Walk in closet – för mina produkter!

  - Annons -

  Det var lite tyst på bloggen under denna långhelg då jag haft fullt upp med annat, mest nytta men även lite vila ;)

  Bland annat ägnade jag hela min lördag, från morgon till kväll, med att färdigställa mitt arbetsrum hemma i huset! Såå skönt och roligt att jag äntligen är färdig! Jag älskar att hänga där inne nu, det är mitt happy place hihi.

  Ni som följer mig på Instagram (@imakeyousmile.se) såg kanske mina insta story-filmer från resultatet? Så nöjd tjej! Det är mycket lättare att visa allt på film, men tänkte i alla fall bjuda på lite bilder här i bloggen också :)

  Hela rummet är en walk in closet – för mina produkter! Hur härligt? Och så har jag sminkbord och film/fotoprylar i mitten av rummet.

  - Annons -

  Här ser ni en del av ena hyllan! På denna har jag hårvård, pressutskick med hudvård, hårvård och övrigt (som ska testas) samt bassmink på de undre hyllorna med allt från primers, foundations, contouringprodukter och rouger.

  Och här är andra väggen, på vänstra sidan står parfymer, läppsmink, brynsmink och ögonskuggor. Nedersta hyllan är pressutskick med smink (som ska testas). Och till höger är det hudvård uppifrån och ner, från dusch- och rakprodukter till ansiktsrengöring, krämer och solprodukter. Längst ner är en myshylla med doftljus och väldoftande badbollar :)

  Anledning till detta arbetsrum
  Hela det här arbetsrummet är helt rimligt enligt mig haha! Men om jag ska vara helt ärlig så tänkte jag när jag satt där inne efter att äntligen blivit färdig ”undrar om jag är ett geni som gjort detta, eller om jag är bara är störd i huvudet?” haha! Jag använder inte ens alla produkter och det är helt galet hur mycket tid jag lagt ner.

  Anledning 1: Varför jag har gjort det här arbetsrummet är dels för att det blev meckigt att göra alla sminkningar på salongen (som jag gjorde innan). Jag bestämde mig därför för att börja göra alla sminkningar och produkttester hemma och enbart ha en liten kontorsplats på salongen. På jobbet blir jag nämligen avbruten när jag sminkar mig och allt tar mycket längre tid, jag har fått ta dropin-kunder med eyeliner på bara ena ögat, och ibland har sminkningen inte blivit av alls då andra saker har behövts prioriteras före. Alla saker som är företagsjobb är heltid bara det, så bättre om jag kan lägga all fokus på det när jag är på salongen och att sminkandet är färdigt redan på morgonen.

  Anledning 2: Den andra anledningen är att nu när jag ärvt ett hus och bor med syrran och hennes två barn så är det inte bara jag som har användning av produkterna, och då är det ju jättekul med ett lyxigt rum som alla har användning av! Innan duschen går dom in här och plockar ”den här body skrubben, den här ansiktsmasken och de här hårinpackningen ska jag ha idag”. Sån lyx! Det är vi värda efter det senaste året tycker jag! Varför inte unna sig ett lyxrum liksom? ;)

  Anledning 3: När jag öppnade salongen så har det varit full fokus på allt i Uppsala vilket har fått mig att ställa mig frågan ”vad vill jag satsa mest på?”. För ibland har det känts som att jag hamnat i ett mellanting där jag (fast jag så klart gjort massor av nytta) har gjort sådant jobb som inte syns vilket minskar motivationen enormt… Det är mest vår personal som tar kunder på salongen samtidigt som min blogg och webshopen som jag innan jobbade 100% med har hamnat i skymundan.

  Men mitt nya fokus är att göra mer inlägg och material till webshopen, och börja med filmer på hur alla produkter används o.s.v. Och det hade varit omöjligt på jobbet, det gick knappt att filma där alls då det varit mycket ljud utanför dörren eller att jag inte hade tid att vara på ”stör-ej-mode” inne på rummet. Jag var även tvungen att möblera om varje gång jag skulle filma och alla filmer blev bara stress… Men nu kan jag planera filmer, sitta ostört och mitt rum är anpassat med ljus och praktisk möblering för att både fota och filma utan att behöva ändra om!

  Jag tycker att det är 100% värt det i slutänden för jag ÄLSKAR mitt nya arbetsrum. Jag är ganska minimalistisk när det gäller allt annat, behöver inga flashiga prylar eller en dyr garderob, men jag älskar mina produkter och blir så glad av att se dom stå fint på hyllorna! Är jag sjuk i huvudet? Störd fast på ett bra sätt kanske :)

  - Annons -

  Men hade jag vetat hur mycket jobb det skulle bli så vette tusan om jag hade orkat börja haha!

  Detta har vi gjort:

  1. Fuktat väggarna och dragit bort alla blåa tapeter
  2. Slipat, spacklat och målat om väggar och tak, flera lager
  3. Slipat trägolven (tog tusen år! Detta gör jag aldrig om känner jag nu haha)
  4. Betsat golvet och lackat två lager
  5. Målat hyllor (begagnade och stod i huset redan innan, men var träfärgade)
  6. Tagit hem alla produkter och fotogrejer från jobbet i Uppsala
  7. Sorterat och rengjort alla produkter (typ de som legat under en påse under en påse som läckt olja och spillt puder haha). Samt rensat bort de produkter som är gamla.
  8. Möblerat rummet med alla nymålade och inflyttade hyllor, bord, byråer.
  9. Sorterat alla produkter efter ”naglar” ”läppsmink” ”ansiktsvård” ”rouger” o.s.v…
  10. Organiserat alla produkter så att det är både fint och praktiskt OCH att det finns plats för påfyllning ;) på hyllplan och i lådor.

  Vi började i januari, och jag blev färdig lagom till maj, pjuh! :)

  Vad tycker ni om min nagellackshylla då? ♥ Sorterade i färgordning och alla gamla är slängda, så skönt!

  Mamma gjorde mycket saft, sylt o.s.v. OCH var samlare på bra-att-ha-saker, ni kan ju tänka er hur mycket gamla burkar vi har i källaren haha. Men nu har flera av dom faktiskt fått ett bra användningsområde – perfekt för mina sminkborstar! Känns fint :)

  Och så här ser mitt sminkbord och fotoplace ut! Jag har två lådor inuti bordet med saker jag använder jätteofta, och förutom en servettkub, tops, borstar och en liten spegel så har jag helt rent på hela bordet. Känns också jätteskönt :)

  - Annons -

  De stora fyrkantiga ljusen och ringljuset är bara lampor, de är bra både för foto, film och för att få bra ljus när jag sminkar mig. Och den lysande pricken över ringljuset är en blixt som blixtrar till när jag fotar det här kortet.

  Jag tycker att ljuset är lite grönmossigt i filmkameran vilket jag ska försöka lösa på nått vis (förslag?) men förutom det så är ljuset helt perfekt!

  Min spegel från sminkspegel.se är i dagsläget kvar på jobbet. Jag saknar den, men kameran sätter jag i mitten av ringljuset och fotar med fjärrutlösare, hade jag då haft en stor spegel emellan så hade den varit i vägen. Så jag ska hitta ett bättre ställe för min fina sminkspegel :)

  Trött men nöjd tjej sent på lördagskvällen!

  Hoppas ni tycker det är kul med en inblick i mitt nya happy place :) ♥

  Kram!

   

   

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  1. Så himla fint. Så himla smart. Så himla värd det är du! Allt bara bra, inte stört! Trevlig helg!😃😃

  2. Om man kan göra saker som underlättar ens liv och gör en mindre stressad så är det klokt att göra det, inte stört.:) Tycker det är helt rimligt när det är ditt jobb och ni dessutom har plats för det. Jättefint! Kram

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish