Starten, resan, framtiden

  - Annons -

  Jag fick ett tema-önskemål av en läsare:

  Jag skulle vara superintresserad av att höra hur det var att starta bloggen, då riktigt i början! Typ att skriva första inläggen, få följare och sånt :)

  Och det gav mig idéen till dagens tema som både blir en liten tillbakablick på starten och resan som varit, men också lite inspirerande life goals för framtiden!

  Starten:

  Är jag en företags-personlighet?
  Det har slagit mig att jag är en blandning av min mamma och pappa på ett väldigt bra sätt!

  - Annons -

  Min pappa är snickare och extremt noggrann och duktig, om pappa gör någonting så vet man att det blir gjort ordentligt utan slarv. Han är också väldigt effektiv och envis – han avslutar alltid det han påbörjat även om det betyder att han måste hålla på längre än planerat.

  Min mamma var en riktig “doer”, hon snackade inte bara om olika idéer och projekt utan hon gjorde dom också! När jag var liten så gick jag inte på dagis för mamma hade eget företag med zoo-affär i vårt garage som pappa hade byggt åt henne. Samtidigt drev dom tillsammans ett hotell och pub/dansställe vilket alltså var ytterligare ett företag.

  Så man kan säga att jag fick bra förutsättningar :)

  En liten Helena som precis blivit sminkad och stylad av sina storasystrar ♥

  Jag själv började redan som 7-åring hjälpa min äldre syster när hon varje lördag städade på en knäckebrödsfabrik. Jag började som bara sällskap och fick betalt i godis, och ju äldre jag blev desto mer hjälpte jag till och till slut gjorde jag halva jobbet och fick också halva hennes lön.

  När hon slutade på det jobbet så var jag ung tonåring och började istället städa hemma i huset en gång i veckan. Ska tilläggas att mammas hus var FULLT med möbler och prydnader och flera mattor i varje rum, så det var långt ifrån lättstädat haha. Min syster flyttade då till lägenhet och den städade jag också en gång i veckan tills hon till slut flyttade till hus. Då städade jag två villor i veckan och tjänade 750:- i månaden :)

  Sen sommarjobbade jag på ICA flera somrar också och när jag väl tog studenten så hade jag ett sparkonto som gjorde att jag hade råd att betala min egen stylistutbildning!

  En bild från när jag tog på mig extrajobb – städa syrrans garderob! :)

  Resan

  - Annons -

  Starten i januari 2009
  Man kan säga att hela min företagsresa kretsar kring bloggen. Dels så är det tack vare den som jag blivit duktig på makeup, men det är också tack vare den som jag fått alla kontakter som gör att jag kommit dit jag är idag.

  Anledningen till att jag startade (januari 2009) beskrivs ganska tydligt i mitt allra första inlägg som är kort och koncist: “Ja då har även jag skaffat blogg nu då :) kul! Nu slipper jag irritera mig över alla dåliga uppdaterare som gör så att jag inte har någonting att läsa, för nu kommer jag ha fullt upp med min egen blogg!

  Det säger ganska mycket – jag hade tråkigt och behövde någonting att göra! Livet i en liten ort ;) Sen var jag ihop med en äldre kille som hade en del “problem” så mamma gav mig utegångsförbud efter kl 20 så länge jag var ihop med honom haha. Så bloggen blev ett trevligt tidsfördriv! Jag hade aldrig tanken på att få några läsare.

  Sminkbloggen 2010
  Jag bloggade först bara om in vardag, men eftersom smink var en så stor del av min vardag redan då så blev det många sådana inlägg och till slut ändrade jag om bloggen till en sminkblogg! Jag följde Linda Hallberg och blev inspirerad till att ha en tema-blogg :) Det var sommaren 2010 och då hade jag blivit tillsammans med Miska som hjälpte mig med en ny design, eget domännamn och allt sånt ♥

  Imakeyousmile-namnet kom i samband med denna header-idé haha! Och “Never trust a smilig makeup artist” kom från en tröja som min syster fick när hon pluggare till undersköterska, på den stod det “Never trust a smilig nurse” :)

  Att få bloggläsare
  Jag tänkte aldrig tanken på att jag kunde få många läsare förrän på nyårsafton 2010. Då gick statistiken rakt upp av alla som googlade nyårssminkningar! Det blev en liten ego boost och jag började få en del kommentarer av folk jag inte kände och tyckte att det var såå såå häftigt!

  Jag tänker inte ens visa hur mina sminkningar såg ut då, jag skäms haha! I denna blogg hittar ni bara inlägg från 2011, resten är gömt i min gamla blogg helenamaria-r.blogspot.com om ni vill gå in och håna mina ögonbryn så är det fritt fram ;)

  Vintern efter studenten blev jag uppringd av Laila Bagge her self som frågade om jag ville blogga under skönhetsfliken i hennes och Pernilla Wahlgrens nya blogg modernmom.se. I samband med det startade jag min webbshop och hade stora visioner. Jag bloggade även under skönhetsfliken på Zara Larssons blogg en period men hon uppdaterade så sällan själv så det blev inte så ofta. Jag ville inte ta över hela hennes flöde :)

  - Annons -

  En skärmdump från min instagram när jag precis hade haft möte med Laila och tog en aw med Frida och pratade om hur sjukt coolt allting var haha.

  Under den tiden hade jag väldigt stora förhoppningar på att öka antalet läsare. Jag följde statistik, kommenterade mycket på andra bloggar och gjorde 3 blogginlägg om dagen med mycket fokus på SEO (kortfattat hur man får mycket sökträffar på google) och min blogg får därför otroligt mycket googleträffar.

  Ändrad vision på bloggen
  Idag bloggar jag inte av samma anledning, det är klart att jag är glad för varenda person som läser men jag strävar inte efter att ha “influencer-yrket” som mitt jobb.

  Jag bloggar för att hjälpa folk, både med ren inspiration (främst om skönhet såklart men även om företagande och livet överlag) men framför allt med konkreta tips. Jag gör inte en häftig sminkning bara för att få gillningar och cred, jag gör det för att samtidigt visa steg för steg du själv kan göra samma sminkning hemma samt exakt vilka produkter som använts – där man dessutom kan köpa precis varenda produkt på samma ställe och inte i 15 olika webshopar. Och alla produkter jag använder i varje sminkning är också först satta på prov av mig – så om man ser en snygg eyeliner och ögonskugga och vill köpa samma kombination, och ser att dom finns i min webbshop, ja då vet man att dom är bra också och behöver inte googla recensioner först eller fråga mig vad jag tycker om dom.

  Bloggen är verkligen inte ett sätt att tjäna pengar, men jag kan fortsätta med den tack vare att jag byggt upp den runt konceptet med min webbshop som jag älskar att jobba med :) Jag tror inte att det är smart att starta företag av den enda anledningen att tjäna pengar, om man driver ett företag man brinner för och älskar att hjälpa kunderna så kommer pengarna av sig själv.

  Här är ännu en skärmdump från min Instagram, en extremt hedrad Helena som var bjuden på sin första pressfrukost! Det första presskontoret som bjöd mig var Kraft Group som visade nyheter från Pür Minerals. Jag visste inte ens vad en pressfrukost var för någonting men tog ändå ledigt från jobbet (jag bloggade, hade webbshop + jobbade i en lunchrestaurang på Länsförsäkringar) och var typ 30 minuter tidig. Jag bara satt och väntade på att det skulle komma folk och kände mig extrem vilsen, vad gör man på en pressfrukost och vad förväntas av mig? Och sen hade jag glädjerus hela vägen hem eftersom jag hade haft det sååå trevligt och var i extas över att jag fick produkter med mig hem :)

  Framtiden

  Pengar och drömlivet
  Jag är verkligen inte en girig person eller en sådan som ser tjusningen i märkesprylar och lyxiga tv-apparater. Men jag fantiserar väldigt mycket om hur jag ska leva mitt liv när jag har så pass stabil ekonomi att jag kan ta ut svängarna lite!

  Som jag skrev i början av inlägget så hade jag ett sparkonto när jag tog studenten, det var inte jättestort men det var en häftig känsla när jag för bara någon månad sedan för första gången kom upp i samma summan på banken igen haha. Jag skulle väl inte kalla mig fattig för jag har ändå kunnat bo i min killes lägenhet och haft lite tur med sånna saker. Men om man har kollat på min inkomst och hur lite jag kunnat spendera på mig själv så kan man absolut kalla mig fattig enda från studenttiden fram till nu :)

  En bild på Miska för 2 år sedan då vi pantat burkar som kunder lämnat på salongen och hade råd med efterrätt! En riktig lyxdag :)

  För att förstå hur jag tänker kring det här mer pengar och framgång så kommer här tre exempel på hur min framtidsvision ser ut när jag kommit längre i karriären!

  Underklädesgarderob: Jag vill ha råd att köpa nya underkläder. Alltså lägga pengar på någonting som andra inte ens ser, det är ju lyx! Ett par av mina trosor är storlek 134, yes, mina gamla flicktrosor haha! Det är många slitna stringtrosor med hello kitty och sånt som jag köpte i högstadiet. När Miska hade en kompis hemma för ett tag sedan när jag parade nytvättade strumpor blandade med underkläder så fick jag be honom titta bort så han inte skulle råka se min hemska hög med trosor!

  Hjälp på högtider: Det här med tid är också en lyxgrej, tid att umgås och ha roligt med familj och vänner. Jag vill t.ex. ha råd att anställa en kock och servitör på midsommarafton! Det behöver inte vara en riktig kock utan någon som kan fixa “vanliga” saker bara :) Jag skulle pynta hela huset och trädgården i vackra plastblommor och göra en vacker dukning och bara sånt roligt. Och sen skulle vi alla ha en superhärlig heldag med både frukost, lunch, middag och fika utan att stressa med framdukning, tillagning, framdukning och sen det enorma diskberget! Så hinner man umgås på riktigt också! Leka med barnen och hinna sitta ner och prata med varje person. Hur härligt för alla? :) Tänk att kunna bjuda alla på en sådan sak!

  Dröm-morgonrutinen: Det finns en dröm som jag haft sedan jag var liten och vi hade bad på idrotten i skolan. Jag simmade där och tänkte “en sån här pool vill jag ha hemma”. Denna kostnad ligger självklart ännu längre fram i tiden men jag drömmer om en perfekt tempererad inomhuspool! Den får inte vara för kall haha! Jag vill starta varje morgon med att kliva upp, slå på kaffebryggaren som står på ett litet bord bredvid bassängen. Sedan simma längder i poolen med lugn musik spelandes i rummet. När jag är färdig så tar jag på mig en mysig badrock i frotté och så kommer Miska med mackor och så dricker vi morgonkaffe och äter frukost ihop. Tänk vilket härligt och hälsosamt sätt att starta dagen, varje dag!

  Eller ännu bättre – detta hus ligger i Spanien bredvid ett litet mysigt café med glada människor, mycket växter och blommor och härlig stämning. Och så har vi råd att unna oss caféfrukost varje morgon! MYYS! Och samtidigt så stöttar vi den lokala småföretagaren så man kan spendera sina pengar där med gott samvete. Underbart!

  Jag vill liksom ha dom där pricken-över-i-grejerna som sätter guldkant på vardagen. Jag kommer aldrig förlora mitt ekonomiska sinne tror jag, jag kommer aldrig lägga pengar på onödiga saker eller eftersträva någon typ av perfekt yta. Det är väldigt lätt hänt att spendera saker på onödigt skit men kan man dra ner dom övriga kostnaderna så kommer man ha mer över till dom här som känns! :) Lyx för mig är dom mjuka värdena i livet – en härlig vardag och glada människor omkring mig!

  Jag och Miska pratar ofta om alla dessa drömmar när vi sitter i bilen på väg till salongen! Vi kan komma på galna sidospår ibland men även om inte alla planer kommer utföras så är ändå inspirationen och glädjen som det ger är guld värt! :)

  Hoppas ni tyckte detta inlägg var lite underhållande! Nästa söndag är vi på hemmaplan igen och då får ni uppdatering om resan, om företaget gått under utan oss eller inte haha, samt vad den första jobbveckan efter semestern haft att bjuda på!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish