt läppstift
  Vad du väljer för läppar beror lite på hur man är som person.

  - Annons -

  Vill man ha läppar som håller länge så rekommenderar jag läppenna + ett matt läppstift, eller läppenna på hela läpparna.

  Ett glans försvinner lättare, när man exempelvis dricker ur en burk ;) (även glansiga läppstift). Däremot så är det lättare att bättra på ett läppglans, och det ser dessutom inte lika konstigt ut om läppglanset halvt har försvunnit som om ett läppstift har det.

   

  Här kommer en ganska enkel tolkning med alla detaljer som jag beskriver ovan, förutom lösfransarna som jag skippade.

   

  Ljusbrun ögonskugga på ögonlocket, Everyday Minerals (Spiritual Shimmer)
  Brun ögonskugga ytterst på ögonlocket och längs globlinjen, Everyday Minerals (Midnight Mystery)

  Turkos vattenfast kajalpenna längs undre fransraden, Yves Rocher.

  Svart mascara på övre fransarna, Make Up Store Multilash (denna är inte vattenfast)

  - Annons -

  Rött läppglans, IsaDora Moisturizing Lip Gloss (21 Red Carpet)

   

  Lycka till och ha så kul!! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish