Varning för salonger med falsk marknadsföring

  - Annons -

  Jag blir så frustrerad, arg och ledsen varje gång någon kontaktar oss på Creative Makeup By Her som har varit på en annan salong och fått ansiktet förstört med fula permanent makeup-tatueringar. DET ÄR INTE OKEJ att tatuera någon i ansiktet OM MAN ÄR DÅLIG på att tatuera! Det finns ingen ursäkt!!

  Ni anar inte hur ofta det händer och hur många tatueringar vi måste rädda. Det är inte då och då utan flera varje månad! Och jag är alltid lika stum av förvånad hur folk vågar gå och tatuera sig hos vem som helst när det handlar om ansiktet.

  Men oftast är det faktiskt inte bara kunden som gjort en chansning och “hoppats” på ett bra resultat på något trash-ställe i en källare, eller som slagit till på en superbillig tatuering i Polen, utan de flesta görs på fina hud- och nagelsalonger som har massor av fina bilder i sina sociala medier.

  Och hur kommer det sig då? Jo för att det finns så otroligt många salonger som sprider falsk marknadsföring och bilder som är tagna av andra salonger. Hemskt är det!

  I morse blev jag tipsad av en kund som kollat in en salong i Solna som har använt sig av våra bilder:

  - Annons -

  Skärmklipp 2016-05-25 10.08.09

  Här är t.ex. en ögonbrynstatuering gjord av Annika.

  Mina sminkbilder används hit och dit i andras kanaler, både av folk som inte antyder att det är dom som tagit bilderna (men inte heller länkar eller refererar till mig) och av folk som rakt av ljuger och säger att det är deras bilder.

  Sminkningar har jag slutat bry mig om nu, jag tycker att det är riktigt vidrigt men det är ändå inte hela världen att få en ful sminkning av någon. Det går att tvätta bort. Jag brukade kommentera förut när jag såg mina sminkningar i andras kanaler, men nu har jag tröttnat på alla svar som “nää jag har inte tagit bilden av dig! Jag hittade den på Google” av puckon som inte ens vet hur Google funkar utan tror att det är en allmän bildbank.

  MEN när det handlar om permanent makeup, en kosmetisk tatuering som ska sitta runt någons ögon, då är det fruktansvärt! Det handlar både om stora summor pengar, inte bara för den misslyckade tatueringen utan även totala kostnaden för att gå till någon annan som måste rätta till skiten. Och framför allt så handlar det om en människas ansikte!

  Skärmklipp 2016-05-25 10.15.46

  Den här bilden är mina ögonbryn som Annika tatuerade för 2 år sedan.

  Nu för tiden sätter jag alltid vår vattenstämpel på våra bilder, men de som publicerades innan september förra året går på en sekund för någon att sno och använda sig av för att tjäna pengar på någon annans jobb.

  hår-o-nagel-solna

  Och här är en brynplockning som jag har gjort också.

  - Annons -

  Jag säger inte att salongen Hår O Nagel är dåliga på det dom gör, för jag har ingen aning om vilka bilder på deras hemsida som är deras och inte.

  Och lite dåligt samvete kan jag inte rå för att få när jag sprider deras sida så här öppet, men jag bryr mig mer om er som eventuellt kan bli lurade och få ert ansikte förstört av någon som är ansvarslös och faktiskt till och med olaglig. Det är både brott bot upphovsrättslagen att sno bilder, och bryter garanterat mot någon lag kring falsk marknadsföring (som jag dock inte är så påläst om).

  Hur som helst, ska ni gå till någon annan salong än oss, titta på deras bilder med ett kritiskt öga. Det är oftast ganska enkelt att se om en person publicerar äkta bilder eller inte om man har det i bakhuvudet, t.ex. om alla bilder ser ut att vara tagna med olika kameror, redigeringar, sätt att göra kollage, skriva före- och efter på bilderna o.s.v.

  Kram på er ♥

  Uppdatering: Vi ringde salongen och har fått en ursäkt, och de ska ta bort alla bilder som inte är deras. Men jag låter inlägget stå kvar här för att ni ska veta hur vanligt det är att folk använder andras bilder utan att veta att det är olagligt. Kan understryka också att detta inte är första gången Annikas tatueringsbilder blir använda av andra salonger, och det finns säkert fler som fortfarande använder dom. Tipsa gärna om ni ser våra bilder någonstans :)

  - Annons -
  Föregående artikelEyeliner makeup
  Nästa artikelUCW Behandling – Så går det till
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Fyfan, Sannakliniken och Kroppkliniken i Karlstad stjäl också bilder till sina sociala medier. MEN blandar dem med bilder på sina egna, KATASTROFALA arbeten. Det är pinsamt att kolla deras facebook/instagram. Hoppas folk ser igenom det.
   Nu när kosmetisk tatuering dessutom blivit så stort borde det finnas forum där man kan ge betyg och tipsa varandra om salonger.

   • Fyy gick in och kollade och hittade en av mina bilder på Sannakliniken, att dom inte skäms! Såg att Helen Torsgården kommenterat en av deras bilder också (som är en på henne) att dom skulle ta bort den, men det hade dom inte gjort. Borde verkligen finnas ett permanent makeup-forum! :) Du får starta ett! :)

  2. Det va jag som skickade mejlet till er, blev så arg när jag såg inlägget så jag kände att ni måste få veta det. Det säger en hel del om hur duktiga de är fall de inte ens kan visa sitt eget arbete utan snor andras bilder istället. Heja er!! :*

  3. Usch för sådana oseriösa salonger. Jag såg att din recension av Hår O Nagel plockats bort nu och alla bilder som de stulit från Creative Makeup by her likaså. Hoppas de bett dig om ursäkt för bildstölden och slutar med sin falska marknadsföring och att det inte handlar om att de vill dölja att de stjäl bilder och tar åt sig äran för andras verk.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish