Warm eyes & Brown lips

  - Annons -

  Det händer i princip aldrig att en sminkning blir som jag planerade från början haha, men det är bara positivt för det är därför jag har så lätt att göra nya looker så ofta!

  Jag var sugen på att göra en brun eyeliner med vinge, det var det enda jag hade bestämt, men så skulle jag bara lägga någon fin och neutral färg på ögonlocket för någonting roligare än bara eyeliner och mascara. Utan att tänka så långt så valde jag en av mina favoritögonskuggor som är persikaguldig och skimrig.

  När jag sedan lagt den ögonskuggan så blev jag sugen på att sota ner looken lite och la på en mörk, matt skugga också. Och plötsligt tyckte jag att ögonen blev så snygga där att jag bara la på mascara och sen kände mig färdig.

  Så sminkningen som började med tanken av en brun eyeliner med vinge, slutade med att jag inte ens använde eyeliner :)

  Om den utläggningen var särskilt intressant eller inte får ni bedöma hahaha. Här kommer resultatet i alla fall:

  - Annons -

  Färgad ansiktsprimer – glo Skin Beauty Tinted Primer SPF 30 (Light)
  Concealer –
  Pixi Pat Away Concealing Base (1 Cream)
  Contouring – Paese Contouring Palette (2)
  Glowy highlighter – Pixi Glow-Y-Powder (London Lustre)
  Puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Rouge – Paese blush (35)
  Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

  Brynpenna – glo Skin Beauty Micro Brow Liner (Dark brown)

  Läppenna- glo Lip Pencil (Java)

  Visst är det fina färger? :)

  1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
   Persikaguldig ögonskugga på ögonlocket, glo Shadow Quad (Rebel Angel)
  2. Samma skugga på undersidan av ögat
  3. Mörk rödbrun skugga sotat i mitten av undre fransraden, ytterst och innerst på ögonlocket, glo Shadow Quad (Rebel Angel)
  4. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara

  Klart!

  Jag bytte läppstift sen dock, tycker att det var jättefint med denna men fick bara en känsla av att jag ville byta till en ljusare färg :)

  - Annons -

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikelSminkning med lila detaljer
  Nästa artikelMin businessvecka v. 17
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Hej!

   Har du tips på basprodukter (Foundation, conc etc) som passar de med otroligt ljus hy med en varm underton – och som inte kostar skjortan? Har jag provar ALLT – de absolut ljusaste foundations från tex isadora, Loreal, max factor osv, men även den ljusaste i alla deras serier är för mörk på mig. Och är den inte mörk så är den helt rosa i underton

   Hae även provat ljusa upp foundations med upplysande droppar men har rödflammig hy som är tillräckligt svår att täcka med foundation – ljusare jag upp så har jag knappt någon täckning kvar (jag behöver ofta ta lika stor del upplysande droppar som foundation).

   Sen lyser hela mitt röda face igenom min foundation redan efter två timmar – alltid! (Använder primer, found, concealer, transparent puder). Allt från isadora.

   Detta problem har gjort att jag inte längre tycker det är kul med smink. Blir bara fulare av det :(

   • Hej Eva! Rött är en så intensiv färg att det lätt lyser igenom även om man hög har hög täckningsgrad, speciellt på väldigt ljus hy, jag har själv det problemet på vintern. Mitt bästa tips är att komplettera med Redness Relief Powder från glo Skin Beauty! Den har ny förpackning med borste i ena änden men för dig tror jag att du behöver större mängd och då kan du vända på pudret och skruva av locket i botten och ta puder på det sättet istället. Den tar bort rödhet så extremt effektivt! Det är ett lite svagt gultonat mineralpuder utan att bli gul på huden och den ger heller ingen täckning utan tar bara bort rödhet.

    Nu vet jag ju ingenting om din hudtyp men en foundation som passar alla och som är den absolut ljusaste vi har i sortimentet är Natural Fair från gloMinerals Pressed Base Foundation. Den är så ljus att den är ganska “ovanlig” då de flesta jätteljusa är Natural Light som är snäppet lite mörkare än Fair. Den har neutral underton, absolut ingen dragning åt rosa. Med den kan du bygga upp täckningsgraden, men med Redness Relief Powder samtidigt så kommer du märka att du inte behöver lika mycket foundation för att täcka det röda :)

    Concealern till det skulle jag rekommendera Pixi Pat Away Concealing Base i ljusaste nyansen Cream.

    Har du fler frågor om produkter som passar till ovanstående eller fler frågor så är det bara att hojta till igen! Jag hjälper dig meeer än gärna att få upp inspirationen kring smink igen!! :) Alla produkter som jag rekommenderar finns i min webbshop creativemakeup.se – det är dom produkterna jag har mest stenkoll på! I andra märken är jag inte så pass insatt i hela nyans-sortimenten att jag kan hjälpa dig. Kram!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish